Michael Jackson “náci” filmgyűjteményéről

A blogom elsősorban a Michael Jackson elleni gyermekmolesztálási ügyekre kíván koncentrálni, de egy mai „hírt” nem hagyhatok figyelmen kívül , noha nem kapcsolódik szorosan a témánkhoz. Azonban roppant tanulságos, mert újabb bizonyítéka annak, hogy a média hogyan manipulálja kénye-kedve szerint fogyasztóit (már akik hagyják végrehajtani magukon az agymosást). A „hír” több külföldi és magyar portálon is megjelent: „Michael Jacksonnak hatalmas gyűjteménye volt náci propagandafilmekből és rajongott Hitler eszméiért”.

http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/jacko-nacis-filmeket-gyujtott-2024385/

http://www.hir24.hu/szines/104920/michael-jackson-naci-filmeket-gyujtott.html

A külföldi verziókból (http://thecelebritycafe.com/feature/was-michael-jackson-fan-nazi-memorabilia-07-25-2010 ) megtudjuk a filmek címét is: Zombik Oázisa, Hitler Gyermekei, Nácik: Tiszta vérből. Míg a bulvármédia törzsolvasói Jackson pocskondiázásával töltötték idejüket a cikkek alatt, én kb. 5 perces munkával – á, legyen kettő – utánajártam milyen filmekről is van szó. Íme Michael Jackson sötét, sötét titkai:

A “Zombik Oázisa” egy 1981-es játékfilm, amely a leírásból egy szimpla, Indiana Jones-szerű kalandfilmnek tűnik számomra. Kincsvadászok, akik elveszett náci arany után kutatnak a sivatagban, amelyet a zombivá vált Afrika Korps sereg véd.

Forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Oasis_of_the_Zombies

A “Hitler Gyermekei” egy 1943-as AMERIKAI, náci ELLENES propagandafilm! Az IMDB-n az egyik olvasói leírás szerint egy szerelmi történet egy náci tiszt és egy amerikai lány között a II. Világháborúban. Leírja milyen szörnyű volt az élet Németországban és olyan németeket mutat be, akik Hitler ellen voltak és elégedetlenek voltak a helyzettel. Kicsit naív filmnek nevezi az olvasó.

Forrás: http://www.imdb.com/title/tt0034856/

A “Nácik: Tiszta Vérből” főszereplője Alicia Browning, egy sikeres New York-i rendező, aki megtudja, hogy Németországban élő fiát titokzatos módon megölték. Újabb sokk éri, amikor megtudja, hogy a fiának van egy lánya is. Elutazik Németországba és rájön a szörnyű igazságra: az unokáját besorolták a “Lebensborn programba”, amelyet a nácik a II. VH alatt alkalmaztak arra, hogy árja gyerekeket „tenyésszenek ki”. Amikor Alicia rájön, hogy ő maga is a Lebensborn program egy „terméke”, úgy dönt, hogy kicsempészi az unokáját Németországból.

Forrás: http://www.amazon.com/Nazis-Pure-Blood-Lee-Remick/dp/6301598865

Úgy tűnik a médiának még Jackson halála után is nehezére esik megadni neki a minimális emberi tiszteletet és ha róla van szó, akkor az igazmondás továbbra is tabunak számít.

Kiegészítés 2010. augusztus 13-án: Michael Jackson egykori barátja, Shmuley Boetech rabbi tavaly könyvet jelentetett meg a sztárról. Ebben van egy rész, amelyben Jackson arról beszél milyen tehetséges szónok volt Adolf Hitler. A médiának persze több sem kellett – másnap már jelentek is meg a főcímek a szövegkörnyezetből kiragadott idézetekkel azt sugallva, hogy Jackson Hitler és eszméinek rajongója volt, holott egyáltalán nem ezt mondta. Azt a vádat, hogy Jackson antiszemita vagy náci-rajongó lett volna, honlapján maga Boetech rabbi cáfolta meg:

“Már a múltban is írtam számos cikket annak az ötletnek a cáfolatára, hogy Michael valaha is antiszemita lett volna. Valójában mindig a zsidó emberek szerető barátjának tekintettem. 2001-ben eljött velem, hogy találkozzon Izrael miniszterelnökével, Ariel Sharonnal és megtiszteltetésnek vette, hogy az erről készült fotókat a sajtó rendelkezésére bocsátották, noha figyelmeztették, hogy mindez komoly bojkotthoz vezethet a zenéje ellen olyan arab országokban, amelyek gyűlölték Sharont.
Aztán persze ott van az a tény, hogy Michael, aki két évig engem, egy rabbit, tekintett a mentorának, aligha lehet antiszemita. Michael szeretett eljönni az otthonunkba péntek esténként a Sabbath vacsorára és azt mondta nekem, hogy az az éjszaka volt élete legboldogabb napja, amikor elvittem a zsinagógába imádkozni. Folytathatnám, de az a vád, hogy Michael csodálta Hitlert annyira abszurd, hogy nem is igényel ennél hosszabb cáfolatot.”

Kategória: Média
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s