Azja Pryor nyílt levele Arvizóékhoz

Azja Pryor a színész Chris Tucker volt barátnője, Tucker pedig köztudottan jó barátságban volt Michael Jacksonnal. A 2005-ös vádló, Gavin Arvizo egy közös ismerősük volt, hiszen Tuckerék is megpróbáltak segíteni neki és a családjának, ahogyan Jackson is.

Pryor tanúskodott Jackson mellett a 2005-ös perben, de a médiában csak az énekes 2009-es halála után beszélt az ügyről. Egy interjúban, amelyet az Access Hollywood című műsornak adott és egy nyílt levélben, amelyet Arvizóéknak írt – és amelyre egyébként Arvizóék részéről azóta is néma csend a válasz…

Az Access Hollywood interjú:

A nyílt levél:

Kedves Gavin, Star, Davellin és Janet!

Michael múlt héten bekövetkezett tragikus halála után azt kell mondanom, hogy minden negatív érzés, amellyel viseltettem a családotok iránt azok után a szörnyű vádak után, amelyeket te, Gavin és az édesanyád, Janet mondtatok Michael ellen, megtízszereződött bennem. A fájdalmat, csalódottságot, dühöt és megcsaltságot, amelyet érzek irántatok egyszerűen nem lehet szavakba önteni. Megmutattátok nekem, hogy a kapzsiságotok, hazugságaitok és személyes nyereségvágyatok túlnő minden „erkölcsön”, amellyel azt állítjátok, hogy rendelkezik a családotok; és bebizonyítottátok, hogy olyanfajta emberek vagytok, akik képesek ellene fordulni éppen annak az embernek, aki segítségetekre sietett, amikor a legkétségbeesettebbek voltatok.

Az a tény, hogy hamisan vádoltátok Michaelt az egyik lehető leggyalázatosabb tett és elgondolhatatlan az a tény, hogy ezzel pokollá tettétek az életét azokban az években, amelyek az utolsó éveinek bizonyultak – biztos vagyok abban, hogy vannak, akik egyenesen azt mondanák, hogy mindez megbocsáthatatlan. Amikor megpróbáltad elpusztítani, te, Gavin azzal a dologgal vádoltad meg azt az embert, akit egykor „legjobb barátodnak” neveztél, amiről tudtad (és mindenki más is tudta), hogy teljesen fel fogja forgatni az életét. Vetted azt a dolgot, ami Michaelt élete nagy részében a legjobban érdekelte – a gyerekeket, különösképpen pedig a szenvedő gyerekeket – és megpróbáltad valami rossz dologgá alakítani azt. Te, Janet, mint szülő pedig engedted és bátorítottad ezt és belementél a szörnyű hazugságokba, hogy elpusztítsd Michael Jacksont és pénzt csalj ki tőle.

Szégyelljétek magatokat!

Ez az ember semmi mást nem tett, mint segített a családotokon a legsötétebb órátokban. Tudom, hogy Michael éppen olyan volt, mint az én családom. Mindnyájunkat megérintett a fájdalmas történetetek és a családotok helyzete, amikor Gavin az életéért küzdött a rák ellen. Gavin, azt mondtad nekem, hogy Michael szeretete segített meggyógyulnod a rákból. Privát az egész családod dicsérte Michaelt mindenkinek, aki hajlandó volt meghallgatni, mégis ilyen gonoszul ellene fordultatok a nyilvánosság előtt. Sok éven át hallgattam, de már nem tudok tovább hallgatni. Most küszködöm, hogy megtaláljam a szavakat ahhoz, hogy megfelelően megfogalmazzam ezt a levelet, mert tele vagyok irántatok érzett haraggal és a Jackson család iránt érzett fájdalommal.

Kereszténynek nevezitek magatokat. Ha ez igaz, akkor kihívlak téged, Gavin és az anyádat, Janetet, hogy végre, legalább a halálában tegyétek meg Michaelért azt, ami helyes és amit soha nem tettetek meg addig, amíg itt volt a Földön. Teljesen tisztáznotok kell Michael nevét és örökségét ezektől a szörnyű, gusztustalan állításoktól, amelyeket tettetek ellene. Állításoktól és vádaktól, amelyekről ti éppúgy tudjátok, mint én, hogy teljesen hamisak és nevetségesek. Az, hogy akkoriban mi volt a motivációtok, hogy ilyen vádakat fogalmazzatok meg, most jelentéktelen és nem fontos.

Ez sokkal nagyobb dolog, mint ti.

Ennek az embernek az örökségéről beszélünk, egy emberéről, aki pozitívan érintett meg életeket szerte a világon. Egy emberéről, aki talán a legnagyobb szórakoztatóművész, akit a világ valaha ismert. Michael olyan valaki, aki osztozott a családotok fájdalmában, megnyitotta az otthonát előttetek és befogadott benneteket a saját családjába. Emberi lény volt, aki soha nem érdemelte ezt meg.

Star és Gavin Arvizo

Star és Gavin Arvizo

Gavin és Janet, megváltoztathatjátok a személyazonosságotokat és megpróbálhattok elrejtőzni a nyilvánosság elől, de nem rejtőzhettek el Isten haragja elől. Ez a helyes dolog. A legkevesebb, amit megtehettek Michaelért, a gyerekeiért és az örökségéért. Gavin, te most 19 éves vagy, már nem egy befolyásolható kisfiú az anyja irányítása alatt, s nem vagy egy jelentéktelen figura sem a Michael elleni karaktergyilkosság nagy rendszerében. Ismerem a szívedet, tudom, hogy képes vagy helyesen cselekedni. Tisztázd Michael nevét az ocsmány vádjaid alól egyszer s mindenkorra. Tartozol ezzel neki. Tartozol ezzel a családjának. És tartozol ezzel Istennek. Add meg végre a lehetőséget Michaelnek, hogy teljes békében nyugodjon.

Azja Pryor,
2009. július 4.

Reklámok
Kategória: A 2005-ös per
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Az Arvizo-féle koncepciós per – 1. rész: Előzmények |

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s