Lisa Marie Presley a Michael Jacksonnal kötött házasságáról

Michael Jackson ex-felesége (1994-1996), Lisa Marie Presley a héten interjút adott Oprah Winfrey-nek. Egy blogbejegyzés kivételével még nem beszélt volt férjéről a halála óta és szándékai szerint többet nem is fog. Gondolkodtam róla, hogy van-e jelentősége ennek az interjúnak a témánk szempontjából, aztán mivel amúgy is megkértek, hogy feliratozzam magyarul, úgy gondoltam nem baj, ha beteszem ide is, noha szorosan nem kapcsolódik a blog témájához.

A szubjektív véleményem az interjúról? Először is az, hogy mindig észben kell tartani, hogy ez csak az érem egyik fele. Michael Jackson sosem beszélt nyilvánosan a házasságáról – kivéve talán azt, hogy amikor Shmuley Boetech rögzítette a beszélgetéseiket, akkor felszínesen érintette a témát, ám nem tudni, hogy ennek a beszélgetésnek a nyilvánosságra hozatalához vajon hozzájárult volna-e, ha még élne. (Ezért is tartották többen erkölcsileg kifogásolhatónak, hogy Boetech nyilvánosságra hozta azokat.) Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk valamiről, az kell, hogy mindkét felet halljuk.

A másik, hogy amint fordítottam ezt az interjút egyre inkább az az érzésem támadt, hogy a dolog nem Michael Jacksonról szól, hanem Lisa Marie bűntudatáról és hogy hogyan tudna ettől megszabadulni. Nem is csak Michael miatt, hanem az apja miatt. Nem akarom eljátszani a karosszék-pszichológust, de valahogy úgy éreztem, hogy azért akarta „megmenteni” Michaelt, hogy ezáltal kompenzálja azt, hogy nem tudta megmenteni az apját. Valami ilyesmit látok én a dolog mögött. Más dolgok is voltak, amikkel kapcsolatban úgy gondoltam, hogy egy jó pszichológus biztosan elkelne neki: például, hogy láthatóan nem tudja lezárni a múltbeli kapcsolatait. Amikor Michael Jacksonnal volt (vagy éppen Nicholas Cage-dzsel), akkor az első férje, Danny Keough ott lakott a birtokán a vendégházban. Amikor elvált Michael Jacksontól, akkor négy évig még „összejöttek, szakítottak, összejöttek, szakítottak” – amint elhangzik ebben az interjúban. Most meg, hogy Michael Lockwooddal él, még mindig a Jacksonnal kötött házasságán mereng. Távol álljon tőlem, hogy meg akarjam ítélni, csak annyit mondok, hogy egy házasságban kettőn áll a vásár és ebben a házasságban szemmel láthatóan nemcsak Michaelnek voltak kezeletlen problémái, hanem minden bizonnyal Lisa Marie-nek is. Sőt, néha úgy éreztem lehet, hogy neki voltak nagyobbak, így nem biztos, hogy ő a legalkalmasabb személy a „megmentő” szerepére. Talán ebben volt a hiba ….

Kétségtelenül érdekes interjú és biztos sok igazság van az elhangzottakban, azt pedig egy percig sem állítom, hogy könnyű lehet egy Michael Jackson-féle kreatív zsenivel együtt élni. De észben kell tartani, hogy az egyik fél szubjektív szűrőjén át látjuk a történteket. Ennyit szerettem volna elöljáróban a margóra írni. Az legalább mindenki számára kiderül, hogy a házasság nem megjátszott volt- amint azt sokan gondolták akkoriban. (A magyar felirat 0:38-nál kezdődik. Ha a feliratot nagyobban szeretnéd látni két gyors kattintással a videón elmehetsz a YouTube-ra, ahol nagyobban látható a videó és a felirat is.)

Kategória: Általános, Uncategorized
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

9 hozzászólás a(z) Lisa Marie Presley a Michael Jacksonnal kötött házasságáról bejegyzéshez

 1. Anna szerint:

  Ugye ők ketten szerették egymást?
  Mert nekem egy nő aki azt mondja hogy ő látta Michaelt Budapesten 96ban
  Hogy Lisa és MJ házassága kamu volt és Michael Fizetett Lisának

  Meg azt is mondja hogy Michael Jackson imitátor mert régóta táncol

  • Bear szerint:

   “Egy nő azt mondta”, “anyám azt mondta”, stb, stb. De az “azt mondók sem”, és az “akinek mondók sem hallgatták meg sem ezen interjút, sem a közzé tett Smuley-szalagot. Mindenki tudja, mi volt Michael, és Lisa közt, jobban vélik tudni, mint ők maguk. Szerinted ez nem felháborító? Mi lenne, ha mondjuk én mint kívül álló, kérdeznék egy általad látásból ismert embert arról, hogy szeretitek e egymást a férjeddel. Gusztustalan kérdés nem? Kire tartozik szerinted két ember magán élete, és kapcsolata?

 2. vertne1 szerint:

  Szia!
  Én sajnos későn találtam meg ezt az ninterjút, és a harmadik részét nem találom sehol :(!
  Nem tudja valaki, hogy hol tudnám megnézni, vagy megszerezni?
  Előre is köszönöm!!

 3. nicole szerint:

  biztos Lisa nagyon szerette meg Mike is 😦

  • Bear szerint:

   Kedves oldal üzemeltető. Nyíltan kell Lisa-t megvédenem, mert ismerem a traumákkal teli életet. Lisa valóban csalódott, mert nem tudta megmenteni az apját, a néhai Elvist. Miért nem tudta megmenteni? Mert gyerek volt. Egy kilenc éves kislány. Aki a fürdőszobában talált eszméletlen édesapjára. (A híresztelésekkel ellentétben nem a szeretője találta meg, hiszen halála előtt szakított vele, annak ellenére, hogy a hölgytől született egy fia – ő Lisa öccse – vissza akart térni a feleségéhez, és a lányához. (Ebből nem adódik, hogy a fiával ne törődött volna, mielőtt néhányan károgni kezdenének!) Ha egy felnőtt talál elvis-re, aki tudja, mi a teendő, Elvis valóban megmenthető lett volna. Az akkori kislány ennek tudatában cipeli ezt a terhet, önmagát vonva felelősségre, amiért “nem tett semmit, hogy megmentse az édesapját”. Könyörgöm, egy alig 9 éves kislány vajon mit tud tenni? Nem sok mindent! Ez az első, és legnagyobb trauma az életében, ami haláláig kísérni fogja! Valóban bűn tudata van Michael miatt, mert mikor kérte Michael, Lisa – mivel mélyen haragudott rá, hogy miért, annak okát ne firtassuk, mert ez kettejükre tartozó dolog – Lisa nem akart vele beszélni. Ezt ugyebár ő el ismerte. Lehet, hogyha beszéltek volna, mindkettejük jövője, és élete másként alakult volna. Lisa felelősnek tartotta magát Michael haláláért (ahogy néhány rajongó is ok nélkül), pedig neki vajmi köze, vagy hozzájárulása lett volna Michael halálához. Tudni kell, hogy az ő életében a legnagyobb traumát az okozza az édesapja elvesztésén túl, hogy világhírű édesanyja valójában sosem szerette, nem törődött vele túlzott mértékben gyerek-ként. Tudomásom szerint, bár készült pár közös fotó, ennek ellenére nagyon rossz a kapcsolata az édesanyjával. Ez is eléggé trauma szerintem. Lehetne sorolni, mi szól mellette, de nem érdemes. Vannak hibái, mint mindannyiuknak. De egy tény: Volt férjét, Danny Keough-ot, (annak ellenére, hogy két gyermeke is született tőle, mint ezt tudjuk) sőt, Nicolas Cage-et sem szerette úgy, mint Michael Jackson-t. Egyetlen dolgot nem értek, (Tévedés ne essék, senkit nem óhajtok bántani, csak a kíváncsiság hajt): Ha Lisa-ról esik szó (És rengeteg bántó szó anélkül, hogy tudnánk, milyen dolgokon ment keresztül), miért nem esik szó Debbie Rowe-ról? Ő volt az egyik legfontosabb, és “legérdekesebb” tanú Michael perében. Róla mégis mindenki megfeledkezett.

 4. jacksonaktak szerint:

  Szia!

  A legutóbbi cikkbe betettem az Oprah interjúnak azt a részét, amit a gyerekekkel készített. Sajnos nem volt időm a fordítással foglalkozni, ezt a részt sem én fordítottam.

 5. Niko szerint:

  Szia!
  Örülök neki, hogy Lisa Marie végre nyilatkozott a házasságukról. Talán most már mások is elhiszik, hogy nem megjátszott volt az egész. Én személy szerint haragszok Lisára amiért olyan hamar feladta és hátat fordított Michaelnak.Most tényleg mintha a lelkiismeretén próbálna enyhíteni.
  Oprah készített egy interjút Michael édesanyjával is. Nincsen valahol magyarul feliratozva? Mert én eddig még nem találtam és nem mindent értek meg belőle. Köszönöm Niko

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s