Lisa Marie Presley a Michael Jacksonnal kötött házasságáról

Michael Jackson ex-felesége (1994-1996), Lisa Marie Presley a héten interjút adott Oprah Winfrey-nek. Egy blogbejegyzés kivételével még nem beszélt volt férjéről a halála óta és szándékai szerint többet nem is fog. Gondolkodtam róla, hogy van-e jelentősége ennek az interjúnak a témánk szempontjából, aztán mivel amúgy is megkértek, hogy feliratozzam magyarul, úgy gondoltam nem baj, ha beteszem ide is, noha szorosan nem kapcsolódik a blog témájához.

A szubjektív véleményem az interjúról? Először is az, hogy mindig észben kell tartani, hogy ez csak az érem egyik fele. Michael Jackson sosem beszélt nyilvánosan a házasságáról – kivéve talán azt, hogy amikor Shmuley Boetech rögzítette a beszélgetéseiket, akkor felszínesen érintette a témát, ám nem tudni, hogy ennek a beszélgetésnek a nyilvánosságra hozatalához vajon hozzájárult volna-e, ha még élne. (Ezért is tartották többen erkölcsileg kifogásolhatónak, hogy Boetech nyilvánosságra hozta azokat.) Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk valamiről, az kell, hogy mindkét felet halljuk.

A másik, hogy amint fordítottam ezt az interjút egyre inkább az az érzésem támadt, hogy a dolog nem Michael Jacksonról szól, hanem Lisa Marie bűntudatáról és hogy hogyan tudna ettől megszabadulni. Nem is csak Michael miatt, hanem az apja miatt. Nem akarom eljátszani a karosszék-pszichológust, de valahogy úgy éreztem, hogy azért akarta „megmenteni” Michaelt, hogy ezáltal kompenzálja azt, hogy nem tudta megmenteni az apját. Valami ilyesmit látok én a dolog mögött. Más dolgok is voltak, amikkel kapcsolatban úgy gondoltam, hogy egy jó pszichológus biztosan elkelne neki: például, hogy láthatóan nem tudja lezárni a múltbeli kapcsolatait. Amikor Michael Jacksonnal volt (vagy éppen Nicholas Cage-dzsel), akkor az első férje, Danny Keough ott lakott a birtokán a vendégházban. Amikor elvált Michael Jacksontól, akkor négy évig még „összejöttek, szakítottak, összejöttek, szakítottak” – amint elhangzik ebben az interjúban. Most meg, hogy Michael Lockwooddal él, még mindig a Jacksonnal kötött házasságán mereng. Távol álljon tőlem, hogy meg akarjam ítélni, csak annyit mondok, hogy egy házasságban kettőn áll a vásár és ebben a házasságban szemmel láthatóan nemcsak Michaelnek voltak kezeletlen problémái, hanem minden bizonnyal Lisa Marie-nek is. Sőt, néha úgy éreztem lehet, hogy neki voltak nagyobbak, így nem biztos, hogy ő a legalkalmasabb személy a „megmentő” szerepére. Talán ebben volt a hiba ….

Kétségtelenül érdekes interjú és biztos sok igazság van az elhangzottakban, azt pedig egy percig sem állítom, hogy könnyű lehet egy Michael Jackson-féle kreatív zsenivel együtt élni. De észben kell tartani, hogy az egyik fél szubjektív szűrőjén át látjuk a történteket. Ennyit szerettem volna elöljáróban a margóra írni. Az legalább mindenki számára kiderül, hogy a házasság nem megjátszott volt- amint azt sokan gondolták akkoriban. (A magyar felirat 0:38-nál kezdődik. Ha a feliratot nagyobban szeretnéd látni két gyors kattintással a videón elmehetsz a YouTube-ra, ahol nagyobban látható a videó és a felirat is.)

Reklámok
Kategória: Általános, Uncategorized
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) Lisa Marie Presley a Michael Jacksonnal kötött házasságáról bejegyzéshez

 1. Anna szerint:

  Ugye ők ketten szerették egymást?
  Mert nekem egy nő aki azt mondja hogy ő látta Michaelt Budapesten 96ban
  Hogy Lisa és MJ házassága kamu volt és Michael Fizetett Lisának

  Meg azt is mondja hogy Michael Jackson imitátor mert régóta táncol

 2. vertne1 szerint:

  Szia!
  Én sajnos későn találtam meg ezt az ninterjút, és a harmadik részét nem találom sehol :(!
  Nem tudja valaki, hogy hol tudnám megnézni, vagy megszerezni?
  Előre is köszönöm!!

 3. nicole szerint:

  biztos Lisa nagyon szerette meg Mike is 😦

 4. jacksonaktak szerint:

  Szia!

  A legutóbbi cikkbe betettem az Oprah interjúnak azt a részét, amit a gyerekekkel készített. Sajnos nem volt időm a fordítással foglalkozni, ezt a részt sem én fordítottam.

 5. Niko szerint:

  Szia!
  Örülök neki, hogy Lisa Marie végre nyilatkozott a házasságukról. Talán most már mások is elhiszik, hogy nem megjátszott volt az egész. Én személy szerint haragszok Lisára amiért olyan hamar feladta és hátat fordított Michaelnak.Most tényleg mintha a lelkiismeretén próbálna enyhíteni.
  Oprah készített egy interjút Michael édesanyjával is. Nincsen valahol magyarul feliratozva? Mert én eddig még nem találtam és nem mindent értek meg belőle. Köszönöm Niko

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s