Új Michael Jackson dal szivárgott ki: Keep your head up

Az elmúlt napokban beszámoltam az új Michael Jackson album körüli vitákról, nevezetesen arról, hogy az albumon megjelenő néhány dal hitelességét megkérdőjelezik Jackson családtagjai és sok rajongója. A célkeresztben lévő dalok azok, amelyeket a Popkirály Eddie Cascióval és James Porte-val vett fel 2007 végén New Jersey-ben, köztük a promóciót bevezető “Breaking News”.

Azzal a dallal én továbbra sem vagyok kibékülve, pláne miután hallottam az acapellát és benne azt, hogy mennyire össze-vissza van vágva:

Taj Jackson erről írta a hét elején, hogy:

“Ha hallanátok az acapellát, méginkább felfordulna a gyomrotok. Összevágott levegővétel összevágott levegővétel után keverve hamis vokállal – hogy becsapjanak benneteket.”

Nekem úgy hangzik, mint Jason Malachi. A vibrato nagyon árulkodó és ez nem a nagybátyám. Rajongók, sajnálom, hogy ezen kell keresztülmennetek.”

Hallva az acapellát elgondolkodtam azon, hogy az eredeti dal (dalok), amiből ezt az egészet összevágták vajon hogy nézhetett ki? Mert hogy ez egy egyértelmű copy & paste munka. Kivágva valahonnan és beillesztve egy kis “híhí”, meg egy kis “áu”, meg itt egy sor és ott egy szó. Valahol meg, ahogy Taj írta, valóban szinte levegővételenként van szétvágva.

Szóval a Breaking News-zal továbbra sem vagyok megbarátkozva, azonban ma mégis visszaadta a hitem az albumban egy újabb kiszivárogtatott dal, a “Keep your head up”. Ez is egy Cascio-féle dal, azonban ez egyértelműen, tényleg Michael Jackson! Ebben is van egy kis copy & paste – a végén az “Earth Songból” vannak belevágva részek, de összességében ezt a dalt tényleg elénekelte Michael így ahogy van. Íme:

Nagyon szép dal. Ez most kellett a Breaking News után, de nagyon!

Nyilvánosságra hozták egyébként az album track listáját is. Íme:

1. Hold My Hand (Duet with Akon)
2. Hollywood Tonight
3. Keep Your Head Up
4. (I Like) The Way You Love Me
5. Monster (Featuring 50 Cent)
6. Best Of Joy
7. Breaking News
8. (I Can’t Make It) Another Day (Featuring Lenny Kravitz)
9. Behind The Mask
10. Much Too Soon

Az első kislemez róla az Akonnal közösen felvett “Hold my hand” lesz, amely jövő hétfőn jelenik meg. A rajongók számára nem új a dal, bár ez a verzió állítólag többet fog tartalmazni MJ vokáljából, mint az a verzió, amely eredetileg Akon lemezén jelent volna meg és amely kiszivárgott az Internetre évekkel ezelőtt. (Reméljük, hogy az igazi MJ hangját használták fel ehhez. 😉 )

Eltekintve a Breaking News-tól és talán a Monstertől, nem lesz ez egy rossz album. Mondtam már, hogy a “Keep your head up” visszaadta a hitemet benne? 😀

Ui: Természetesen hamarosan visszatérünk blogom eredeti témájához is, de ennek a hétnek az eseményei most ezt hozták.

Kategória: Általános
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s