Will.I.Am: Tiszteletlen, amit a lemezkiadója művel Michael Jacksonnal

Amint arról beszámoltam tegnap kiszivárogtatták az Internetre Michael Jackson első posztumusz albumának egy újabb dalát, a “Keep your head up”-ot. Ez is egyike a három Cascio-felvételnek, amelyekről nagy vita folyik, hogy vajon valódiak vagy hamisítványok. A “Breaking News”-ra és a “Monsterre” sokan egyből rámondták, hogy hamisítványok (akárhogyan is, nagyon össze-vissza vannak vágva, egyes helyeken szinte levegővételenként), míg a “Keep your head up” meggyőzőbb volt. Többek között én is úgy gondoltam, hogy ez Michael, bár itt is érezni, hogy vannak bele vágva egy korábbi Jackson dalból (Earth Song) részek (lásd az előző bejegyzésemet).

Michael unokaöccse, Taryll Jackson szerint azonban ez is, akárcsak a másik két Cascio-dal, hamisítvány. Taryll legutóbbi bejegyzésében a Twitteren arra a közleményre reagált, amit MJ Vagyonkezelőjének az ügyvédje, Howard Weitzman tett közzé a napokban internetes rajongói fórumokon és amiben azt állította, hogy a Sony Music és a Vagyonkezelő is alapos vizsgálatnak vetette alá a kétséges dalokat, bevonva Michael egykori közeli munkatársait is, például producereket, hangmérnököket, akik dolgoztak vele – és ezek mindegyike azon a véleményen volt, hogy ez Michael Jackson. Taryll szerint azonban Weitzman ezen állítása nem igaz. Így írt:

Taryll Jackson szerin Howard Weitzman nem mond igazat

Taryll Jackson szerint Howard Weitzman nem mond igazat

“A közleményt illetően megpróbáltam elérni Howard mobilját, de nem sikerült. (Közvetlenül tőle akartam hallani.) Miután felhívtam az irodáját valaki megerősítette, hogy a közlemény valóban Howardtól származik. Amint már korábban írtam sok hamis állítás és elhallgatás van abban a közleményben. Én is ott voltam ezen a megbeszélésen és nem ez volt a végeredménye. Ezzel együtt, nem akarok további részletekbe bocsátkozni, hogy ne vonjam el a figyelmet a ‚Hold my hand’-ről (a „Michael“ album hétfőn kiadandó első kislemeze, ekörül nincs vita, ez tényleg és biztosan Michael – a ford.), amit az tényleg megérdemel. Hallani fogjátok a sztorimat, mert ez nagyon fontos dolog a nagybátyám öröksége szempontjából. Az igazság felszínre fog jönni.“

“A (track listában felsorolt) 10 dal közül 7 Michael Jackson. Valaki megkérdezte tőlem: ‘A Keep your head up igazi vagy ismét hazudnak nekünk?’ Sajnálom, de nem fog tetszeni a válaszom…. Élvezzük a Hold my hand-et.”

Eddie Cascio bátyja, Frank Cascio is megszólalt a Facebook-on még kedden. A kiemelt mondat az, amit érdekesnek tartok:

Francesco Cascio: “Sajnos nem a Sony csinálja ezt ebben az esetben. A ‘Breaking News’ nagyszerű dal. A mix azon a verzión, amit hallottatok nem korrekt, ezzel együtt ez 100 %-osan Michael hangja. Az otthonomban vette fel New Jersey-ben 2007-ben. Kérlek, a rajongóknak élveznie kellene ezt a speciális pillanatot. Ez speciális!!! Vannak emberek, akik megpróbálják ezt elvenni tőletek, ‘rajongóktól’ és a világtól… ‘Irigység.’ Kérleg fogadjátok be ezt a dalt, mert Michael nagyon büszke lenne rá. Remélem ezt jónak találjátok. Köszönöm, hogy támogattátok MJ-t ezek alatt az évek alatt. A szíve legmélyéből szerette az összes rajongóját, ti voltatok a kiterjesztett családja és miattatok folytatta. Kérlek olvassatok a sorok között ebben a helyzetben. Szeretettel, Frank.”

Nem korrekt a mix? WTF? Ez meg mit jelent?

Will.I.Am

Will.I.Am

Én lassan feladom, már nem tudom mit gondoljak. Talán Will.I.Am (Black Eyed Peas) az, akinek igaza van: „Aki kiadja ezt az albumot csak profitálni akar. Látni akarom mennyire hidegek ezek az emberek ahhoz, hogy azt mondják, hogy amit Michael életében letett az asztalra az nem volt elég. Ő nem volt egy hétköznapi művész. Ő olyan ember volt, aki személyesen részt vett a munkája minden mozzanatában. Számomra ez az egész tiszteletlen. Nem tisztelgés.”

Will.I.Am 2006-ban együtt dolgozott Michaellel és nem érti, hogy a Sony Music hogyan adhat ki a szupersztár neve alatt olyan felvételeket, amelyeket ő félkész állapotban hagyott hátra vagy amiket ő maga talán soha nem bocsátott volna közre: „A Michael Jackson dalok akkor vannak készen, amikor Michael azt mondja, hogy készen vannak. Talán ha sosem dolgoztam volna vele, akkor nem látnám így. De neki mindig nagyon határozott elképzelése volt arról hogy akarja, hogy szóljon a vokálja, a rezonancia… ennyire benne volt minden mozzanatban.”

Will azt mondja azok a dalok, amelyeken ő és Jackson dolgozott sosem fognak megjelenni, mert a Popkirály nem adta arra áldását, hogy megjelenjenek: „Ő megtartotta a vokálját, én megtartottam a zenét. Így megértettük egymást.”

Kategória: Általános
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 1. Norbi szerint:

  Nagyon sajnálom hogy idáig fajultak a dolgok. Nem kellene kiadniuk ezt az albumot még nem ( ezt az albumot ebben a formában így nem ) majd talán később de akkor is csak olyan dalokkkal amelyeket tényleg ő énekel …..például a Blue Gangsta…
  Ez már nem egy igazi “ünnep” mert akár még szerintem az is lehetett volna.
  Láthattuk volna hogy még él Jackson, a halála után is.
  Aki igazán tudná az igazságot ő már halott így innentől kezdve minden csak találgatás (kivéve ami egyértelmű ugyebár).
  Én örülök az olyan daloknak mint a Hold My Hand, Another Day vagy a Much Too Soon amikben 100 %-ig biztos vagyok.DE amiket már megkérdőjeleztek és amikben érzem hogy nem Michael énekel nem fogadom el mint ahogy a rajongók nagy része sem.
  Ha valami nem biztos az már számomra nem ő…..

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s