Interjú a Cascio családdal Michael Jacksonról

Amint arról beszámoltam nagy vita alakult ki Michael Jackson első posztumusz albuma körül a rajongói közösségekben arról, hogy vajon ő hallható-e néhány felvételen, illetve, hogy meddig lehet elmenni a dalok és a hang “megmanipulálásában” ahhoz, hogy a felvételek még Michael Jackson daloknak legyenek tekinthetők. A vitatott dalokat Eddie Cascio adta át Jackson Vagyonkezelőjének az énekes halála után, s ezek közül három (Breaking News, Monster, Keep your head up) meg is jelent az új albumon.

A Cascio család nemrég ebből az apropóból jelent meg Oprah Winfrey showjában. Hogy a dalokkal kapcsolatban ők, valamint Teddy Riley – aki ezen dalok véglegesítésén, mint producer dolgozott – mennyire meggyőzőek azt döntse el mindenki magának.

A videót én a magam részéről nem emiatt teszem ide fel, hanem inkább azért, hogy bemutassam milyen is volt Michael Jackson barátsága egy hétköznapi családdal és ő milyen is volt egy ilyen környezetben. Michael sokszor odacsapódott így egy-egy családhoz – amint Cascióék is elmondják: mindenféle hátsó szándék nélkül. Voltak, akik, mint Cascióék, megbecsülték ezt a barátságot és voltak, akik a zsarolás és a nyerészkedés lehetőségét látták meg benne. Utóbbiakból lettek a Chandlerek és Arvizók, azok, akik szexuális zaklatással vádolták meg Jacksont az anyagi haszonszerzés érdekében.

1. rész:

2. rész:

Kategória: A 2005-ös per, Az 1993-as ügy, Általános
Címke: , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Interjú a Cascio családdal Michael Jacksonról bejegyzéshez

 1. alkimista szerint:

  Már megbocsáss MorningGlow, te nem véletlenül Prince-t hallgattál 23 éven keresztül és vele kevered össze? Én is több mint húsz éve hallgatom MJ-t és ez igenis az ő hangja. De tudod mit, legyünk korrektek: – vagy valakié, akinek ugyanolyan hangja van mint MJ-nek. Ebből következően az felvételekből nem vonható le az a következtetés, hogy nem MJ énekel (azt csak akkor lehetne állítani, ha eltérne az énekhang). Az viszont simán lehet, hogy te nem ismerted fel. Én gyerekkorom óta zongorázom és dalokat is szerzek, kvázi azon túl, hogy nekem is megvan a két fülem szerencsére van zenei hallásom is.

 2. Visszajelzés: Evan Chandler-Dave Schwartz telefonbeszélgetés – 3. párbeszéd |

 3. Visszajelzés: Csak fiúk? |

 4. jacksonaktak szerint:

  Nekem is elég vegyesek az érzéseim Cascióékkal kapcsolatban. Egyrészt alapból szimpatikusak. Azonban a dalok amiket leadtak szerintem sincsenek rendben. Lehet, hogy jó barátai voltak Michaelnek életében, de a pénz és karrier lehetősége sokakat meg tud szédíteni. Eddie már régóta igyekszik betörni a zeneiparba, mint producer, ki tudja, hogy nem ugródeszkának akarja-e ezt az egészet használni.

  És egyébként nekem nem is tűnt teljesen őszintének Eddie, amikor a dalokról beszélt. Amikor mondta, hogy Michael ezt a rajongóinak csinálta és mennyire nagyon akarta, hogy megjelenjenek. Az ott egy cseppet túlzásnak hatott….

 5. MorningGlow szerint:

  Nem győztek meg, mert van két fülem és hallom, hogy ez nem Michael.
  Lehet, hogy együtt dolgozott vele 18 évig, de én meg rajongó vagyok 23 éve és
  mindennap hallgattam MJ-t. Megismerem a hangját.
  Amúgy úgy hallottam, hogy Teddy is kiírta nemrég a Twitterére, hogy “F*** Sony” majd törölte. Vajon miért?
  Meg mi mást mondana mikor ő keverte a zenéket.
  Cascioék se különbek. Ők is nyerészkednek most. Miért MJ halála után 2 nappal védették le a dalokat? Eddie Cascio pedig MJ nevével próbál a szakmában népszerűvé válni.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s