Ahmad Elatab Michael Jacksonról és Neverlandról

Jawad és Ahmad Elatab Michael Jacksonnal

Jawad és Ahmad Elatab Michael Jacksonnal

Michael Jackson ellen 2003. november 19-én adtak ki letartóztatási parancsot Gavin Arvizo molesztálásának vádjával. Az alábbi interjút mindössze három nappal ezután adta Ahmad Elatab, egy 17 éves arab-amerikai fiatalember, aki számos más gyerekhez hasonlóan jó néhány alkalommal vendége volt Jackson Neverland birtokának 2002-2003-ban, és aki saját tapasztalatai alapján úgy véli az énekes elleni vádak hamisak voltak.

Az akkor 16 éves Elatab 2002 októberétől számítva hat alkalommal látogatott Neverlandre. Elmondása szerint a híres birtok egy gyerek-paradicsom, egy fantáziavilág volt, ahol „nem voltak szabályok és minden kívánság azonnal teljesült”. A gyerekek sokszor játszottak drága műtárgyakkal és korlátlan bejárásuk volt a ház minden szegletébe – beleértve Jackson hálószobáját is.

A New Jersey-i Cliftonból származó fiatalember elmondta, hogy Jackson minden esetben engedélyt kért a gyerekek szüleitől, ha azok ott szerettek volna tölteni néhány napot. Ahmad édesanyja, Hanadi Fattouh elmondta: „Michael megkérdezte tőlem, hogy rendben van-e, ha Ahmad ott alszik és én mondtam, hogy igen. Teljesen megbíztam benne és most is megbízom. Bármikor visszaengedném a fiamat. Támogatom Michaelt és nem hiszem el a pletykákat és vádakat, soha nem is hittem.”

Amikor Ahmad először látogatott a birtokra, a sztár őt és hat másik gyereket személyesen kalauzolta végig Neverlanden.  Jackson hálószobája „egy tipikus tinédzser szoba. Még az a nagy, szép ágy sem volt ott, egy kis kihúzhatós kanapén aludt. És egyébként nincs oxigénsátor.” – mondta a fiú.

Arról is beszélt, hogy a filmszínház felett is volt Michaelnek egy szobája, amelyben a sztár aludt. Voltak benne extra ágyak és heverők is és bárki aludhatott ott, aki akart. De Jackson előtte minden esetben kikérte a szülők engedélyét – teszi hozzá Elatab, aki általában egy kihúzhatós heverőn aludt hat másik gyerekkel.

A mozi „jobb, mint egy igazi mozi. Bármit leadnak, amit csak kérsz. Michael minden filmet megszerez, amit csak kiadnak. És én a Csillagok háborúját néztem meg ott. Puha bőrfotelekben ülsz, amelyeket körülbelül két láb választ el egymástól. Van pattogatott kukorica automata, cukorkás pult, üdítők, hotdogok, nacho – minden, ami csak egy igazi moziban van.”

Egy alkalommal Elatab és 20 másik gyerek egy privát 2 és fél órás vásárlásra is elmentek a Toys R Us játékáruházba. Jackson azt mondta nekik: „Igen, igen, vegyetek el bármit, amit akartok.” Elatab egy Sony Playstation 2 és hozzá tartozó játékprogramok boldog tulajdonosaként hagyta el az áruházat.

A fiatalember elmondta, hogy sok mindenről megkérdezték a sztárt, s a kérdésekre ő általában nyíltan válaszolt. Például megtudták, hogy híres maszkját „csak azért viseli, mert néha csúnyának érzi magát”.

Vagy: „Kérdeztem őt Madonnáról, Lisa Marie Presley-ről, hogy meleg-e, ilyenekről. Nyitott volt, nem rejtett el semmit. Más ember, ha ismered. Azt mondta, hogy Madonna egy szajha és hogy azért vált el Lisa Marie Presley-től, mert nem akart neki gyereket szülni. A nőket szereti. Láttam őt flörtölni. Néhányakkal azok közül, akikről azt mondja, hogy dadák együtt alszik, csak elrejti a nyilvánosság elől.”

“Azt mondta, hogy nem meleg és hogy az emberek csak irigyek és ki akarják készíteni őt. Azt mondta nekem, hogy szereti a családját, különösen az apját – nélküle nem lenne ott, ahol van.”

Volt azért kényes téma is: „Egyedül a plasztikai műtéteire és a Martin Bashirra vonatkozó kérdéseket nem szerette. Egyedül akkor láttam mérgesnek, amikor arról a híres interjúról kérdeztem, de természetesen nem rám volt mérges, hanem Martinra.”

Elatab hét évvel korábban találkozott először a sztárral, amikor más arab-amerikai gyerekekkel együtt a midtowni Sony stúdióba látogatott. Ott átadta Jacksonnak a telefonszámát, s nagy meglepetésére három hónap múlva a sztár fel is hívta. Ezután telefonbarátság alakult ki közöttük, majd Jackson meghívta őt és a családját Neverlandre. Az első alkalommal a fiú családjával ment el, később egyedül.

Belépés előtt a gyerekeknek meg kellett ígérnie, hogy nem fognak dohányozni, inni vagy kamerázni a birtokon. (Mint később az Arvizo-ügy során kiderült az ivászatra vonatkozó feltételt a srácok közül nem mindenki tartotta be, de ők Michael háta mögött jutottak hozzá alkoholhoz.) Elatab látogatásai alkalmával Jackson általában a birtokon tartózkodott, de olyan is előfordult, hogy nem volt ott, ilyenkor testőrök igyekeztek fenntartani a rendet.

Belépéskor a vendégeket egy hatalmas fekete-arany kapu fogadja – „olyan nagy, mint Disneyland kapuja” -, rajta fényes arany betűkkel a felirat: „Neverland”.

„Mindenütt fények ragyogtak. Voltak fák karácsonyi dekorációval, fények a kapun, sok-sok fény, ragyogás – nagyszerű volt.” – emlékszi vissza a fiú.

Michael egy „régi téglaházban” lakik: „Nem ez a legnagyobb ház, amit valaha láttam, de azért nagy. Olyan, mint egy kedves, angol otthon.”

Elatab szerint a külvilág számára „excentrikusnak” tűnő sztár otthon egyszerűen viselkedik: „nap nap után ugyanazt a ruhát viseli” és „szeret akció figurákat gyűjteni és horror filmeket nézni”.

„Játékok, játékok, játékok vannak mindenütt. Életnagyságú Darth Vader, R2D2, Pinokkió, E.T. figurák – amit csak akarsz.”

A polcokon Jackson díjai – Grammy, American Music Awards, MTV Awards – és a sztárt ábrázoló magazin címlapok sorakoznak. Aztán több száz kép Jacksonról más hírességek társaságában – pl. Bill Clintonnal, Liza Minellivel és Elizabeth Taylorral.

„Mindenütt fényképek vannak: a zongorán, a falon, mindenütt. Képek róla és minden gyerekről, akik látogatást tettek nála.”

A földszinten egy antik könyvtár található, tele drága bútorral, ékszerekkel és ritka könyvekkel – és a gyerekek mindezekhez hozzáférhetnek. A gyerekek egyébként is sztabadon járkálhattak az egész birtokon, amelyen többek között van mozi, magán lemezstúdió, állatkert, játékterem, medence, jacuzzi, vidámpark.

„Azon a helyen minden van, amit csak el tudsz képzelni és azt csinálsz, amit csak akarsz, amikor csak akarsz.”

A játékterem egy különálló épület, amelyben mindenféle játék megtalálható – beleértve egy Serena és Venus Williams által személyesen dedikált virtuális teniszjátékot is.

Elatab elmondása szerint Jackson egy alkalommal itt tanította őt táncolni is – mindenféle zenére 50 Centtől kezdve a Bee Gees-ig: „Megmutatta nekem hogy kell úgy ropni, mint ő.”

Elatab nem hiszi el a Jackson ellen felhozott molesztálási vádakat: „Csak szeret úgy viselkedni, mint a mi korunkbeliek. Doo-doonak, Almafejnek, Smelly-nek hívott minket. Minden a szívéből jött. Tudom, hogy igen.”

Forrás: http://www.dadi.org/mjscand7.htm

Kategória: A 2005-ös per
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Ahmad Elatab Michael Jacksonról és Neverlandról bejegyzéshez

  1. molnár eszter szerint:

    én is szeretném minél több gyerek mesélnél el milyen volt bent lenni Neverlandban és h semmi erkölcstelen dolgok nem történtek ott

  2. jacksonaktak szerint:

    A következő bejegyzésemben is gyerekek fognak mesélni.

  3. kermar szerint:

    Milyen jo lenne ha minnel tobb gyermek meselne el Neverland-i elmenyeit es bebizonyosodna,hogy sohasem tortent semmi helytelen ott.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s