Tom Sneddon kettős mércéje

A Michael Jacksont 1993-től üldöző Santa Barbara-i kerületi ügyészről, Thomas Sneddonról már bővebben szóltam ebben a cikkben.

Most egy újabb adalék ahhoz, hogy Sneddon mennyire tisztességtelenül kezelte Michael Jacksont. Rábukkantam egy cikkre, amely 1993. november 30-án jelent meg a The Phoenix Gazette című lapban: http://www.skeptically.org/onreligion/id10.html

A cikk nem kapcsolódik közvetlenül Michael Jacksonhoz, mégis érdekesnek találtam, ugyanis Tom Sneddon neve felmerül benne. Arról szól, hogy kiderült: egy Santa Barbara-i katolikus iskolában 1964 és 1987 között (az iskola megszűnéséig) számos fiúgyermeket molesztáltak szexuálisan az ott tanító papok. A dologra úgy derült fény, hogy az egyiküket rajtakapták és elítélték amiért orális szexre kényszerítette az egyik fiút. Ennek hatására az iskolát működtető Ferences rend belső vizsgálatot indított és leveleket küldött ki korábbi diákoknak, hogy jelezzék, ha molesztálták őket az iskolában. A cikk megírásáig 34-en jelentkeztek. Az egyház belső vizsgálata szerint 12 pap volt érintett a dologban.

A történet a mi szempontunkból azért érdekes, mert miközben az egyház saját hatáskörében nyomozott, addig a világi hatóságok – nevezetesen Sneddon hivatala és a Santa Barbara-i rendőrség semmit sem tettek…

Idézek a cikkből:

„Egy üzenetre, amelyet hétfőn munkaidő után hagytak a kerületi ügyész, Thomas Sneddon irodája számára, nem válaszoltak azonnal. John Thayer hadnagy, a rendőrség szóvivője azt mondta, hogy valószínűtlen, hogy nyomozást indítanának a papok ellen az elévülési idő miatt, ami Kaliforniában hat év molesztálási ügyekben.”

A törvény az törvény, mondhatnánk, de emlékezzünk vissza arra, hogy Michael Jackson esetében Sneddon minden követ megmozgatott azért, hogy valahogy rács mögé juttathassa az énekest. Ha már az elévülési időnél tartunk: Jackson esetében arra is talált módot, hogy 1999-ről meghosszabbítsa 2001-re, ezzel nyitva hagyva a lehetőséget Chandleréknek, hogy perújrafelvételt kérjenek ezen időszak alatt, ha akarnak (természetesen nem akartak).

Felhívom a figyelmet, hogy az iménti botrány a papokról 1993-ban robbant ki, tehát éppen abban az időszakban, amikor Sneddon és csapata minden erejével Jacksont üldözte. Lehet, hogy azért nem foglalkoztak ezekkel az igazi pedofilokkal és igazi áldozataikkal, mert az összes erőforrásukat egy fantom ügy üldözésére fordították? Lehet bizony. Emlékezzünk, hogy Sneddon és nyomozói ebben az időszakban keresztül-kasul utazgattak a világon, hogy valahogy további „áldozatokat” találjanak a Jackson-ügyben (nem sikerült).

Dr. Wayne W. Dyer nevelési tanácsadó személyesen ismerte Michael Jacksont. Egy interjúban ő is rámutatott arra a furcsa jelenségre, hogy Sneddonék egy egész hadsereget képesek voltak megmozgatni azért, hogy „elkapják” Jacksont, miközben például ezen papok ügyével szinte nem is törődtek:

„Amikor (Jackson) ott volt Santa Barbara megyében, Neverlanden az ottani ügyész nagyon-nagyon akart tenni valamit, tudod, utánamenni. Azt hiszem a statisztika szerint 76 rendőrautója van annak a megyének és ebből 74-et kiküldtek (Jackson) birtokára, hogy bizonyítékok után kutassanak, amelyek alátámasztanák egy olyan nő állításait (Janet Arvizo, a 2005-ös vádló anyja – a ford.), aki egy egész karriert csinált abból, hogy megpróbált hírességekből pénzt kiszedni. Ugyanabban a megyében van sok pap, akiket nemcsak, hogy megvádoltak azzal, hogy szexuálisan kisfiúkat molesztáltak, de el is ismerték azt, miattuk mégsem küldtek ki egyetlen autót sem.”

Forrás: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=43YkTHNAb00#at=174

Ezek után nehéz lenne azt gondolni, hogy Sneddont nem a személyes ellenszenv és gyűlölet vezérelte a Jackson-ügyben. Így jár az, aki a professzionalitást áldozatul hagyja esni a személyes érzelmeinek.

Kategória: A 2005-ös per, Az 1993-as ügy
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: A rendőrség tisztességtelen módszereiről a Jackson ügyben |

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s