Dr. Klein elismerte, hogy hazugság volt a Michael Jacksonról terjesztett meleg-sztori

Körülbelül egy-másfél évvel ezelőtt bejárta a bulvársajtót annak az állításnak a híre, amelyet egy Jason Pfeiffer nevű férfi tett Michael Jacksonról. Azt mondta halála előtt homoszexuális kapcsolatot folytatott a popsztárral. Pfeiffer először valamikor 2009 augusztus-szeptemberében egy ausztrál bulvárlapnak adta el a sztoriját, amit aztán átvett több nagyobb bulvárlap is a világon (így például a magyar Blikk is és mások). Akkor a dolog nem vert akkora hullámokat, mint 2010 április-májusában, amikor az „Extra” nevű amerikai televíziós bulvárshow leadott egy interjút Pfeifferrel, ahol megerősítette a sztoriját. Az interjút kétrészesre tervezték, de a Jackson rajongók felháborodása miatt a második részt nem adták le. Ehhez a rajongókon kívül állítólag köze volt Jackson második feleségének, Debbie Rowe-nak is, aki betelefonált a műsor szerkesztőinek és megfenyegette őket.

Pfeiffer Dr. Arnold Klein rendelőjének volt az ügyvezetője (legalábbis a rendelő hivatalos weboldalán így szerepelt, a cikkek Klein „asszisztenseként” emlegetik). Klein az a bőrgyógyász, aki Jacksont a ’80-as évek közepétől kezelte és ilyen minőségében, mint személyes jóbarátjaként tudott tetszelegni a médiában. Michael valószínűleg valóban barátként is tekintett rá egész életében, nem tudva mit fog művelni a halála után a bulvármédiában. Eleinte „csak” kétnaponta szaladgált a TMZ-hez mindenféle sztorikkal a sztárról – néhány talán igaz, mások nem. Az is megkérdőjelezhető volt, hogy az orvosi titoktartás figyelmen kívül hagyásával nyilatkozgatott Michael kórtörténetéről, például arról, hogy lupusban szenvedett, amiről az énekes a nyilvánosság előtt sosem beszélt. Ezenkívül ott igyekezett anyagi hasznot húzni Michael nevéből, ahol csak tudott. Például autója árát az eBay-en azzal próbálta felstrófolni, hogy azt mondta az énekes is ült benne, vagy orvosi előadásait Michael nevét felhasználva hirdette.

Amikor Pfeiffer kijött a sztorijával az egyébként nyíltan homoszexuális Klein (Hollywoodban ez nem ritkaság) eljátszotta mellé a támogató másodhegedűst. Az Extra Pfeifferrel készült interjúját követően elment a TMZ-hez és 100 százalékosan támogatta, amit Pfeiffer állított. Az állítások egyébként elég átlátszóak, eléggé általánosak – tipikus bulvársztorik voltak, amiket bárki kitalálhat, néhol ellentmondásokkal, máshol egészen nyilvánvaló hazugságokkal. A televízió interjúban pedig Pfeiffer testbeszéde is árulkodó volt. Ezen túl, bár tudom nem illik valakinek a testi adottságait gúnyolni, de ebben az esetben engedtessék meg nekem a kivétel. Ez Jason Pfeiffer:

Jason Pfeiffer

Szerintem ehhez mást nem kell fűznöm. Michael Jacksonnak bármikor százezer különb jutott volna mind a tíz ujjára bármilyen szexuális orientáció esetén.

Akkoriban mind Pfeiffer, mind Klein azt állította, hogy Michael jóváhagyta, sőt kifejezetten támogatta volna azt, hogy a bulvármédiához mentek ezzel a sztorijukkal – egy újabb hazugság, hiszen mindenki tudja, hogy Michael Jackson kevés dologra volt allergiásabb a bulvármédiánál.

Az Extra interjút követően bírálta Kleinékat Elizabeth Taylor is a Twitterén. A színésznő nemcsak Jacksonnak, de Kleinnak is barátja volt – addig a pontig. (Klein klientúrjába egyébként is rengeteg hollywoodi híresség tartozott – pl. Carrie Fischer vagy Cher is.) Klein azonban még ekkor is védte a sztorit.

Legújabban azonban a Facebookján elismerte, hogy az egész történet hazugság volt. Egy április 18-i bejegyzésben azt írja: „Azok az állítások, hogy én tanítottam meg [Dr. Conrad] Murray-t Propofolt beadni (én sosem teszek ilyet altatóorvos nélkül) vagy, hogy Jason Michael Jackson szeretője volt, nevetségesek. Azt a sztorit Paul Camuso találta ki, aki ezt el fogja ismerni.”

Egy március 30-i bejegyzésben, amit azóta – ki tudja miért – kitörölt, de több blog lementett, azt írta:.

„Michael nem volt meleg

Michael Jackson szexualitása? Nem hiszem, hogy jelenleg van rá bármilyen bizonyíték, hogy meleg lett volna. Az egyik ex-alkalmazottam, Jason Pfeiffer egy ügyvéddel, az ex-könyvelőmmel és egy kétes üzletemberrel eladták a sztorit Jason úgynevezett afférjáról Michaellel a külföldi és az amerikai médiának. Nemrég tudtam meg, hogy a sztorit kitalálta egy “szellemíró”. Elnézést kérek Michael családjától mindazért a kárért, amit ez okozhatott. Mindazonáltal úgy érzem, hogy Michaelnek az állítólagos pedofíliájáról szóló vádak miatt zaklatott élete volt, hiszen még a saját nővére is ezzel vádolta.”

[Klein az utolsó mondatban arra utal, amikor a ’90-es években, a Chandler botrány kitörésének farvizén LaToya Jackson is pedofíliával vádolta öccsét a médiában. LaToya azóta elismerte, hogy akkori férje, a meglehetősen sötét hátterű Jack Gordon kényszerítette ezekre a nyilatkozatokra, aki rendszeresen verte őt. Miután elvált Gordontól LaToya visszavonta a Michaellel kapcsolatos állításokat és a 2005-ös perben teljes mértékben támogatta őt.]

Hogy miért törölte ki Klein ezt a bejegyzést azt nem tudom, de gondolom, hogy nem azt az alapállítást vonta ezzel vissza, miszerint a Pfeiffer-sztori hazugság volt, hiszen április 18-i bejegyzésében ismét elismerte, hogy az volt. Egy másik, április 2-i Facebook bejegyzésben azt is elmondta, hogy Pfeiffer és barátai 10 millió dollárt sikkasztottak tőle és ez hozzájárult a tönkremeneteléhez.

Klein ezekben a bejegyzéseiben más dolgokról is szót ejt, olyanokról, amelyekről a Murray-per során nyilván lesz még szó, hiszen úgy néz ki a bőrgyógyásznak is vallomást kell tennie. Például Michael plasztikai sebészével, Dr. Steven Hoefflinnel egymást vádolják azzal kapcsolatban, hogy ki szoktatta rá a sztárt a Propofolra. Ezekkel a dolgokkal kapcsolatban a per során talán tisztábban látunk majd.

Klein továbbá a TMZ-t is rágalmazással vádolja. Ami azért furcsa, mert mint mondtam pár hónappal ezelőttig ő maga rendszeres vendége volt a bulvár weblapnak, hogy Jacksonról beszélgessen Harvey Levin főszerkesztővel. (Levin egyébként annak idején egy chat során elmondta olvasóknak, hogy Pfeiffer és Klein őt is megkeresték a meleg sztorival, de ők elhajtották őket. Képzeljünk el egy olyan sztorit, amit még a TMZ sem tart közlésre méltónak! Persze mindig akadnak olyanok, akik még egy ilyen sztorit is lehoznak, így jutottunk el az ausztrál bulvárlapig és az Extráig.)

Dr. Arnold Klein

A meleg sztori természetesen sosem volt igaz, viszont Klein véleményem szerint még mindig nem mond teljesen igazat. Egészen pontosan azzal kapcsolatban nem, hogy neki személy szerint milyen szerepe volt ennek a pletykának a megkreálásában. Most igyekszik mindent Pfeifferre, Camusóra és másokra hárítani, de mint mondtam annak idején nagyon is vidáman és egyértelműen támogatta a sztorit. A Facebookja egy olvasója meg is kérdezte tőle, hogy miért támogatta akkor Pfeiffert, mire ő azt válaszolta, hogy csak 6 hónappal ezelőtt tudta meg, hogy Pfeiffer csak kitalálta az egészet. Na persze, 6 hónapja tudta csak meg…. Szerintem egyértelműen tudta akkor is, amikor támogatta, mint ahogy azt is pontosan tudta, hogy mit csinál. Támogatásáért talán kapott a pénzből is, amit az Extra fizetett, ki tudja? Mert a bulvármédia az ilyen sztorikért fizetni szokott – ha Michael Jacksonról és meleg sztoriról van szó, akkor nem is keveset. Ez esetben azt is érdemes talán megjegyezni, hogy a Pfeiffer-interjút elkészítő és azt az Extra-hoz továbbító szőke újságírónő (itt a szőke szót mindkét értelmében használom), Alicia Jacobs egy harcos melegjogi aktivista. Vajh miért szerette volna annyira melegnek beállítani Michael Jacksont?

Ez is egy újabb tanúbizonyság arról, hogy miféle emberekkel volt Michael körülvéve egész életében! Meg arról, hogy mennyire szabad hinni annak, amit az újságokban olvasunk.

Kategória: Média
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Dr. Klein elismerte, hogy hazugság volt a Michael Jacksonról terjesztett meleg-sztori bejegyzéshez

  1. kermar szerint:

    Koszi ezt az uj cikkedet,vegre egy jo hir.De ugy latom ez nem vert fel akkora port a mediaba mint az a hazugsag h meleg volt.Gondolom azert ezt a hirt sokan szivesebben olvastak volna.

    • jacksonaktak szerint:

      Sajnos a média csak a szenzációhajhásra vevő. Nem véletlen, hogy a külföldi lapok fizetnek azért, hogy valaki azt állítsa MJ meleg volt. Azért senki nem fizet, ha valaki azt állítja nem volt az. Sajnos ilyen világban élünk.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s