Michael Jackson és Aaron Carter – Az igaz történet!

Mivel nem olvasok bulvárlapokat, nem tudom a magyar média mennyire kapta fel a „hírt”, de gondolom a bulvár legalábbis igen. Külföldön nemcsak a bulvár, hanem a komolynak tartott hírcsatornák is: az egykori tini sztár, Aaron Carter azt állítja Michael Jackson kokaint adott neki, amikor gyerek volt. Legújabban pedig kiderült, hogy Aaron még ennél cifrább állításokat is tett (legalábbis állítólag).

Sajnálatos módon egy újabb hazugságkampánynak vagyunk tanúi Jackson rovására, ezért ebben a bejegyzésemben bemutatom az ügy mélyebb összefüggéseit, amelyek segítenek megérteni és kibogozni az állítások hátterét.

A történetet 2011. június 15-ével kezdem. Ekkor jelent meg az OK! Magazin következő számának beharangozója, amely többek között egy szenzációs interjút ígér Aaron Carterrel, amiben Aaron azt állítja Jackson borral itatta és kokaint adott neki, amikor ő 15 éves volt.

Miután az interjút jegyző újságíró meglehetősen kétes hírű és hitelű (róla bővebben lejjebb), Jackson rajongói Twitteren faggatták Cartert arról, hogy valóban ezt mondta-e. Carter azonban egy egyértelmű „igen” vagy „nem” válasz adása helyett blokkolta mindazokat, akik ezt kérdezték tőle, sőt „zaklatásért” perrel is megfenyegette némelyiküket. Mennyivel egyszerűbb lett volna pedig simán megválaszolni a kérdést – akár igen, akár nem a felelet! Hogy nem tette az már gyanús volt: Carter valóban mondhatta amit idéznek tőle, azonban utólag nem vállalja azt és próbál kibújni a felelősség alól.

Aztán június 23-án megjelent az OK! Magazin nevezett száma. A cikkről egy ismertető a lap weboldalán idéz néhány mondatot Aarontól:

„Sosem beszéltem róla… ez az első alkalom. Nekem… hiányzik Michael… annyira hihetetlen időket töltöttem vele. Olyan dolgokat csináltam vele, amiket senki más… de ugyanakkor zavart, amit velem tett.”

Az újságíró megkérdi, hogy Michael adott-e neki alkoholt:

„Igen, adott nekem bort. Úgy értem, visszautasíthattam volna, de 15 éves voltam.”

Ami a drogokat illeti:

„Kokaint adott nekem. Furcsán éreztem magam ettől és más dolgoktól.. Utána órákig és órákig beszéltünk a telefonon. Csodáltam Michaelt, de a viselkedése nagyon zavart. Aztán az anyám hívta a rendőrséget…”

http://www.okmagazine.com.au/insider/michael-gave-me-drugs.htm

Először is, ha Aaron anyja valóban hívta a rendőrséget, akkor annak nyomának kellene lennie! Olyan nyomának, amit aztán Tom Sneddon vígan felhasználhatott volna Jackson ellen a per során. Nincs ilyen incidensről semmiféle rendőrségi feljegyzés! Természetesen a többi rész sem igaz, de haladjunk sorjában! Először hadd mutassam be az újságírót, aki az interjút készítette!

Daphne Barak

A nő neve Daphne Barak. Korábban is elhíresült kétes újságírói gyakorlatáról. Jackson halála után pár nappal egy interjút közölt a sztár gyermekeinek nevelőnőjével, Grace Rwarambával, amelyben Grace azt mondja többek között, hogy Michael sokszor annyira kiütötte magát a drogokkal, hogy neki kellett „kipumpálnia” azokat a gyomrából. Ez állt a Barak által közölt interjúban. Csakhogy Grace ilyet sosem mondott neki! Íme egy cikk 2009. június 28-áról Mallika Choprától, aki jó barátja Grace-nek és egyébként pedig a lánya annak a Deepak Choprának, aki több, mint két évtizedes barátságot tartott fenn Jacksonnal. Érdemes felidézni néhány bekezdést, csak, hogy képbe tudjuk helyezni Daphne Barakot!

„Daphne Barak – egy úgynevezett újságíró, aki azt állítja, hogy a Jackson család barátja és aki Grace-t rajtuk keresztül ismerte meg – több éves barátságot ápolt Grace-szel. Sajnos Daphne és Grace története úgy tűnik tükrözi azokat a keselyűket, akik kihasználták Michaelt egész életében.

Daphne néhány héttel ezelőtt kereste fel Grace-t, amikor tudta, hogy sérülékeny állapotban van, miután Michael nemrég ismét elbocsátotta (ez rendszeres minta volt). A 17 év alatt, amíg Grace Michaellel dolgozott, sosem beszélt a sajtónak. Szíve mélyéből szereti Michaelt és a gyermekeit.

Grace őszintén hitte, hogy Daphne a barátja, aki megpróbál neki segíteni. Daphne felajánlotta a segítségét Grace-nek abban, hogy segít egy alapítvány létrehozásában, amely non-profit munkát felügyelne Afrikában (Grace Ruandából származik). Azt mondta Grace-nek, hogy rögzítsék, amint a munkáról beszél. Azonban minden alkalommal, amikor elkezdték a rögzítést Daphne kérdései Michael irányába fordultak. Grace azt mondta, hogy nem szívesen beszél róla.

Június 26-án reggel, miután megtudtam, hogy Grace is Londonban van, hozzá rohantam a szállodába. Daphne-vel volt egy lakásban. Daphne azt mondta nekem, hogy meginvitálta Grace-t, hogy legyen a vendége Svájcban és hogy mennyire segíti Grace-t abban az első sokkban, amit Michael halálhíre okozott. Azt mondta, hogy több ezer dollárt költött arra, hogy business osztályú repülőjegyet vegyen Grace-nek Los Angeles-be. Azzal dicsekedett, hogy mennyire közel áll a Jackson családhoz, világ vezetőkhöz stb.

Tanúja voltam annak, hogy Daphne barátnak tettette magát, miközben megpróbált Grace-ből információkat kiszedni arról, hogy milyen beszélgetéseket folytatott a Jackson család tagjaival és barátokkal Michael haláláról. Figyelmeztette Grace-t, hogy a család meg fogja próbálni őt vádolni Michael hanyatlásáért és hogy kritikus, hogy Grace beszéljen egy ügyvéddel mielőtt elmegy. Barátként szervezett egy „ügyvédet”, hogy megkaparintsa Grace sztoriját mielőtt elmenne a repülőtérre.

Összességében Daphne előállított egy olyan helyzetet, amelyben több információt tudott kiszedni Grace-ből mielőtt elment volna LA-be. Felfedeztem, hogy az egyik barátja, aki történetesen ott volt, készített egy dokumentumfilmet Diana hercegnőről.

Amikor megpróbáltunk elmenni Daphne üvöltött Grace-re – a kisgyermekeim előtt, akik elkezdtek sírni -, hogy hálátlan. Több ezer dollárt költött az elszállásolására, a vendége volt és hogy azzal akarja tölteni az időt, hogy elköszön. (Nyilvánvaló, hogy Daphne nem hitte el mennyire szerencsés, hogy sikerült lépre csalnia Grace-t, mint egy együttérző barát, hogy sztorikat szedjen ki belőle, és hogy Grace vele volt azon a szomorú napon.)

Végül Daphne – aki nyilvánvalóan egy kicsit sokat ivott – azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a privát beszélgetések felvételeit, amiket folytattak. Grace lemerevedett. Megfogtam a vállát, a szemébe néztem és azt mondtam: menjünk. Akkor mi van? Hozd nyilvánosságra! Ő csak egy bukott újságíró, aki megpróbál tőkét kovácsolni egy tragédiából. Michael elment és a jövő a gyerekei jólétének a biztosítása. Grace egyetértett.

Végül a hotel menedzserét kellett hívnom, hogy Grace-t kikísérjük a szállodából. Ráadásul én magam vettem meg Grace-nek a repülőjegyet haza, miután rájöttünk, hogy Daphne félrevezetett minket az időponttal és az árral kapcsolatban. Egy 650 fontos gazdaságos jegy volt, nem pedig több ezer dolláros.

Huszonnégy órával később megtudtam, hogy Daphne valóban írt egy cikket egy bulvár magazinnak tele idézetekkel Grace-től. (Egy gyors keresés a munkáiról nem meglepő módon megmutatja, hogy nemrég írt egy cikket Amy Winehouse-ról is.) Grace idézeteit most felkapja a többi bulvárlap is és még több magazinba és cikkbe el fognak jutni. (A People Magazin is lehozott ma egy párat, beleértve azt a hamis állítást, hogy Grace több alkalommal pumpálta Michael hasát. Csak hogy tudd: Grace sosem pumpálta Michael hasát. Még csak fogalma sincs hogy kellene egy ilyen dolgot csinálni.) Hogy mely idézetek igazak, melyek vannak kiragadva a szövegkörnyezetükből, (sok nem igaz), őszintén szólva nekem nem számít. Nem lepne meg, ha Daphne hamarosan nyilvánosságra hozna audiókat és videókat.”

http://www.huffingtonpost.com/mallika-chopra/bloodsuckers-and-the-worl_b_222023.html

Daphne Barak azonban nem csupán Michael Jacksonról szeret hazudozni. Az alábbi videóban Sanam Bhutto, a 2007-ben meggyilkolt Benazir Bhutto testvére, reagál Barak egy cikkére, amelyet megjelentetett az elhunyt politikusról és családjáról:

Amint ebből is kitűnik az a cikk is tele volt szemen szedett hazugságokkal. És ebben a cikkben is írnak Barak hazugságairól: http://www.dailykos.com/story/2009/03/24/712377/-Daphne-BarakA-meddling-tabloid-vulture-masquerading-as-a-journalist.

Előzmények a Carter-ügyben

Michael Jackson és Aaron Carter sajnos kedvelt és visszatérő témája Baraknak. 2004-ben ő készített azt az interjút Carter anyjával és nővérével, amiben a nő homályos gyanúsítgatásokat fogalmaz meg a sztárról. Ne feledjük, hogy akkoriban zajlott Jackson pere, illetve annak az előkészületei, így nagy keletje volt az ilyen cikkeknek. Miután már ismerjük Barak technikáit, így természetesen nem tudhatjuk, hogy mi az, amit megvágott, mi az amit előre megbeszélt Jane és Leslie Carterrel, hogy hallani szeretne tőlük, és mi az, amit a nők valóban saját maguktól mondtak.

Mielőtt idéznék a cikkből néhány dolog: Michael Jackson és Aaron Carter nem találkozott túl sokat egymással – mindössze néhány alkalommal 2001 és 2003 között. Úgyhogy amikor az a benyomásunk támad, hogy Aaron valami nagy barátságról beszél, akkor azért kezeljük fenntartással a dolgot! Éjszakát mindössze egyszer töltött Aaron Neverlanden: Michael 45. születésnapi buliján 2003 szeptemberében (Michael születésnapja augusztus 29-én van, de a buli szeptemberben volt), s erről az eseményről szólnak a gyanúsítgató állítások is. Arról is tudni kell, hogy a Carter család kapcsolatai sok-sok problémával terheltek. Jane Carter egy tipikus „színpad anyuka”, aki tolta a gyermekeit a hírnév irányába. Aaron kapcsolata akkoriban nem volt jó vele.

Maga Aaron megszenvedte a gyereksztárságot. Már akkor, 2003-ban voltak olyan hírek róla, hogy komoly problémái vannak a drogokkal – ám ezeknek a problémáknak semmi közük sincs Michael Jacksonhoz! Ha Aaron drogozott Neverlanden, akkor biztosan nem Michaeltől kapta a kábítószert! Aaron ma is állandóan a rehabra jár.

Aaron Carter

Aaron Carter

Erről a bizonyos szülinapi buliról annyit kell tudni, hogy rengeteg ember vett rajta részt, híresek és kevésbé híresek egyaránt. A buli egyik emlékezetes pillanata volt egy tortacsata Nick és Aaron Carterrel.

Lássuk akkor most a cikket 2004 novemberéből! Néhány helyen megállok kommentálni.

„A tinédzser popénekes tavaly eltöltött egy vad, felügyelet nélküli éjszakát ’bálványával’ Michael Jacksonnal és Carter anyját még mindig kísértik a félelmek, hogy mi történhetett –mondja.”

Figyeljük meg, hogy az újságíró hogyan sugalmaz dolgokat álnok módon bizonyos kifejezések, szókapcsolatok használatával! Aaron nem Jacksonnal töltött el egy „felügyelet nélküli vad éjszakát”, hanem egyike volt a sok száz vendégnek Jackson születésnapi buliján!

„Aaron csak 15 éves volt, amikor a bátyja, az egykori Backstreet Boy, Nick Carter cserben hagyta őt Jackson 45. születésnapi buliján Neverland Ranch-en, Kaliforniában, ami Aaron anyja, Jane Carter számára egy pánikkal teli éjszakát eredményezett.

És amikor Aaron hazament 24 órával később, sosem adott teljes magyarázatot az anyjának arról, hogy mi történt – fedi fel a nő a celeb riporter, Daphne Baraknak a ma esti Access Hollywood-ban.”

Itt is az olyan kifejezésekkel, mint “cserben hagyni”, “pánik”, “magyarázatot adni”, eleve sugallja az újságíró, hogy valami rossznak kellett történnie.

“’Nem tudom, hogy egyedül volt-e Michaellel. Nem tudom. Nem tudom mi történt azon az éjszakán!’ – mondja Jane Carter.

Aaron nővére, Leslie Carter azt mondja, hogy [Aaron] mondott neki bizonyos dolgokat a Pop Királyával eltöltött éjszakáról – de nem tudja mennyi belőle az igaz.

’Azt hiszem, emlékszem, hogy azt mondta, hogy szívott egy kis marihuánát vele vagy valami ilyesmi. Az egy nagyon vad sztori volt, amit mondott nekem, de nem tudom, hogy elhihetem-e vagy sem.” – mondja Leslie Carter Baraknak.”

Nem tudom eldönteni, hogy Leslie Carter hazudik-e itt vagy Aaron hazudott neki. Mindkettő lehetséges. Hogy valaki hazudik, az biztos, amint majd később látni fogjuk. Mindenesetre Jane Carter azt mondja, hogy nem tudja mi történt. Ez azonban nem akadályozza meg a cikk íróját abban, hogy homályos célozgatásokat tegyen arra, hogy biztos valami helytelen.

“Mindössze pár hónappal azután, hogy Aaron Neverlanden töltötte az éjszakát Jacksont megvádolták egy 13 éves rákbeteg molesztálásával.”

Szimpátia kártya! „Rákbeteg”. Gavin Arvizo régen nem volt már rákbeteg, amikor megvádolta Jacksont!

“Azután, mondja Jane Carter, nyomozók hívták fel és kérdezgették Aaront a Neverlanden töltött éjszakájáról. De a nő azt mondja ’fogalma sincs’ mit mondott nekik.

’Még ha nem is történt semmi – és valószínűleg nem történt semmi amiről tudok – nem néz ki jól.’ – mondta.

Aaron azt mondta az anyjának, hogy Jackson hálószobájában időzött és hogy [Jacksonnak] ’kristály ágytakarója’ van, de többnyire ártatlan mókáról beszélt, mint ’táncórák’ és ’autókázás’ a ranch körül, mondja a nő.”

A nyomozók minden gyereket kihallgattak, aki Jackson körül megfordult, így ez nem meglepő. Hogy nem mondott nekik semmi terhelőt Jacksonra nézve, azt bizonyítja, hogy a vád nem hívta be tanúnak. A védelem listáján azonban rajta volt, bár végül nem volt szükség a tanúvallomására.

“Az anyuka azt mondja, hogy csak azután engedte Aaront, hogy meglátogassa Jackson születésnapi partiját, miután ’szigorú utasításokat’ adott a bátynak, Nicknek, hogy maradjon vele egész éjjel és hozza haza korán a másnapra tervezett meghallgatás miatt.

De amikor nem érte el egyik fiát sem éjjel 11 órakor mobil telefonon, őrjöngeni kezdett.

’Hajnali 3 óra volt. Éberen feküdtem az ágyamban, betegre aggódtam magam, azon tűnődve vajon hol a fenében vannak?’ – fedi fel Jane Carter.

Amikor végül elérte Nicket a telefonon és megtudta, hogy egyedül hagyta Aaront Jackson otthonában, az anya kiborult. ’Dühös voltam rá [Nickre]. Hallanod kellett volna hogy osztom ki a legidősebb fiamat hajnali 3 órakor! Dühös, dühös voltam!’ – mondta.

Nick azt mondta, hogy Aaron ’nem akart’ elmenni vele, így ott hagyta. Aaron azt is mondta az anyjának és a nővéreinek, hogy Jackson adott neki egy drága Bentley autót, de Aaron sosem hozta haza az autót és Jackson később tagadta, hogy ilyet ajándékozott volna neki.”

A Bentley-sztorit jegyezzük meg, még hallani fogjuk. Ezért nem vagyok biztos abban, hogy ez az intejrú Jane Carter hibája és nem Aaron hablatyolt neki mindent össze-vissza. Maga Jane Carter is kétségbe vonja fia szavahihetőségét!

“Az anya azt mondta, hogy néha kételkedik a fia szavahihetőségében: ’mert Aaron rólam is hazudott az országos tévében – azt mondta, hogy pénzt loptam tőle, amikor tudja, hogy ez nem igaz’.”

!!!!

“Aaron bemutatott egy nagy ajándékot a Pop Királyától – egy csillogó dzsekit, amit Jackson a színpadon viselt 2001. szeptember 10-i koncertjén a Madison Square Gardenben. Az anya azt mondta, hogy Aaron olyan büszke volt a dzsekire, hogy ’mindenhová magával vitte Japánba’, ahol a múlt ősszel turnézott.

Miután nyomozók vették fel vele a kapcsolatot Jane Carter telefonált Jacksonnak és figyelmeztette: ’Aaron mindenkinek azt mondja, hogy adtál neki egy Bentley-t és az ügyészség felhívott és azt kérdezik vajon mi folyik itt.’

Azt mondja Jackson azt mondta neki: ’Semmi sem történt. Abszolút semmi sem történt. Csak lógtunk… nem adtam neki egy Bentley-t!”

De az egész történet kísérti az anyát.

’Nem azért mert így, vagy úgy bármit is hiszek Michaelről.’ – mondta Baraknak. ’Csak mert felnőttként, szülőként felelős voltam… bíztam Nickben, hogy hazahozza, amint megígérte.’”

http://www.nydailynews.com/archives/news/2004/11/08/2004-11-08_a_nite_with_jacko.html

Tehát gyakorlatilag az egész cikk spekuláció, konkrétumok nélkül, de ügyesen úgy csűrve-csavarva, hogy az azért a gyanú árnyékát Jacksonra vesse. Daphne Barak kedvelt stílusa!

Aaron néhány nappal később reagált az elhangzottakra és cáfolta, hogy drogozott volna Jacksonnal vagy hogy bármi helytelent tett volna vele a sztár:

„Nem drogozok. Nem drogoztam Michael Jacksonnal és nem drogozok senki mással.”

Jó, hogy ő nem drogozott már akkor az véleményes, de hogy Michael Jacksonnal nem drogozott az biztos!

Az anyjáról és a nővéréről azt mondta:

„Nem szeretek velük lenni. Mindig csak azt hallom: ’A tévébe kell menned és jó színben kell engem feltüntetned.’ Én meg azt gondolom: ’Csak legyél az anyám, csak legyél a nővérem!’ Minden csak a pénzről és a publicitásról szól a számukra. Az utolsó szavam hozzá (az anyámhoz), hogy ő a felnőtt, nem én. De úgy tűnik mintha fordítva lenne.”

A neverlandi éjszakáról pedig ezt:

„Michael és én három éve barátok voltunk. A 45. születésnapi bulijára mentem Neverlandre. Tortát nyomtunk egymás arcába. Nagyon állat volt. Hajnali öt óráig én, ő és Chris Tucker quadoztunk a hegyekben. Semmi nem történt köztem és Michael között. Nem aludtunk ugyanabban a szobában, nem aludtunk ugyanabban az ágyban. Normális barátságunk van, nincs benne semmi szexuális.”

http://www.people.com/people/article/0,,784076,00.html

A kiemelt részt okkal jelöltem még, érdemes lesz visszaemlékezni ezekre a szavakra.

Ugyanakkor korábban azért Aaron csak belement némileg a média játékaiba. Egy cikk szerint 2003 decemberében azt mondta az Entertainment Tonight-nak, hogy Michael Jackson vett neki egy 325 000 dolláros Bentley-t (ez az, amiről az anya is említette, hogy ezt mondta mindenkinek). „Noha csak kétszer találkoztunk. Furcsa volt.” – idézi a műsor Cartert. Azonban Carter – természetesen – sosem tudta bemutatni ezt az autót, mert nem létezett! Jackson képviselői felhívták az Entertainment Tonight-ot, hogy elmondják a sztár sosem ajándékozott autót Aaronnak és nem is ígért neki. Carter azonban tovább ütötte a vasat, legalábbis a New York Post így idézi a szóvivőjét: „Nem tudom Michael miért tagadja a nagylelkűségét. Aaron nagyon hálás az autóért [ami még nem érkezett meg].”

http://popdirt.com/michael-jackson-denies-giving-aaron-carter-a-bentley/23974/

A cikk dátuma 2003. december 24., tehát egy hónappal Michael letartóztatása után, amikor minden kis célozgatásért arra, hogy a sztár esetleg helytelenül közeledhetett gyermekekhez, jól fizetett a média… Természetesen a Bentley nem létezik, Michael sosem ajándékozott Carternek semmiféle autót. Dzseki volt, autó nem. Ezt maga Aaron is elismerte később.

Például Howard Stern műsorában 2005-2006 körül:

Stern bunkó stílusát próbáljuk meg ignorálni!

Nick Carter: Ott voltam vele és Mike-kal. Úgyhogy láttam mi történt.

Aaron Carter: Igen, tulajdonképpen én és Mike és…

Howard Stern (az egyszerűség kedvéért majd a női riportert is HS-sel jelölöm): Együtt aludtál Michael Jacksonnal?

AC: Nem, soha. Tudod mit, Chris Tucker is ott volt és Rodney Jerkins, ő volt az albuma producere.

HS: Várj, Nick, hogy kerül a testvéred Michael Jackson otthonába?

NC: Elmentünk oda…

AC: A szülinapi bulija volt.

NC: A szülinapi bulija volt és ott volt Mike Tyson is és…

HS: Hogy kapsz oda meghívót?

NC: Ő és Aaron barátok voltak.

HS: Hogy leszel Michael Jackson barátja?

AC: Nos, Rodney Jerkinsen keresztül találkoztunk vele, ő a stúdióban volt és mindkettőnkkel találkozni akart.

HS: Amikor Michael találkozott veled, akkor nagyon érdekelted, nem igaz?

AC: Nem, nem hiszem, hogy úgy érdekeltem, ahogy mindenki ábrázolja őt. Ő mindenképpen… mindenképpen…

HS: Adott neked autót?

AC: Nem, soha.

HS: Rosszul látja [Aaron] ezt a helyzetet, Nick?

NC: Nem, nem, meg fogom őt [Jacksont] védeni…

AC: Nem is kell tenned. Nem is kell tenned. Mert nagyon felháborít engem, hogy az emberek így gondolnak Michaelre, mert…

HS: Nos, én igen.

AC: Nos, nincs igazad. Nincs igazad, Howard. Nincs igazad, Howard!

HS: Mennyi idős vagy?

AC: Tizennyolc.

HS: Mennyi idős voltál, amikor Michael Jackson veled lógott?

AC: Tizenöt.

HS: Oké, tizenöt éves voltál. Hány éves volt ő? A negyvenes éveiben?

AC: Nem tudom. Ötven vagy ilyesmi?

HS: Miért vett neked autót?

AC: Sosem tette.

HS: Vett neked egy csomó drága ajándékot? Legyél őszinte.

AC: Nem. Adott nekem egy dzsekit, amit a 2001-es évfordulón viselt, amit a testvéreivel csinált.

HS: Lógtál vele valaha a házában?

AC: Igen.

HS: Akar veled most lógni?

AC: Nem, nem beszéltem vele már…

HS: Túl öreg vagy, túl öreg vagy. Kezd szakállad nőni.

AC: Ez annyira durva.

NC: Ott voltam és láttam mi történt. De később kaptam egy kis letolást az anyámtól, mert azt mondta ’Miért hagytad őt ott abban a házban?’, meg ilyenek.

HS: Ó, ott hagytad őt?

NC: Nem. Hadd magyarázzam el. Ami történt az, hogy odamentünk, lógtunk, lógtunk ezekkel az emberekkel és nem fogok hazudni… egy kicsit félszeg volt, egy kicsit furcsa, egy kicsit más, tudod, ez nem olyan, mint mindenki más élete. De ő egy kedves fickó.

AC: Automatikusan, automatikusan már a fejedben…

HS: Szívtál füvet Michael Jacksonnal?

AC: Nem, soha, ne-em.

HS: Mondd el az igazat, emeld fel a jobb kezedet!

AC: (esküre emeli a kezét) Esküszöm, hogy sosem szívtam füvet Michael Jacksonnal.

HS: Ittál bort Michael Jacksonnal?

AC: Nem, ez nem igaz. Ebből semmi nem igaz.

HS: Miért hagytad egyedül Aaront Michael Jacksonnal? Mi történt?

AC: A világon semmi.

NC: Rendben volt, csak lógott, Chris Tucker is ott volt. Elmentem, mert egy kicsit fura volt azon a ponton. El kellett mennem… őszintén szólva volt egy lány, akit hazavittem arról a partiról, így nem maradhattam sokáig.

AC: Láttam Michaelt is hazavinni egy lányt a saját partijáról.

HS: Tényleg?

AC: Igen. És én a mozi részben maradtam…

HS: Voltak ott lányok?

AC: Chris Tucker is a mozi részben maradt, én pedig a mozi másik oldalán.

HS: Átölelt téged, megérintett téged?

AC: Soha, soha.

HS: Felajánlotta valaha, hogy aludj nála?

AC: Nem, soha, soha nem hallottam semmi ilyet.

A kivastagított részeket megint jól jegyezzük meg és akkor most térjünk rá arra, amit Aaron most mondott!

2011

2011-ben Aaron Carter 23 éves, akinek az élete komoly válságban van: drogfüggő, tele van adóssággal és a karrierje már rég nem úgy megy, mint amikor “tinibálvány” volt.

Az adóhivatalnak 1 millió dollárral tartozik: http://www.accountingtoday.com/news/Singer-Aaron-Carter-Owes-IRS-52503-1.html

Egykori menedzserének, Aldo DiSorbónak pedig 100 000 dollárral. Érdekesség, hogy DiSorbo éppen Aaron Jacksontól kapott dzsekijét vitte el magával zálogba: „Semmi problémám nincs Aaronnal. Amint kifizeti a 100 000 dollárt, amivel tartozik nekem, visszakaphatja a dzsekijét.” – mondta állítólag a menedzser.

http://perezhilton.com/2011-06-16-aaron-carter-vs-former-manager-over-michael-jackson-jacke

És hát bizonyára a drogok is sok pénzbe kerülnek…

Az OK! Magazin híres arról, hogy fizet egy-egy jó sztoriért (lásd pl.: http://gawker.com/5002706/how-much-is-your-baby-worth). Aaron új album kiadására is készül, de nyilván ettől önmagában nem lett volna benne az OK!-ban. Viszont, ha mondana valamit Michael Jacksonról…

És így jutunk el Daphne Barakig és az interjúig, amit valahol Spanyolországban ütöttek nyélbe pár héttel ezelőtt, ahol Aaronnak valami fellépése volt.

Az OK! honlapjára a cikk első beharangozója június 15-én került fel. Michael Jackson rajongói azóta próbálták a Twitteren szóra bírni Aaront az üggyel kapcsolatban és Aaron azóta kerülte, hogy egyenes választ adjon a kérdésre: ezt mondtad vagy nem? Aztán június 23-án megjelent az OK! a fent már idézett kokainos tartalommal. Aaron továbbra is hallgatott.

Ezután Daphne Barak tett fel a honlapjára egy videó részletet az interjújukból:

Néhol nehezen érthető, de nagyjából így szól:

Carter: Az egyetlen másik ember, aki tud erről az Chris, úgyhogy… és az nagyszerű idő volt. Jó móka volt, mert nem hiszem, hogy Michaelnek valaha volt lehetősége ilyeneket csinálni. Számomra a hírnév semmi, tudod. Egy ember az csak egy ember, én így nézem. Az emberek emberek. Így néztem Michaelre. Ha volt valami érzésem vagy egy kérdésem, megkérdeztem tőle. Sosem szűrtem meg [a mondandómat]. Szerintem ő ezt tisztelte.

Barak: Láttad drogozni vagy ilyesmi?

Carter: Úgy értem, voltak bizonyos dolgok, amik történtek, tudod, amik csak mások voltak, tudod, furcsák. Ivott körülöttem egy kicsit.

Barak: És te hány éves voltál? 14? 15?

Carter: Igen. 14 éves voltam.

Barak: Ittál te is?

Carter: Igen, egy kicsit.

Barak kérdez valamit a drogokról.

Carter: Én személy szerint nem láttam semmilyen drog függőségi problémát. Tudod, én sosem láttam injekciókat, semmi ilyesmit.

Barak: (Érthetetlen)

Carter: Abban az időben, amit vele töltöttem, igen, jól volt. De ki tudja? Az emberi szervezet kialakít egy toleranciát bizonyos dolgokra, tudod. Az emberi szervezet, csak így van. Úgyhogy ki tudja? Úgy értem, lehet, hogy csinált valamit, amiről nekem fogalmam sem volt, úgyhogy…

Barak: De te rövid időt töltöttél vele. Lehetséges, hogy szedett tablettákat, amiről te nem tudtál.

Carter: Igen, abszolút. Bemehetett a fürdőszobába (imitálja ahogy az orrával beszív valamit). Két másodpercbe kerül. Tudod.

Utána arról beszél, hogy mennyire fontos neki Michael öröksége és a tiszteletére eljátszik egy dalt. Egyébként a felvételről is látszik, hogy már szétdrogozta az agyát ez a srác.

Nos, itt Carter nem mondja a kokaint és ezen felbuzdulva a szóvivője a TMZ-n cáfolta, hogy Aaron azt mondta volna, amit Barak leírt: http://www.tmz.com/2011/07/01/aaron-carter-michael-jackson-cocaine-daphne-barak-denial-no-drugs-fabrication-liar-lies-report-ok-magazine-australia/

A fenti videó ugyan ezt igazolni látszik, azonban 1) Barak rögtön közölte, hogy videóval tudja igazolni, hogy Aaron valóban azt mondta és ezt a videót majd később rendeljezésre bocsátja, 2) kokain ugyan szó szerint nincs benne, de a fenti videórészletből – és Aaron viselkedéséből (bujkálás, nem válaszol a kérdésekre a Twitteren stb.) – mégiscsak arra lehet következtetni, hogy ezt a bulit ők együtt csinálták meg Barakkal, még ha most már legszívesebben Aaron ki is hátrálna belőle!

“Ivott körülöttem egy kicsit.” – Mi a francért kell ezt felhozni a kontextus ismertetése nélkül? Persze, hogy ivott egy kicsit, születésnapi buli volt! Azonban Aaron ezt nem teszi hozzá, nyilvánvalóan rájátszva arra, amit Barak akar, hogy valami sötét ügyletnek tűnjön ez az egész “ivászat”. Ne feledjük, hogy amikor Jacksont gyerekmolesztálással vádolták meg, akkor az is a vádpontok között volt, hogy itatta Gavin Arvizót azért, hogy molesztálhassa! Úgyhogy ez az, amit itt nyilvánvalóan sugallni akar Barak és Carter.

“14 éves voltam.” – Aaron 1987. december 7-én született, így 2003 szeptemberében csaknem 16 éves volt, nem 14! De nyilván jobban áll a 14 egy gyermekmolesztálást sugallni igyekvő sztoriban.

“Barak: Ittál te is? Carter: Igen, egy kicsit.” – Miután születésnapi buli volt rengeteg emberrel, bizonyára felszolgáltak alkoholt is. És Carter bizonyára megtalálta hozzá az utat. Azonban kétlem, hogy ennek bármi köze lett volna Jacksonhoz.

A többi, a drogokra vonatkozóan színtiszta spekuláció. Aaron nem látott semmi drogfüggőségre utaló jelet, de azért Barak vezető kérdéseire megengedi magának a spekulálgatást arról, hogy mi minden lehetséges ezen a világon. Mondhatnám én is például azt, hogy abszolút lehetséges az, hogy Barack Obama minden reggel kokaint szippant az orrába. Ugyan sosem láttam, hogy ezt teszi, de “abszolút lehetséges” azon az alapon, hogy minden az. Hát kb. ilyenek Aaron válaszai.

Ma Barak kiadott egy másik kis részletet is az interjúból. (Nem értem miért nem lehet teljesen, vágatlanul, az egészet közreadni! Mit akarsz elrejteni, Daphne?)

Carter: Azt akarta, hogy maradjak a szobájában. Volt egy gyerekágy a szobájában és én azon aludtam a szobájában. És olyan hajnali 5 óra lehetett.

Barak: Nos, ez egy olyan sztori, amit senki sem tud?

Carter: …és reggel öt órakor ott ült az ágyamon, az ágyam lábánál és én felébredtem.

Barak: Ez király.

Carter: Tudom, és én: Huh! Mit csinálsz? Mert tudod én 15 éves voltam… tudod. Mit csinálsz? És ő meg: ’Ó, Istenem, én nem… nem tudtam.’ És visszament az ágyába és én meg…

Barak: Ha félsz, akkor mit csinálsz?

Carter: Igen.

Barak: Mi van a gyerekeivel? Ők hol voltak?

Carter: A szomszéd szobában. A szomszéd szobában. És általában nem akart senkit a gyerekeivel lógni, de én, én órákat töltöttem a gyerekeivel. Megengedte, hogy időt töltsek a gyerekeivel, amit amúgy nem igazán engedett [senkinek].

Barak: Ha nem voltál ott, akkor milyen gyakran beszéltél vele?

Carter: Állandóan… állandóan.

Barak: (Érthetetlen)

Carter: Úgy értem ez… úgy értem…

Elsőre felháborodtam ezen, azonban mostanra egy kicsit más dolog ütött szöget a fejembe. Roppant furcsa ahogy Daphne Barak apró kis részleteket szivárogtat, ahelyett, hogy a teljes interjút közreadná. Mert itt például nem hangzik el Michael Jackson neve. Mindenki automatikusan azt feltételezi, hogy róla beszélnek, csak mert Barak ezt állítja. De Michael neve nem hangzik el a párbeszédben! Barak múltját ismerve nem zárom ki, hogy nem is Michael Jacksonról van itt szó, csak ő manipulálja az egész világot úgy, hogy azt gondoljuk.

Ez a felvétel és az előző is nagyon úgy tűnik, mint ami rejtett kamerával, ill. hangfelvevővel készült. Ha igen, akkor Aaron valószínűleg nem tudott róla, hogy rögzítik, amit mond. Ez kicsit más megvilágításba helyezi, ami az első párbeszédben is elhangzott. Mert ugyan egy hivatalos interjúban nem szerencsés arról spekulálni, hogy pl. Obama kokaint szippant-e minden reggel az orrába, de kötetlen, baráti beszélgetések során előfordulhatnak ilyen spekulációk.

Nem tudom. Várjuk meg Aaron mit mond erről – egyelőre nem mondott semmit, ezért most én is csak spekulálok még arról, hogy vajon Jacksonról beszél-e itt, vagy másról. Furcsa nekem ez a rejtett felvétel, hogy nem hangzik el név, hogy a mondandó közepén kezdődik az egész és ott is ér véget, hogy Barak apró részeket csepegtet, ahelyett, hogy az egész “interjút” vágatlanul közreadná. Valami nem stimmel ezzel! És ismerve Barak múltját még inkább ez az ember érzése.

Barak még egy részt ígér, amiben állítása szerint el fog hangozni a kokainos állítás. Kíváncsi leszek abban a részletben elhangzik-e majd név, vagy ott is nyitva marad, hogy valójában Jacksonról beszél-e Carter. Mert ha Jacksonról beszélne az speciel ellentmondana annak az állításnak, amit az első részben mondott, miszerint: “Én személy szerint nem láttam semmilyen drog függőségi problémát”.

Ha az ágyra ülős részben Carter valóban Jacksonról fogalmazza meg ezeket az állításokat, akkor bátran jelenthetem, hogy nem mond igazat!

Carter ugyanis egyetlen éjszakát töltött Jackson környezetében, amint a fenti interjúkból is kiderül: azt a bizonyos szülinapi partit és akkor sem aludtak egy szobában! Amint a Howard Stern-interjúban Carter elmondja, Chris Tuckerrel és Rodney Jerkinsszel együtt a színház teremben aludt. Michael Jackson pedig ezalatt a saját szobájában.

Egy rajongó, aki jelen volt az ominózus bulin, így számolt be róla:

„[Aaron] hazudik arról a buliról. Nem vagyok híres ember, így amit mondok, annak nincs jelentősége, de azok akik szintén ott voltak azon a bulin és híresek meg kellene, hogy szólaljanak arról, hogy mi volt ott. Karen [Faye – Jackson sminkese – a ford.] is megtehetné, de ő csak dühösnek tűnik.

Én Michaelt csak néhány percre láttam távozni [a buliról], hogy lemossa a tortát. Később egy pohár bort szopogatott és sosem fejezte be. Kint voltak a birtokon a quadokkal és mi sokan csak nevettünk rajta. Amikor beszéltünk Michaellel azt mondta, hogy az ott lévő emberek felét nem is ismeri, de örül annak, hogy a rajongók ott lehetnek. Amikor végül elhagyta a bulit miután quadoztak a birtokon, egyedül volt egy biztonsági ember kivételével. Meginvitált jónéhányunkat (én is köztük voltam) a házba, ahol körülbelül egy órát voltunk. Elment a hálószobájába és nem kért meg minket, hogy menjünk el, inkább azt mondta: ’érezzétek jól magatokat, megbízom bennetek’. És sehol nem volt Aaron Carter abban a házban azon az éjszakán. Talán Tucker vigyázott rá, azt hiszem, én nem láttam őt a quadozás után. Annyi minden más történt, de Michael egy percig sem volt látótávolságon kívül, kivéve amikor megmosakodott.”

http://www.mjjcommunity.com/forum/threads/116979-Aaron-Carter-Claims-MJ-Gave-Him-Drugs-*Update-Post-41*-Merged?p=3423957&viewfull=1#post3423957

Ez egybevág azzal, amit Carter a korábbi interjúiban mondott Chris Tuckerről, a quadozásról, arról, hogy sosem töltött egy éjszakát sem Jackson hálószobájában stb. Carter azt is mondja, hogy Jackson (ha valóban róla van szó) engedte, hogy a gyerekeivel legyen. Nos, néhány nappal ezelőtt valaki megkérdezte Paris Jacksont Twitteren, hogy mit gondol az Aaron Carter ügyről, mire a kislány azt felelte: “Nem tudom ki az.”

Végül két tweet olyanoktól, akik szintén ott voltak azon a bulin.

Rodney Jerkins, akit Aaron is említett Howard Stern-nek, június 30-án:

“Olvasva ezt az interjút @iamaaroncarter-rel (Carter Twitter címe, amit egyébként azóta megváltoztatott!) MJ-ről. Annyira elegem van abból, hogy az emberek MJ számlájára próbálnak hírnevet szerezni maguknak. Az embereknek le kell nyugodniuk és hagyni, hogy MJ békében nyugodjon.”

http://twitter.com/#!/only1darkchild

Frank Cascio:

“25 évig ismertem Michaelt és SOHA nem használt kokaint vagy ajánlotta bárkinek, hogy kokaint használjon. Soha!!!!”

http://twitter.com/#!/fdcascio/status/86547254990733312

A történetnek nyilván nincs még vége, de jelenleg itt tartunk. Az esetleges további fejleményekről be fogok számolni.

Kategória: A 2005-ös per, Média
Címke: , , , , , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) Michael Jackson és Aaron Carter – Az igaz történet! bejegyzéshez

 1. Csipak Dóra Emese szerint:

  Hálás köszönet a szorgalmas munkádért jacksonaktak! Minden tiszteletem a tiéd! Michael is büszke lenne rád. ( :

 2. Reandy szerint:

  Nagyon köszi, hogy mindezt leírtad!!
  Sajnos újra bebizonyosodott, hogy mennyi szemét ember él a világon…:((
  De szerencsére vannak olyanok is, mint pl. Frank Cascio.

 3. annamaria szerint:

  Szerintem ha Michael tartott volna otthon kokaint, a 2003 novemberi igen alapos hazkutataskor rabukkant volna egy kis kokainra a 70 serif valamelyike. Ha elete vegeig kokainista lett volna, akkor tan meg a boncolasi jegyzokonyvben is oszefutottunk volna a kokain szoval. A hazkutatason talalt gyogyszerek es a boncolasi jegyzokonyvben felsorolt, Michael szervezeteben talalt gyogyszerek listaja is azt mutatja, hogy nem elvezeti cikknek hasznalta ezeket, egyszeruen szerencsetlen csak aludni akart ejszaka.

 4. Coko szerint:

  Hatalmas nagy köszönet ezért. Fantasztikus vagy.

 5. elena.m szerint:

  Köszi, Respect! Tudtam már az ügyről, de nagyon örülök én is, hogy te olyan gyorsan reagáltál.
  Tudod, nem bírtam végig olvasni, olyan mocskos az egész. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogyan képes valaki csak is a pénzért hazudni . Az embereknek már semmi sem Szent….

 6. doodoo szerint:

  Köszönöm Respect , hogy ilyen gyorsan reagáltál az ügyre, és utánajártál az eseményeknek. Itt is tisztán látszik, hogy a média mennyire képes manipulálni az embereket. Az pedig mélyen felháborít, hogy egy állítólagos barát, hogyan képes így hátbatámadni egy embert a halála után, aki már nem képes magát megvédeni. Nem áll ki az újságírónővel szemben, és ad egyértelmű válaszokat. Ezt az újságírónőt pedig el kellene tiltani a szakmájától etikátlan viselkedéséért. Remélem sok ember lesz ,aki kiáll ebben az ügyben MJ mellett és megcáfolja ezeket a hazugságokat.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s