Négy nappal halála hetedik évfordulója előtt ismét Michael Jackson mocskolásába kezdett a bulvármédia

Sajnos újra egy egyre inkább terjedő rágalomra kell válaszolnom Michael Jacksonnal kapcsolatban. A legújabb bulvár offenzívát a Radar Online indította el, aztán – ahogy az már szokás a modern média köreiben – rögtön átvette sok más bulvár portál is, teljesen ellenőrizetlenül. Nálunk meg nemcsak a bulvár, hanem olyan, magát legalábbis komolynak gondoló portál is, mint az Index. A Kovács M. Dávid által jegyzett cikk a “Beteges pornógyűjteménye volt Michael Jacksonnak” címet kapta és így szól.

Közel hét évvel a halála után rémes rendőrségi dokumentumok láttak napvilágot Michael Jacksonról: a jelentések szerint a poplegenda gyermek- és állatkínzásokat megörökítő felvételeket, valamint szadomazo pornót gyűjtögetett a Neverland nevű kaliforniai birtokán, írja a Jezebel a Radar Online információi nyomán.

A dokumentumok sötét és rémisztő képet festenek Jackóról, mondta az egyik nyomozó is, aki szerint a popsztár egy manipulatív szexőrült ragadozóként élt. Ezt igazolja az is, hogy a perverz – megkötözött nőket, meztelen gyerekeket és megkínzott állatokat ábrázoló – anyagok mellett szexuális étvágyat csökkentő gyógyszereket is találtak Jacksonnál, amelyeket az énekes orvosai írtak fel neki.

A dokumentumok 2003 novemberében kerültek elő, amikor épp gyermekmolesztálás miatt nyomoztak Jacko ellen, de két évvel később, 2005-ben felmentették. Az énekesnek állítólag 200 millió dollárjába került, hogy megússza az ügyet. A jelentéseket itt lehet olvasni.

Szintén friss hír, hogy Jackson utolsó hónapjairól hamarosan sorozat készül, amelynek forgatókönyvét J. J. Abrams, a Star Wars VII rendezője írja David Ritz és Tavis Smiley Before You Judge Me: The Triumph and Tragedy of Michael Jackson’s Last Days című könyve kapcsán.

Milyen “szép”, hogy ha MJ-ről van szó, akkor az ún. “komoly” média is rögtön átmegy bulvárba és az olyan hitelességüket rég elvesztett portálokat tekinti hiteles forrásnak, mint a RadarOnline vagy a Jezebel.

Évek óta ismerem és tanulmányozom MJ perét, úgyhogy akkor jöjjenek a tények.

A Radar Online által új felfedezésnek kikiáltott dokumentum egyáltalán nem új. Michael Jackson 2005-ös tárgyalása óta nyilvánosan elérhető az összes peranyag, így ez a dokumentum is. Pontosabban nem pont ez, mert a RadarOnline által feltett változattal már nyilvánvalóan manipulált valaki. Az eredetiben nincsenek képek, és nincsenek kézzel írt jegyzetek sem, mint ebben, valamint pár oldal beszúrásra került (például a Precocetről szóló cikkek – erről majd később). A kézzel írt jegyzetek alapján (amelyek többek között tartalmazzák a vádat 2005-ben képviselő egyik ügyész telefonszámát, valamint azt az infót, hogy a másik, Ron Zonen már nyugdíjba vonult) az a gyanúm, hogy az anyagot Wade Robson és James Safechuck ügyvédei állították így össze, manipulálták és szivárogtatták ki a Radar Online-nak, amelyet ők régóta arra használnak arra, hogy nyomást próbáljanak gyakorolni MJ hagyatékkezelőjére egy peren kívüli megállapodás érdekében. Lehet, hogy ez a mostani rágalomhadjárat is egy ilyen akció.

Az anyagban szereplő egyetlen anyag sem illegális, amelyet egyébként a nyomozó aki készítette kénytelen újra és újra megállapítani és leírni az egész dokumentum során. Soha nem állította a Vád, mert nem tudták állítani, hogy bármi az itt felsorolt anyagok közül illegális lett volna. Ennek ellenére a könyvek és magazinok bemutatásra kerültek MJ 2005-ös pere során, de nem tettek mély benyomást az esküdtekre. MJ-nek volt tényleges pornója is – teljesen legális, heteroszexuális pornó, bármilyen meglepő is. Mégis a Vád talán abban reménykedett, hogy a pornó magazinok majd MJ ellen hangolják a konzervatív Santa Barbara-i esküdtszéket, de nem így történt. Az LA Times 2005. június 15-én ezt írta:

“Maguk az esküdtek később azt mondták, hogy nem értették, hogy ezeket miért mutatták be. Az esküdt Hultman azt mondta a felmentés után: “… mert ezek felnőtt magazinok és bárkinek lehet ilyen. Ez nem bizonyítja a vádat.”

A felsorolt könyvekre pedig rá lehet Googlizni és látni lehet belőlük, hogy rettenetesen nevetséges, hogy ezeket “pornónak” próbálja a bulvár eladni, ráadásul “betegesnek”. Na de ebben a videóban átlapozhatjátok az egyik megnevezett könyvet (The Golden Age of Neglect): https://vimeo.com/54012676

Na hát ilyesmikről van szó.

Az összes többi könyvet is meg lehet venni normál könyvesboltokban, vagy az Amazonról.

Simen Johan: Room to Play
https://www.amazon.com/Room-Play-Simen-Johan/dp/1931885095?ie=UTF8&*Version*=1&*entries*=0

Egy szürrealista fotóalbum. Fotók belőle:

Room-to-Play-Simen-Johan-004

Room-to-Play-Simen-Johan-001

Ez a könyv még az USA kongresszusi könyvtárában is bent van, gondolom ezek szerint ők is “beteges pornót” tartanak: https://lccn.loc.gov/2004297659

The Fourth Sex: Adolescent Extremes
https://www.amazon.com/Fourth-Sex-Jake-Chapman/dp/8881584042

És így tovább, meg lehet nézni az összeset. Mindegyik művészeti fotóalbum. MJ köztudottan rajongója volt a fotóművészetnek, több ezres könyvtára volt művészeti fotóalbumokból. Amikor 2003-ban házkutatást tartottak nála, akkor elvittek mindent, amiben csak valamennyi meztelenség vagy félmeztelenség volt. Így vagy egy tucat könyvet a kb. tízezres könyvtárából.

Valódi bizonyíték hiányában 2005-ben a Vád ezekből próbált kétségbeesetten valamit kreálni, de ha az ember megismeri ezeket a könyveket, akkor látszik, hogy miért nevetséges kapálózás ez. De úgy látszik a bulvár ennek ellenére nem adja fel egy hét éve halott ember folyamatos mocskolását és most – valószínűleg számítva arra, hogy az emberek úgysem fognak utánanézni a tényeknek – megint keveri azt a bizonyost.

Ha ténylegesen találtak volna MJ-nél olyan anyagokat, mint amit a RadarOnline most állít, akkor ma is börtönben ülne, ugyanis a gyerekpornó birtoklása önmagában is bűncselekmény és külön vádpontként szerepelt volna. Az MJ elleni vádak között sosem szerepelt ilyen vádpont, egész egyszerűen mert nem találtak soha gyerekpornót nála.

Ja, és már megint az eredetileg a Mirror nevű legalja bulvárlapból származó hazugság szajkózása, hogy “MJ-nek állítólag 200 millió dollárjába került, hogy megússza az ügyet” – az sem igaz természetesen és már itt egyszer megcáfoltam.

Ja, és még egy. Az állítólagosan “szexuális étvágyat csökkentő gyógyszer”. Az eredeti rendőrségi dokumentum pusztán annyit tartalmaz, hogy MJ birtokában találtak egy receptet a Precocet nevű gyógyszerre. Utána lehet nézni ez egy fájdalomcsillapító. A Vád eredeti dokumentuma nem állít semmi olyat, hogy szexuális étvágy csökkentésére használta volna MJ és soha a per során nem is állítottak ilyet. Úgy tűnik, hogy Robson ügyvédei egyszerűen próbálnak most a saját ügyükben valami olyan narratívát felépíteni, amibe belerángatnák MJ gyógyszerfüggőségét is, ezért előhalásztak és a lapok közé fűztek pár olyan cikket, ami arról szól, hogy egyesek használják a Precocetet szexuális étvágy csökkentésére is. Biztos így van, de ez nem jelenti azt, hogy MJ is arra használta. Ő szedett egyéb fájdalomcsillapítókat is (pl. Demerolt), szóval sokkal valószínűbb, hogy az eredeti rendeltetésére használta a Precocetet is. Ám Robson ügyvédei által közbeszúrt spekulációt már úgy adja el a média, hogy tényként közli, hogy MJ gyógyszert szedett a szexuális étvágya csökkentésére. Hát ehhez is csak gratulálni tudok a “felelős” és “professzionális” újságíróknak.

Miért nem tud a média tisztességesen bánni ezzel az emberrel? Miért nem elég, hogy halott? Miért akarják ennyi energiát és hazugságot beleölve még az emlékét is elpusztítani? Költői kérdések.

Reklámok
Kategória: Média
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

15 hozzászólás a(z) Négy nappal halála hetedik évfordulója előtt ismét Michael Jackson mocskolásába kezdett a bulvármédia bejegyzéshez

 1. Kingmichael szerint:

  Hálás köszönet azért a sok munkáért, amit a cikkek írásába teszel.

 2. Visszajelzés: A fotóművész leleplezi a média hazugságait Michael Jacksonról! |

 3. Visszajelzés: Ügyész: NEM találtunk gyerekpornót vagy bármi illegálist Michael Jacksonnál! |

 4. Visszajelzés: Reagálás a média aktuális Michael Jackson elleni rágalomhadjáratára | Michael Jackson Zene Blog

 5. Visszajelzés: A média képmutatása Michael Jacksont illetően |

 6. MorningGlow szerint:

  A Blikk-re sajnos nem tudok írni. Ki vagyok tiltva, mert többször sorba vettem az állításaikat és megcáfoltam. Semmi rossz szót, trágár szöveget nem írtam. Mások mocskolódós hozzászólásait hagyták a cáfoló írásomat törölték és kitiltottak. Így is manipulálja a média az olvasókat.

 7. MorningGlow szerint:

  Múltkor a HVG írt egy cikket, hogy az egyik énekesnő műtétekkel fehéríti magát, mint MJ.
  Mondom a HVG, Heti Világgazdaság is átment bulvár médiába. Ráadásul hülyeségeket ír.

 8. Edina szerint:

  Az Index??? mióta hiteles újság? 😀 Ugyanolyan gusztustalan undorító bulvárszenny, mint a Blikk, ahol szintén megjelent. Nem tudom melyik vette át a másiktól, mert nem látszik, de mindegy is. Egyébként nézzetek már rá az Indexes cikkíró Kovács Dávid profilképére. De ha rákattint bárki megnyitva sokat tapasztalt és valószínű nagy háttértudással rendelkező egyén lehet aki ki bírta szenvedni magából ezt a tényszerű írást. Közelmúltban is voltak szenzációs cikkei az Indexnek, nem tudom honnan szedi össze ezeket a remek hírírókat, emlékezzünk csak Nógrádi György meghurcolására.

 9. Tücsi szerint:

  Légyszíves ezt a bejegyzést küldd el az index és az origo “újságíróinak”/szerkesztőinek is. Ha valamennyire is komoly hírportálnak gondolják magukat le fogják venni ezt a szenny cikket a honlapjaikról. Előre is nagyon szépen köszönöm.

 10. Nagy N. Lívia szerint:

  Köszönöm, hogy ilyen áldozatos munkát belefektetve közlöd a tényeket (mindannyiunk informálására). Nagyon nagy szolgálatot teszel!!! Megnézegettem a könyveket, semmi kivetnivaló nincs benne. Nem az ízlésemnek való, mert valóban szürreális képek, és a szürreális művészet távol áll tőlem, festészetben is a realista festészetet kedvelem inkább. Ez viszont ízlés kérdése és csöppet sem nevezhető betegnek, csak mert valaki a “földtől elrugaszkodott” művészeti irányzatokat kedveli, hiszen azért művészet. A média erőlködése viszont látható. Tényleg olyan, mintha Michael emlékét is el akarnák tiporni. (Az én kérdésem is az: miért? Van ötletem, de az sokkal messzebbre visz…)
  Viszont ne hagyjuk, hogy ezt megtegyék, ez az egy- az emléke – maradt nekünk. Vigyáznunk kell rá!

  • jacksonaktak szerint:

   Köszönöm.

   MJ-nek mindenféle művészeti könyve volt, érdeklődő volt, még az sem biztos, hogy egyik-másik ezek közül feltétlenül az ő ízlése, sőt még az sem, hogy egyáltalán kinyitotta ezek közül némelyiket, mivel sokszor egész könyvesboltokat vett meg anélkül, hogy megnézte volna az összes könyvet, amit megvett.

   Úgy látom most fut végig a bulvármédián a sztori, ahogy az már lenni szokott a világon minden hazugsággal, ha MJ-ről van szó. Őt lehet büntetlenül mocskolni, hiszen halott ember nem tud perelni. Egész egyszerűen aljas és felelőtlen a média egy része, ha róla van szó.

   Az, hogy miért csinálják? Maga a sztori szerintem a Robson tábor kreálmánya és az a cél, hogy kicsikarjanak egy peren kívüli megállapodást az Estate-ből azzal, hogy ilyen sztorikkal a rossz publicitás nyomása alá helyezik őket. A média meg szenzációhajhászik. A rasszizmus is szerepet játszik néhol szerintem.

 11. Szabolcs Kercza szerint:

  Michael Jackson mar nincs koztunk. Isten megorzi ot emlekezeteben es ha eljon az ido, a szivebe nez es megiteli ot. Nagyon ugy gondolom, hogy oromet leli majd benne es orok elettel ajandekozza meg ot egy olyan foldon,ahol csak az arra meltok kapnak helyet. Es mindenki,aki ott lesz szorosan oleli majd. Szeretnem en is! R.I.P MJ!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s