A média képmutatása Michael Jacksont illetően

Szóval totálisan legális művész fotóalbumok most “gyerekpornóvá”, illetve mindenféle más szörnyűséggé változtak a (bulvár)média keze által. Természetesen a tegnap óta terjedő sztorira gondolok. De hadd mutassak rá a média képmutatására az ügyben.

A fotósok, akik ezeket a könyveket kiadták, mind köztiszteletnek örvendő, elismert fotóművészek, akikkel az a média is előszeretettel dolgozik együtt vagy éppenséggel népszerűsíti a munkáikat. Ugyanez a média most hirtelen egy 180 fokos fordulattal mindenféle szörnyűségekké nyilvánította ezeket a munkákat csak azért, hogy Michael Jacksont gyalázhassák vele.

Készen áll-e vajon a média az olyan nagy nevű, elismert fotósokat, mint Simen Johan, Bruce Weber, Ed Templeton, Jake és Dinos Champan, Kelly Klein “gyerekpornósokká” és bűnözőkké nyilvánítani? Mert hát ezen és más ilyen kaliberű fotósok munkáiról beszélünk. Ha pedig azt mondjuk, hogy ezen fotósok könyvei “gyerekpornó” és egyéb szörnyűségek, akkor abból egyenesen következik, hogy a könyvek készítői bűnözők.

Biztos vagyok benne, hogy rájuk a média sosem mondana ilyesmit. Hogy is mondanának, hiszen ezekkel a fotósokkal rendszeresen együtt dolgoznak vagy promótálják a munkáikat!

Bruce Weber fotózik többek között a Rolling Stone-nak, a Vanity Fair-nek, a GQ-nak, a Vogue-nak és számos más elismert magazinnak.

Simen Johan (a Room to Play című könyv szerzője) tagja a New York-i Művészeti Alapítványnak, a Pollock-Krasner Alapítványnak, az Eliza Gardner Howard Alapítványnak. Munkái megjelentek az Aperture magazinban, az Art+Auction magazinban, Oliver Stone egyik filmjében. Számos fotóművészeti díjat és elismerést kapott.

Ed Templeton (a Golden Age of Neglect című könyv szerzője) munkái megjelentek a Rolling Stone magazin olasz kiadásában: http://joshualinergallery.com/jlg_inventory/pressandreviews/Ed_Templeton_press3.pdf

Egy cikk Jake és Dinos Chapmanról a The Guardianból (a Fourth Sex: Adolescent Extremes című könyv szerzője): https://www.theguardian.com/artanddesign/2015/jun/16/jake-and-dinos-chapman-how-we-made-hell

Egy cikk Kelly Klein-ról az Independentben (az Underworld című könyv szerzője): http://www.independent.co.uk/life-style/just-be-sure-your-ex-is-a-great-brand-1309876.html

Így végig lehetne menni az összes szerzőn.

Nem akarom kihagyni a magyar médiát sem. A magyar oldalak közül az egyik első, aki ráugrott a sztorira az Index.hu volt. “Természetesen” ők is kritikátlanul, tényként tálalva azt. Nos, ugyanez az Index.hu itt Ed Templetont, a The Golden Age of Neglect szerzőjét népszerűsíti egy videóban: http://index.hu/video/2011/01/26/a_deszkasok_nemcsak_kopkodnek_es_rongalnak/

Ed Templeton világbajnok deszkásból lett képzőművész. Az elmúlt 20 évét bemutató 1200 fotót és festményt deszkáskölykök, operaigazgatók és kultuszminiszterek előtt az Ernst Múzeumban állította ki.

Természetesen az Origo.hu sem maradhatott ki az össznépi MJ-lincselésből, de hoppá ők is írtak már cikket Templetonról: http://www.origo.hu/kultura/20110124-egy-deszkas-arc-a-muzeumban-ed-templeton-the-cemetery-of.html

Szóval hadd kérdezzem meg, kedves média (illetve azon belül, akiket illet): ezek a művész fotóalbumok vajon akkor is “gyerekpornó” és egyéb szörnyűségek, amikor ti népszerűsítitek őket, vagy csak akkor, ha Michael Jacksonnál találnak meg teljesen ártalmatlan művészeti fotóalbumot és mindenki másnál művészetté válnak?

Michael Jackson nagy rajongója volt a fotóművészetnek, könyvtárát több, mint 10,000 könyv alkotta, amiknek egy nagy része fotóművészeti album volt. Ezekből vitt el vagy 15-20-at a Vád 2003-ban mert volt bennük meztelen test. Női és férfi is, többnyire felnőtt, ami gyerek volt az sosem volt pornográf jellegű, vagy olyan, ami ne lenne legális és ne lehetne jelen bármilyen fotóalbumban.

Szóval ebből az anyagból próbál most a média “gyerekpornót” gyártani, számítva arra, hogy a nagyközönség úgysem tudja miről is van szó, viszont majd jól elolvassa a könyveket szörnyűbbnél szörnyűbb jelzőkkel illető cikkeket (amiknek eredeti forrása a Radar Online nevű megbízhatatlan, szenzációhajhász bulvárlap), aztán jól meg lesz a véleménye Michael Jacksonról. Minek is ide tényszerű újságírás, ugye?

Egyébként azóta még a Santa Barbara-i rendőrség is kiadott egy közleményt, amiben leírják, hogy a Radar Online által közzétett PDF nem az ő eredeti rendőrségi jelentésük, hanem valaki hozzáadott ahhoz. Ezt a tegnapi cikkben én is írtam, de most a rendőrség megerősítette. Szóval az egésznek ráadásul egy manipulatívan összevagdalt saláta anyag az alapja.

Szerkesztés: Michael Jackson lánya, Paris a következőt írta a Twittterén:

Sajnos a negatívat mindig el lehet adni. Mindenkit arra kérek, hogy ne figyeljen a szemétre és a parazitákra, akik az apám rágalmazására építik a karrierjüket. A legtisztább embereket mindig megpróbálják lerántani. Mindig is igazolva lesz, hogy szeretett apám mindig ártatlan volt és örökké az lesz.
#hangulat

Clhl25YVYAABkQJ

Reklámok
Kategória: Média
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) A média képmutatása Michael Jacksont illetően bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Reagálás a média aktuális Michael Jackson elleni rágalomhadjáratára | Michael Jackson Zene Blog

  2. Linda szerint:

    Hála újra a nagyon részletes és pontos tényszerűségedért!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s