Conrad Murray hazugságainak további leleplezése

Folytatva a legutóbbi bejegyzést pár további adalék ami leleplezi Conrad Murray hazugságait Michael Jacksonról.

Mint említettem a könyvében most Murray azt állítja, hogy Michael Jackson négyszemközt bevallotta neki, hogy sosem volt vitiligója, hanem fehér akart lenni. Érdekes, hogy Murray a rendőrségnek adott interjújában annak idején még teljesen mást mondott. Ő maga hozta fel MJ vitiligóját! Fura, hogy akkor MJ állítólagos vallomására, miszerint nem volt az neki, nem emlékezett. Tán csak nem azért, mert ezt az állítást most kreálta egy bulvárlap (a Mirror) rendelésére?

Egy rajongó szembe állította egymással Murray a rendőrségnek adott interjúját és a jelenlegi, bulvárlapoknak tett állításait. Fent a mostani állítás látható, lent részlet a rendőrségnek adott interjújából.

Bulvár állítás: “Elismerte nekem, hogy gyakran hazudnia kellett és tagadnia olyan készítmények használatát, amelyek fehérítik a bőrt vagy akár a bőr tónusát. De egy dologról nem hazudott, mégpedig, hogy fehér ember akar lenni.”

(Megjegyzése: Önmagában is zavaros ez a kijelentés, ugyanis Michael Jackson sosem mondott olyat, hogy fehér ember akar lenni. Az köztudott, hogy használt krémeket, de ezek a krémek arra valók, hogy eltüntessék a foltokat a vitiligós beteg bőréről – nyilván ez fehéredéssel jár, de itt az ok az, ami nem mindegy.)

Rendőrségi interjú:

Dr. Murray: Bőrgyógyászati problémák.
Smith detektív: Oké.
Dr. Murray: Esernyővel jár a napfényben. Azt mondja, hogy ő… allergiás a napfényre, ami valószínűleg a vitiligójából ered.
Martinez detektív: Ezek a fehér foltok?
Dr. Murray: Igen.

Martinez detektív: Mi a helyzet a Benoquinnel? (Ez a vitiligósok által gyakran használt krém – a ford.)
Dr. Murray: Benoquin, igen.
Martinez detektív: Ezt ön…
Dr. Murray: Igen.
Martinez detektív: Oké.
Mr. Chernoff: Mi az?
Martinez detektív: Mit csinál?
Dr. Murray: Az egy… az egy krém, amit fehérítésre használnak vagy a foltok eltávolítására, amik megjelennek a bőrön. Mint például, ha valakinek vitiligója van és foltok vannak a bőrén, sötét és fehér foltok, akkor használhatsz Benoquint. Körülbelül kilenc hónap terápiát jelent. Nagyon biztonságos szer. És végleg el tudja távolítani a foltot.

CnvG7TlXEAIz27x.jpg largeSzóval a rendőrségi interjú során Murray még arra emlékezett, hogy MJ azt mondta neki, amit mindig is mondott, azaz, hogy vitiligója van, míg manapság (valószínűleg némi ráhatással a bulvármédia részéről) már arra “emlékszik”, hogy MJ bevallotta neki, hogy nem volt vitiligója.

Aztán a bulvár médiának és a könyvében Murray most úgy állítja be magát, mint aki nagyon szoros barátja volt a sztárnak, titkai tudója, akit olyan bizalmas információkba avatott be MJ, mint soha senkit előtte.

Bulvár állítás: “Több mint három évig minden nap beszéltem vele és vele voltam minden héten. Azt mondta nekem: ‘Négy családtagom van, Conrad: te, Paris, Prince és Blanket. Csak te vagy nekem.'”

Ehhez képest annak idején Murray rendőrségnek adott interjújából nem ez jött le – és az a valós verzió. MJ ugyanis egészen élete utolsó két hónapjáig csak alkalomszerűen találkozott Murray-vel, szoros, három éves barátságról egyáltalán nem beszélhetünk. Murray csupán egy orvos volt, aki MJ Las Vegas-i tartózkodása alatt néha kiment hozzá vagy a gyerekeihez, ha valami problémájuk volt.

Martinez detektív: Szóval mióta volt Mr. Jackson orvosa?
Dr. Murray: Először 2006-ban mentem ki hozzá.
Martinez detektív: És folyamatos volt onnantól, 2006-tól kezdve?
Dr. Murray: Nem. Nos, nem.
Martinez detektív: Alkalomszerű?
Dr. Murray: Alkalomszerű, szakaszos.

CnuvRcxXYAAIHbz

Jackson emberei két hónappal MJ halála előtt hívták fel Murray-t és kérték meg arra, hogy legyen az orvos mellette a This Is It turné során. A próbák alatt MJ krónikus álmatlanságban szenvedett, ami miatt Murray a Propofol nevű, műtéti altatáshoz használt szerrel altatta rendszeresen ezen időszakban, s ennek a szernek a gondatlan kezelése vezetett végül Jackson halálához. Ez sem egy baráti kapcsolat volt, hanem orvos-beteg kapcsolat (még ha az az orvos mégoly lelkiismeretlen is volt). Három éves, szoros barátságról meg végképp nem beszélhetünk.

Martinez detektív: Igen.
Dr. Murray: És azt mondta, hogy Mr. Jackson beszélni akar velem. És akkor először említette – mert már egy jó ideje nem találkoztunk -, hogy koncertturnéra fognak menni Angliába és Mr. Jackson nagyon szeretné, ha részt vennék az úton és ott lennék a koncertek alatt és én beleegyeztem. És azt mondtam: ‘Nos, szükségem van egy kicsit több részletre’ és ennyi volt. Gyakorlatilag ez volt a kérdés lényege.

Cnuvd7NXYAIv_ic.jpg largeMartinez detektív: Oké, ebben at utolsó időszakban amikor gondoskodott róla, az mennyi idő volt folyamatosan?
Dr. Murray: Egy kicsit több, mint két hónap.
Martinez detektív: Egy kicsit több, mint két hónap.

CnuvYJQW8AABTMN

Hát így tessék elhinni Conrad Murray és a bulvárlapok aktuális rágalomkampányát.

Egy másik állítása Murray-nek a jelenlegi bulvárkampányban az, hogy MJ bevallotta neki, hogy 13 éves korában a serdülését meggátló hormoninjekciót kapott azért, hogy a hangja ne változzon meg. Ez is egy régi bulvárpletyka és gondolom a Mirror égett a vágytól, hogy ezt is “megerősíttesse” Murray-n keresztül.  Hogy ez mekkora sületlenség azt bárki, akinek van füle és hall is vele, megerősítheti, aki ismeri a Jackson 5 és Michael Jackson diszkográfiáját abból az időszakból, amikor MJ serdült. MJ-nek egyértelműen változott, mélyült a hangja ezen időszak alatt, s később bizonyos dalokat nem tudott már olyan magasan énekelni, mint gyerekkorában.

Az alábbi Spotify lejátszási lista egy gyűjtemény a Jackson 5 és MJ azon korszakának dalaiból, amikor MJ 11 és 17 év között volt. A hang változása ezen időszak alatt egyértelmű.

De egy példán keresztül is jól szemléltethető a dolog. A Never Can Say Goodbye című dalt eredetileg 1971 márciusában adták ki, amikor MJ 12 éves volt. Az eredeti dal:

Itt pedig egy 1974-es élő előadása a dalnak (a Let It Be után), amikor is MJ már 15-16 éves volt. Egyértelmű, hogy változott a hangja.

Természetesen MJ nem volt egy basszus felnőtt korában sem – tenor hangja volt -, de egyértelmű, hogy nem volt olyan magas hangja, mint gyerekként. A Jackson családban természetes módon magas a férfiak hangja – pl. Michael bátyjának, Jackie-nek is elég magas hangja van. Emellett pedig MJ rá is játszott egy kicsit a dologra és interjúkban sokszor magasabb hangon beszélt, mint ami a természetes hangja volt, de sokan beszámoltak róla, hogy a magánéletben valójában mélyebb hangon beszélt.

Egyszóval a hormoninjekcióról, meg mindenféle egyéb kasztrációról szóló pletykáknak a világon semmi alapjuk nincs, annál is inkább, mivel MJ-nek a halottkémi jelentése is megállapítja, hogy teljesen egészséges, felnőtt nemi szerve volt, amely aktívan termelt spermát. (Már elnézést, hogy eddig a szintig le kell menni ezek miatt az idióta állítások miatt.)

Kategória: Média
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Conrad Murray hazugságainak további leleplezése bejegyzéshez

 1. MorningGlow szerint:

  Egyébként mikor zavarban vagyok én is magasabb hangon beszélek. Pl. mikor felveszem a telefont 😀
  Állítólag anno azt tanácsolták neki, hogy magas hangon beszéljen. Ez kb. még a Bad-ig így volt aztán később már interjúkban is a természetes hangján beszélt.
  Nem akart ő fehér ember lenni. Ki lenne olyan hülye, hogy kifehéríti magát, mert fehér akar lenni.
  Ki akarná kiirtani az összes pigmentsejtjét, hogy aztán ne tudjon a bőre az UV sugárzás ellen védekezni. Gondoljunk bele milyen rossz mikor hónapokig szinte be vagyunk zárva a lakásba, tél van, borús idő…alig várjuk, hogy tavasz legyen és kimehessünk a napra. Teljesen feldob. Ő nem mehetett a napra. Ha ment, akkor is csak napernyővel és rettegnie kellett nehogy baja essen. Szerintem ez borzasztó és senki sem akarná.

 2. Unbreakable szerint:

  Szia! Nagyon jó cikk, meg szeretném osztani, de találtam benne egy elírást:
  “Jackson emberei két hónappal MJ halála után hívták fel Murray-t és kérték meg arra, hogy legyen az orvos mellette a This Is It turné során. ”
  Nem MJ halála után, hanem előtte kérték fel ezt a férget.

  Ha kijavítottad, akkor töröld ki nyugodtan a hozzászólásomat.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s