Első fokon elutasította a bíróság Wade Robson keresetét!

Négy és fél év után végre ezt is megértük! A bíróság elutasította Wade Robson keresetét Michael Jackson cégei, az MJJ Productions és az MJJ Ventures ellen. Ezzel első fokon az ügy minden aspektusa lezárult – és totális győzelemmel Jackson oldala számára.

Miután ezen a blogon korábban részletesen figyelemmel kísértük az ügyet, most részletekbe már nem bocsátkoznék – akit bővebben érdekel az elolvashatja a régebbi bejegyzéseket. A lényeg az, hogy a bíróság kimondta, hogy mint 100%-os tulajdonos Michael Jackson kontrollálta a cégeit, nem pedig fordítva, így a cégek nem is tehetők felelőssé semmiért, amit Michael Jackson Robson állítása szerint elkövetett. Ráadásul Robson és családja nem is a cégek által került kapcsolatba Michael Jacksonnal – Robsonék kapcsolatának a sztárral csak esetleges köze volt a cégekhez.

Ez ugyan “csak” jogtechnikai győzelemnek tűnik, de tudni kell, hogy az ügy ezen szakaszában másmilyen győzelem nem is lehet. Ebben a szakaszban a bíróság nem foglal állást az ügyben, hogy Robson vádjai igazak-e vagy sem, csupán arról, hogy jogtechnikailag egyáltalán perelhetők-e az alperesek. Mindazonáltal, aki figyelemmel kísérte az ügyet az tudhatja, hogy Robson számos alkalommal bizonyíthatóan hazudott az ügy során, ez pedig rávilágít arra, hogy kb. milyen szavahihetőségű emberről beszélünk és arra is, hogy az egész ügy nem szól másról mint hogy Robson így szeretné biztosítani az anyagi feltételeit annak, hogy már a 30-as éveiben visszavonulhasson és ne kelljen többé dolgoznia. (És az ügy hagyatéki bírósági szakaszában a bíróság ki is mondta, hogy Robson bizonyos állításai egyszerűen nem igazak.)

Mint mondtam, most nem ismétlem el az ügy részleteit, aki még nem ismeri őket és bővebben érdekli, azoknak a figyelmébe ezen bejegyzéseimet ajánlom – ezekből szépen kirajzolódik az, hogy mire is ment ki ez a játék:

A Wade Robson / James Safechuck-ügy

Fontos csatát nyert Michael Jackson hagyatékkezelője a Wade Robson-ügyben

Legutóbbi fejlemények Robson-/Safechuck-ügyben

Wade Robson most éppen pedofilhálózat működtetésével vádolja Michael Jacksont

Wade Robsont utasította a bíróság, hogy adja át az eddig eldugott e-maileket és könyvét

Joy Robson vallomása leleplezi fia hazugságait

Várható persze fellebbezés Robsonék részéről, de annak kimenetelére valószínűleg további 1-2 évet kell várni. Az első fok azonban ezennel minden fronton lezárult.

Kategória: Robson/Safechuck
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Első fokon elutasította a bíróság Wade Robson keresetét! bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Wade Robson és James Safechuck keresetét is elutasította a kaliforniai bíróság |

  2. Visszajelzés: A “Leaving Neverland” kritikai elemzése |

  3. Mária Libertiny szerint:

    Hala Istennek, éppen ideje!

    2017. dec. 20. 17:53 ezt írta (“WordPress.com” ):

    > jacksonaktak posted: “Négy és fél év után végre ezt is megértük! A bíróság > elutasította Wade Robson keresetét Michael Jackson cégei, az MJJ > Productions és az MJJ Ventures ellen. Ezzel első fokon az ügy minden > aspektusa lezárult – és totális győzelemmel Jackson oldala számára. ” >

Hozzászólás