Leaving Neverland: Robson és Safechuck most egy “dokumentumfilmmel” folytatja a pénzvadászatot

Kedves Michael Jackson Rajongók, Michael Tisztelői és Kívülálló Érdeklődők!

Bizonyára értesültetek már arról a médiából, hogy megint milyen szennyáradat vár ránk egy új “dokumentumfilm” formájában, amelynek címe “Leaving Neverland” és amelyben Wade Robson és James Safechuck azzal vádolja meg Michaelt, hogy gyermekkorukban szexuálisan molesztálta õket.

Akik figyelemmel kísérik a blogomat, azok számára az ügy nem új. Robson 2013-ban indított ún. “hitelezõi keresetet” (creditor’s claim) és polgári peres eljárást Michael hagyatékkezelõje és cégei ellen ezen vádakkal. Safechuck 2014-ben csatlakozott hozzá. Mindketten pénzt akarnak, sok pénzt. Ez a film a legújabb húzásuk az ehhez vezetõ úton.

Korábban mindketten megvédték Michaelt ezen vádaktól. Robson 2005-ben Michael tárgyalása során eskü alatt tett tanúvallomást MELLETTE és azóta is számos alkalommal (mind a halála elõtt, mind utána) megvédte.

2011-ben azonban összeomlott a táncos-koreográfus-rendezõi karrierje, mivel nem bírta a munkájával járó stresszt. Ráadásul nem kapta meg a Cirque du Soleil Michael Jackson-tematikájú Las Vegas-i showjának rendezõi/koreográfusi állását, amire jelentkezett, de Michael hagyatékkezelõje inkább Jamie Kinget választotta helyette.

Erre kitalálta, hogy Michael szexuálisan molesztálta gyerekként és beperelte a hagyatékkezelõt és Michael cégeit. Safechuck ezt meglátta a TV-ben és õ is felugrott a vonatra hasonló vádakkal. Mindkettejüket ugyanaz az ügyvédi iroda képviseli.

Sajnos várhatóan a film nagy károkat fog okozni Michael örökségében. A két férfi sokkoló módon, gusztustalan részletekkel színezve ecseteli az állítólagos molesztálást, aminek a pszcihológiai hatását nem szabad lebecsülni. A nézõ rögtön megutálja tõle a megvádoltat és szimpatizálni kezd a vádlóval. Éppen ez a trükk! Mert egyébként semmi bizonyíték nincs a filmben.

A két férfi és családjaik ártatlan faxokat, leveleket, ajándékokat próbálnak valami mássá kitekerni (Michael rajongói nagyon jól tudják, hogy Michael midnenkinek ilyeneket írogatott).

Egy gusztustalan, egyoldalú lejárató kampány az egész. Ahogy régebben a blogomon is írtam a bíróság elsõ fokon elutasította a két férfi keresetét, de fellebbeztek és továbbra is reménykednek a fellebbezés sikerében. Ezzel a filmmel talán a bíróságra is szeretnének pszichológiai nyomást gyakorolni, illetve abban reménykednek, hogy a pénz csábítása más vádlókat is elõhoz és akkor térdre kényszeríthetik a hagyatékkezelõt, hogy fizessen nekik perenkívüli megállapodás formájában.

Az amerikai és brit média az eddigiek alapján roppant egyoldalúan kezeli az ügyet (nem mintha ez meglepetés lenne – sosem voltak fairek MJ-vel). A #metoo érában alig valaki teszi fel a kérdést, hogy egyáltalán igazak-e a vádak. Amit egy vádló mond az szent ebben a korban – megkérdõjelezni nem szabad, bizonyíték nem szükséges.

Azok a tények, amik a bírósági eljárás során kiderültek errõl a két férfirõl és az állításaikról sem igazán érdeklik õket. Tudok róla, hogy bírósági dokumentumokon alapuló, cáfoló cikkeket visszapattintott a média, csak egyféle nézõpontból hajlandók tudósítani az ügyrõl, amiben az a kiinduló pont, hogy a vádak igazak és kész. Akik végigcsinálták Michael Jackson-rajongóként 2005-öt azokn számára ez nem újdonság.

Eddig a Sundance filmfesztiválon mutatták be a filmet (innen tudjuk mi a tartalma), ám márciusban a tévébe kerül – a brit Channel 4 és az amerikai HBO március elején tûzi mûsorára. S már számos más külföldi televíziónak is eladták, így terjedni fog, mint a futótûz. A szenny általában úgy terjed.

A tények, a bizonyítékok a mi oldalunkon állnak, csakhogy ezek a tények és bizonyítékok nem jelennek meg a filmben. A rendezõ, Dan Reed interjúi alapján meg sem próbált kiegyensúlyozott filmet készíteni. A 2005-ös tárgyalásról megkereste a vádat képviselõ ügyészeket, de senkit nem keresett meg a védelem részérõl. Ez mindent elmond a hozzáállásáról. Olyan emberekre hivatkozik interjúkban “áldozatként”, mint Macaulay Culkin vagy Brett Barnes, akik tagadják, hogy áldozatok lennének – a mai napig védik Michaelt. Hazugságokkal próbálja eladni a filmjét, például azzal támasztva alá Robson és Safechuck “szavahihetõségét”, hogy állítása szerint a filmje elõtt korábban sosem találkoztak és lám, mégis milyen hasonló sztorikat meséltek el. A valóság ezzel szemben az, hogy Robson saját 2016-os vallomásából is kiderül, hogy 2014-ben az ügyvdédjeikkel együtt találkoztak megtárgyalni ezt az ügyet.

Meg hát egyébként is: ugyanaz az ügyvédi iroda képviseli mindkettejüket! Ez azonban nem derül ki Reed filmjébõl.

Minden olyan részletet kihagy a film, ami alkalmas arra, hogy a nézõnek meginogjon a bizalma a két férfi hitelességében. Nem meséli el azt sem, hogy Robson pár hónappal a fordulata elõtt még Michael hagyatékkezelõjénél esedezett a Cirque du Soleil-es munkáért. Elhallgat egy csomó más dolgot is. Ez pedig így nagyon alkalmas arra, hogy megtévessze a gyanútlan nézõt, akinek ez a film lesz az egyetlen, roppant egyoldalú információforrása az ügyről.

Ráadásul beindult a bulvármédia is, előhúznak régen megcáfolt ex-alkalmazottakat (tegnap éppen Adrian McManust, akiről itt mindent megtudhattok) a szaftos sztorik érdekénben.

Úgyhogy készülnünk kell! Tényekkel, adatokkal, amelyekkel el tudjuk magyarázni ismerõseinkenk, rokonainknak, barátainknak, akár a magyar médiának, hogy hogy is van ez az ügy valójában. Hogy az amit a filmben látnak egyoldalú propaganda.

Angol nyelven vannak már összefoglalók, pl. ez a cikk: https://themichaeljacksonallegations.com/2018/09/23/the-wade-robson-allegations/

Hosszabban (forrásmegjelölésekkel): https://themichaeljacksonallegations.com/the-wade-robson-allegations/

Vagy ez a videó:

Remélem idõm engedni fogja a fordítást, de addig is ezen a blogon vissza lehet olvasgatni errõl az ügyrõl információkat magyarul.

Kategória: Robson/Safechuck
Címke: , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

13 hozzászólás a(z) Leaving Neverland: Robson és Safechuck most egy “dokumentumfilmmel” folytatja a pénzvadászatot bejegyzéshez

 1. ÁGI szerint:

  Köszi a cikket! ❤️ Nagyon sajnálom amit művelnek szegénnyel.Erre nincsenek szavak.Sajnos itt mindíg is lesznek szerintem kételkedők. 😒
  Valaki meg tudná mondani,hogy a 2009-es This is It című filmet hol tudnám megnézni?
  Sehol nem találom…bocsi az offért!

 2. Szabolcs szerint:

  A médiában szinte óránként adagolják a szemetet. Michael holttestének exhumálása is szóba került már. Tudjuk, hogy semmi sem igaz ellene. Nem olvasok és nem is nézek semmit sem az üggyel kapcsolatban, igy segitve Michaelnek és a családjának. Janet karrierjét is rendszerszerūen akadályozzák. Egy nap azonban mindenki megtudja mi is igaz valójában. Addig is szorgosan vásárolom a lemezeket és várok.

 3. jacksonaktak szerint:

  Nem is vettem észre, hogy van már magyar felirat. Köszönöm annak, aki megcsinálta!

 4. Nagy Anita szerint:

  Nagyon jó kis film lett,korrekt összeállítással minden alátámasztás a helyén,külön köszönet a magyar feliratért.

 5. Unbreakable szerint:

  Sziasztok! Ehhez a videohoz lehet kiválasztani magyar feliratot, működik.

 6. Mártha Kálmánné Bodnár Éva szerint:

  Mindig is hittem Mj ártatlanságában. Mélységesen felháborít, hogy a pénz utáni éhség így ki tud két gazembert fordítani az emberi mivoltukból. Közel 40 éve kísérem figyelemmel Mj munkásságát. Halála óta még nagyobb tisztelője vagyok. Számos hiteles dokumentum támasztja alá ártatlanságát, többek közt a tied is,amit köszönök. Remélem lesz egy becsületes ember, aki tényekkel bizonyítva készít egy ellendoku filmet,a két véglény pedig elporlad az éterben. Köszönöm, hogy tájékoztatsz bennünket. A filmet bojkottálom,már lemondtam az előfizetését a csatornának is. Neked pedig maradok tisztelettel és köszönettel!

 7. MorningGlow szerint:

  Szia! Köszi a cikket. A videót én is meg akarom csinálni magyar felirattal. Ha gondolod és van időd segíthetsz a fordításban.

 8. Palasti Károly szerint:

  Én személy szerint egyre inkább úgy hiszem, hogy ez a két hazug véglény csak báb ebben az undorító lejárató rágalom kampányban.
  Ha nem így lenne, akkor a tv csatorna nem pénzelte volna a film elkészítését és nem utasítaná el a rágalmakat tényekkel leleplező 10 oldalas levelet, amit a Jackson Hagyatékkezelő küldött nekik, hogy ne tűzzék ezt a filmet műsorra.

  • jacksonaktak szerint:

   Egyetértek abban, hogy ez egy nagyobb játék. Robson és Safechuck sütögeti a maga pecsenyéjét, de ahogy a média ehhez hozzááll az egy külön történet. Személy szerint tudok róla, hogy voltak cáfoló cikkek elküldve pl. a Huffington Postnak olyan embertől, aki korábban már írt nekik cikket, profi író, de válaszra sem méltatták, miközben negatív cikk már vagy az ötödik jelent meg a portálon a dologról.

   Aztán annak személyesen részese voltam, hogy az LA Times (tehát nem is bulvár) felkért egy rajongót interjúra. Tanakodtunk rajta, hogy elfogadja-e mert nagyjából sejtettük, hogy arra megy ki a játék, hogy kiforgassák a szavait és hülyének, őrültnek, fanatikusnak állítsák be a rajongókat. Aztán végül úgy döntöttünk, hogy adunk a dolognak egy esélyt, hátha így kap egy kis platformot a mi oldalunk. Előtte a rajongóval végivettem, hogy milyen érveket célszerű használni stb. Szépen el is mondta tényeket. Dátumokkal, bírósági dokumentumi hivatkozásokkal ellátva.

   Mit gondoltok mi lett a vége a dolognak a cikkben? Szépen megvágták a mondanivalóját, kivágták belőle a lényeget, majd betettek pár elrugaszkodottabb rajongói megnyilvánulást mellé a Twitterről, hogy hú a rajongók milyen “agresszívek”. MIndeközben ugyanez az LA Times a seggét is kinyalja a rendezőnek, Dan Reednek!

   Hát ez a média! És ez a gusztustalan. teljesen egyoldalú kampány folyik most.

   Többen megjegyezték, hogy ezt a filmet az utolsó pillantban adták hozzá a Sundance programjához. Ugyanezen a fesztiválon bemutattak egy dokumentumfilmet Harvey Weinstein viselt dolgairól is, amiben arról is szó van, hogy a média hogyan falazott neki éveken át. Na, az MJ filmmel a Weinstein filmről már senki nem beszél. Elérték a célt.

   Mindeközben David Geffen hajóján Oprah Winfrey szülinapján a Leaving Neverland volt a fő fogás. Mindketten nagy haverjai Weinsteinnak. Hogy ez nemcsak paranoia arról ebben a cikkben is van szó: https://www.nytimes.com/interactive/2017/12/05/us/harvey-weinstein-complicity.html

   Weinstein már régebben is használt MJ-ről pletykákat arra, hogy újságírók segítségével elterelje magáról a figyelmet.

   A filmet kiküldték újságíróknak, influenszereknek jó előre, de MJ családjától megtagadták, hogy előre láthassák.

   A hagyatékkezelő írt egy 10 oldalas levelet az HBO-nak tényekkel, bírósági dokumentumokkal alátámasztva, hogy miért hazug ez a két férfi. Az HBO tárgyalni sem volt velük. A Channel 4 sem. Pedig a saját etikai kódexükben is benne van, hogy ha egy műsor valakiről súlyos vádakat fogalmaz meg, akkor lehetőséget kell adni a másik oldalnak arra, hogy válaszoljon.

   Itt szinte minden ilyen kísérletet blokkol a média.

   Vajon miért?

   Nem szeretem az összeesküvés elméleteket és nem vagyok egy paranoiás típus, de most azért felmerül bennem, hogy valakik nagyon meg akarják adni a kegyelemdöfést MJ örökségének. Valakinkek ott a szórakoztatóipar irányítói között nagyon nem tetszik, hogy ezt a fekete srácot Gary-ből együtt emlegetik a Beatlessel, Elvisszel, a nagy fehér “istenekkel”.

 9. Bear szerint:

  Hadd tegyek fel egy kérdést: egy valódi pedofília áldozata nevetgél-e a dokumentum film előzetesében? A válasz: nemhogy nem nevetgél, igyekszik az őt ért trauma nyomán a nyilvánosságot elkerülni, hiszen szégyelli, hogy egy felnőtt bemocskolta. Igaz? Bizonyíték: Hol van a Robson állítását biyonyító, vagy cáfoló orvosi vizsgálat eredménye? Sehol. Mert nincs ilyen. Több fórumon többed magammal feltettük a kérdést: Amennyiben Jackson valóban molesztálta a vádlóit, miért védték a per alatt? Azt mondták, féltek. Mitől? Az igazságtól? Félelmetes, és fájóan bántó dolog az igazság. Ezt ők tudják a legjobban. Miért nem kiáltottak Jackson fejére 25 év börtönt, mikor még élt? Mert semmi nem indokolta. Egy valódi áldozat vajon tényleg úgy gondolja, hogy a pénzzel, amit kaphat, vagy per során nyerhet, a molesztálás okozta traumákért jelenthet bármiféle elégtételt? Hiszen a személyiségét a trauma megváltoztatja, ahogy az emberekkel történő kapcsolattartást is. Kétlem, hogy egy valódi, molesztálás áldozata így gondolkodna, ahogy Robson, és Schafechuck!!!!!

 10. Palásti Károly szerint:

  Örök hála a felbecsülhetetlen munkádért!

  Sajnos nem marad más fegyver a kezünkben, mint hogy környezetünk erre nyitott és intelligens tagjait tárgyilagosan tájékoztatjuk a valós tényekről. A többi tag úgysem számít!
  Illetve a megrendelő, és a rágalom hadjáratnak teret és platformot engedő tv csatorna teljes bojkottja.

 11. Csilla Füredi szerint:

  Köszönöm hogy informálsz bennünket az anyanyelvemen . Eléggé el vagyok keseredve az ügy miatt , de bevallom készülök már arra hogyha engem megkérdeznek , tudjak érdemben válaszolni ! Ehhez a cikkeid mindig nagyon nagy segítséget nyújtanak . Felbecsülhetetlen a munkád ez ügyben ! Még egyszer köszönet !

 12. Libertiny Maria szerint:

  Koszonom, en tovabbra is MJ. fan maradok. Azert a filmre kivancsi lennek es bizok jozan itelőkepessegemben.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s