A Robsont és Safechuckot képviselő ügyvédi iroda a Leaving Neverland linkjével és pénz ígéretével csábít további vádlókat

A Leaving Neverland főszereplőit, Wade Robsont és James Safechuck-ot képviselő Manly, Stewart és Finaldi ügyvédi iroda érdekes hirdetést tett ki a honlapjára – egy YouTube linket a Leaving Neverlandhez, felé pedig ezt a szöveget írták:

“Egyetlen személy vagy intézmény sem elég nagy és hatalmas számunkra ahhoz, hogy megküzdjünk vele az Ön nevében. Több, mint 25 éves jogi tapasztalattal a hátunk mögött, melynek során szexuális molesztálás, abúzus és bántalmazás áldozatait képviseltük sikerült összesen több, mint 2 milliárd dollár kártérítést kiharcolnunk az ügyfeleink számára. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy konzultáljunk! Hinni fogunk Önnek és az információját a legnagyobb diszkrécióval kezeljük.”

Felhívás keringőre? Gyertek csak, vádoljátok meg Michael Jacksont és mi pénzzé tesszük? Nagy pénzzé?

Csak hogy képben legyünk azzal kapcsolatban, hogy ennek az ügyvédi irodának mi is a stílusa és a specialitása. Még 2016-ban írtam ebben a cikkben:

További fejlemény Robsonnál, hogy júliusban ügyvédi irodát váltott és az eddigi Henry Gradstein – Maryann Marzano féle ügyvédi iroda helyett a Manly, Stewart & Finaldi ügyvédi iroda viszi tovább az ügyét. A váltás úgy tűnik erőteljes stílusváltást is magával hozott. Vincent Finaldi és John Manly roppant agresszív ügyvédek, akik szeretik a médiát igénybe venni arra, hogy harsány nagyotmondásokkal és a nagy nyilvánosság indulatainak szenzációhajhász felkorbácsolásával nyomás alá helyezzék az ellenfeleiket, hogy aztán azok megrettenve a rossz publicitástól belemenjenek egy peren kívüli megállapodásba. Honlapjukon azt találjuk, hogy ügyeik túlnyomó többsége peren kívüli megállapodással ért véget, nem pedig azzal, hogy a bíróságon megnyerték.”

(…)

“Ennek érdekében az ügyvédi iroda rögtön el is kezdte verni a média tam-tamot. A napokban ennek a szelét érezhetjük ismét a médiában, hiszen Finlandiék fűnek-fának nyilatkoznak Robson beadványának legutóbbi módosításáról. A média egy része pedig “jó” szokásához híven és ostobán tényként tálal mindent, amit Finaldiék állítanak. Hogy mennyire nem tények ezek az állítások, azt később bemutatom.”

Finaldiék további bevett módszere az “áldozathalászat”, azaz az, hogy a megszerezhető pénz ígéretével embereket csábítanak arra, hogy csatlakozzanak bizonyos perekhez szexuális molesztálás vádjával. Ha kialakul a vádlók egy kritikus tömege az gyakran megroppantja annyira a megvádolt szervezetet, hogy inkább megállapodik peren kívül.

Azt gondolom, hogy ennek tükrében a Leaving Neverlandet, s annak céljait is el tudjuk már helyezni ezen a koordinátán.

Kategória: Leaving Neverland, Robson/Safechuck
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 1. veronika0123 szerint:

  Én nagyon hálás vagyok ennek a dokumentumfilmnek, ennek a két hazug fiúnak és ennek a pénzéhes rendezőnek. Nélkülük nem fedeztem volna fel újra Michael Jackson zenéjét és zsenialitását.

  A 12. születésnapomra a BAD lemezt kértem. Még bakeliten kaptam meg. Rongyosra hallgattam. Aztán a Dangeroust kazettán. De később más zenei világ érintett meg. S bevallom, a kilencvenes évek alternatív egyetemista köreiben valahogy cikinek is számított Jackson zenéje és ő maga is. Sok volt körülette a botrány, amiből nem sokat értettem. Csak félszemmel követtem. Inkább hárítottam. A halálát sajnáltam, de az akkori élethelyzetemben minden fontosabb volt, mint az, hogy Michael Jacksonnal foglalkozzak. Tulajdonképpen én most gyászolom el őt.

  Köszönöm ennek a csodálatos oldalnak a rengeteg adatot, tényt, jól megfogalmazott írást. Nagyon sokat tanultam belőle. Már lassan három hete, hogy Michael Jackson zenéjével kelek-fekszem, lélegzem. És ami teljesen kimaradt nekem: az Invincible-album. Most pótolom.

  Nem tudom, hányan álltok az oldal mögött szerzői gárdaként. De mindenkinek köszönöm ezt az alázatos és pontos munkát. És köszönöm, hogy ez a zenei zseni újra megérinthette a lelkemet.

  Kicsit jó érzés arra is gondolni, hogy 12 évesen mennyire ösztönösen választottam őt. A család nem szerette, a barátnőim Madonnát hallgattak. Én meg éreztem, hogy valami nagyon fontosra találtam. Amit a környezetem nem értett. És ami vicces, mostani újból támadt rajongásomat ugyanúgy nem értik 🙂

  Fáj, ami Michael Jacksonnal történt. Csak azt tudom mondani, hogy sorsából következett ez a gyalázatos meghurcoltatás. Mert a bárányokat mindig feláldozzák. És a legjobbak sorsa mindig ez. A világ nem viseli el. Ráadásul, ahol ennyi pénz forog, ott előbb-utóbb megjelennek a hiénák.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s