Amit a médiából nem tudsz meg a Chandler- és az Arvizo-ügyről

Az alábbi dokumentum, vagy e-Book, ha úgy tetszik, a The Michael Jackson Allegations weboldal tartalmából készült rövidített, magyar nyelvű összefoglaló. Ebben az első részben az 1993-as Jordan Chandler-vádat és a 2005-ös, Gavin Arvizo pert tárgyaljuk. Később tervezzük a Wade Robson-James Safechuck féle vádakról szóló rész lefordítását is.

Az említett weboldal küldetése az, hogy teljes képet adjon a Michael Jackson elleni gyermekmolesztálási vádakról olyan szinten, amilyen szinten sajnálatos módon a média általában nem ad.

A fent linkelt weboldalon minden ebben a dokumentumban elhangzó állítás forrása is megtalálható (bírósági dokumentumok, vallomások stb.), ide ezt a listát nem másoltuk be, mivel egy kivonatolt, összefoglaló verzió. Ha részletesebben érdekel az ügy, akkor angolul ezt a dokumentot ajánlom (ebben megtalálható a forráslista is).

Ha meg akarjuk érteni ezt az ügyet, akkor komplexen kell értékelnünk azt. Látnunk kell hogy hogyan építettek egymásra ezek a vádlók, s ehhez nem elég néhány újságcikkből és egy egyoldalú dokumentumfilmből tájékozódnunk.

Remélem, hogy ez a dokumentum hozzájárul ahhoz, hogy a magyar közönség is mélyebb betekintést nyerhessen ezekbe az ügyekbe – a bulváron és egyéb, az ügyben fájdalmasan tájékozatlan médián túlmenően.

A dokumentumból választ kaphatsz olyan gyakran ismételt kérdésrekre, hogy Jordan Chandler valóban le tudta-e írni Michael Jackson nemi szervét, vagy, hogy hogy is volt az a peren kívüli megállapodás 1993-ban Chandlerékkel. S ami a legfontosabb, kiragadott foszlányok helyett egyben, a kontextusukban láthatod ezeket az ügyeket.

A dokumentum anyaga szabadon felhasználható cikkekben, blogokban.

A Michael Jackson elleni vádakról – Az 1993-as és a 2005-ös ügy (letölthető PDF)

 

Kategória: A 2005-ös per, Az 1993-as ügy, Média
Címke: , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Amit a médiából nem tudsz meg a Chandler- és az Arvizo-ügyről bejegyzéshez

  1. Sz Agnes szerint:

    Először is, gratulálok, ha Te fordítottad, ez gigászi munka lehetett!
    Másodszor is, bár a történeteket ismertem eddig is, gyomorforgató ezt olvasni. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ez így megtörténhetett, hogy MJ-t így tönkretehették…

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s