Az 1993-as vádak – a Chandler-ügy

1993. augusztus 17-én a Los Angeles-i rendőrség nyomozást indított Michael Jackson ellen egy vád alapján, miszerint szexuálisan molesztált egy 13 éves fiút, Jordan Chandlert. A weboldalunk ezen részén mélységében tárgyaljuk a Chandler-ügyet. Úgy döntöttünk, hogy egy időrend alapján megyünk, amely remélhetőleg megkönnyíti az események követését, amint azok kibontakoztak és kontextusba helyezi azokat. 

Amint követjük az időrendet látni fogsz linkeket, amelyek hosszabb cikkekhez vezetnek. Ezek a cikkek részletesen kifejtik az időrendben említett eseményeket és alapvető fontosságúak az ügy megértése szempontjából, így ajánljuk az elolvasásukat. Egyes cikkeket többször is belinkelhetünk, ha úgy érezzük relevánsak több esemény magyarázata szempontjából is. A forrásainkat a cikkek alatt jelöljük meg.

Itt, a magyar honlapon egyelőre cikkről cikkre haladunk, nem egyszerre teszem be az eredeti angol honlapunk teljes anyagát, mivel a fordítás időbe telik. Ezért az időrend is fokozatosan bővül majd, azzal párhuzamosan, ahogyan haladunk előre az időben a történettel. Remélhetőleg a végére teljesen össze fog állni a kép az olvasóknak. Kezdjük tehát!

Az időrend

1992. május – Michael Jackson találkozik későbbi vádlójával, Jordan Chandlerrel és családjával egy autókölcsönzőben, amelynek a tulajdonosa a fiú nevelőapja, David Schwartz volt. Erre azután került sor, hogy az énekes autója lerobbant a Los Angeles-i Wilshire Boulvardon. Schwartz üzletet ajánl Jacksonnak: ad neki ingyen egy autót bérbe, ha Jackson megígéri, hogy felhívja telefonon Jordant, aki nagy rajongója volt a sztárnak. Jackson elfogadja az ajánlatot és néhány nappal később valóban fel is hívja Jordant. Ő és a fiú családja barátságot kötnek.

Ennek a találkozásnak a részleteit és a Chandler család bemutatását első cikkünk részletezi: Michael Jackson első vádlója – ismerd meg a Chandler családot!

1992. május – 1993. január – Jackson telefonkapcsolatban áll Jordannel és a fiú anyjával, June Chandlerrel. Chandlerék visszaemlékezései szerint Jackson ezalatt az időszak alatt körülbelül 8-10 alkalommal hívta őket, körülbelül egyszer egy hónapban. June Chandler elmondása szerint ő minden alkalommal jelen volt ezen hívások alatt.

1993. február – Jordan Chandler, az anyja és a húga először látogat el Neverlandre.

1993. március – June és Jordan Chandler ismét ellátogatnak Neverlandre. June szerint Jordan több alkalommal is megkérte őt, hogy hadd aludjon Michael Jackson szobájában, mert az összes többi gyerek is ott volt. June Chandler úgy jellemezte ezt, hogy Jordan nagyon erőszakos volt ezzel kapcsolatban több alkalommal is, de ő nem engedte. Mindazonáltal Jordan esetenként hajnali 2 óráig játszott Jackson szobájában mielőtt visszatért volna a vendégszobába. [Megjegyzés: Jackson neverlandi szobája egy kétemeletes komplexum volt, amelynek az alsó része egy családi nappali szoba volt, a felső része pedig egy hálószoba. A Gyakran Ismételt Kérdések között egy külön cikkben fogjuk majd bővebben kifejteni, hogy lefejtve róla a média szenzációhajhászását, valójában hogyan is nézett ki az, amikor gyerekek a szobájában aludtak.]

1993. március 28. – 1993. április 1. – Jackson meghívja June-t, Jordant és Jordan húgát egy Las Vegas-i utazásra, ahol a Mirage Hotelben tartózkodnak. Ettől kezdve a család rendszeresen látogatja Neverlandet, Jackson Century City-ben található apartmanját, utazásokra mennek el vele az USA-ban és azon kívül. Chandlerék állítása szerint Jordan és Jackson a Las Vegas-i kiránduláson kezdtek el egy szobában aludni, de azt nem állítják, hogy az állítólagos molesztálás ott, akkor elkezdődött volna – azt csak későbbre datálják.

1993. április 2-7. – Chandlerék 5 napot töltenek Neverlanden.

1993. április – május – June Chandler 2005-ös vallomása szerint ezen periódusban Jackson több alkalommal tartózkodott az otthonában és aludt a fia szobájában.

1993. május 9. – Jackson, June, Jordan és Jordan húga Monacóba utaznak, ahol Jackson 1993. május 12-én díjakat vesz át a World Music Awardson. A család Jacksonnal együtt ellátogat a ceremóniára.

1993. május 13. – Jackson és Chandlerék Monacóból Párizsba repülnek, ahol három napot töltenek Eurodisney-ben.

1993. május 16. – Jackson és Chandlerék visszarepülnek Los Angelesbe.

1993. május 20. – Michael Jackson először találkozik Jordan biológiai apjával, Evan Chandlerrel June Chandler házában.

1993. május 21. – Jackson meghívja Evan Chandlert a Century City-ben (Los Angeles) található apartmanjába.

1993. május 22-23. – Evan Chandler meghívja Jacksont, hogy töltse a hétvégét a házában Jordannel és Evan új családjával.

1993. május 25. – A National Enquirer nevű amerikai bulvárlap leközöl egy sztorit Chandlerékről és Jacksonról “Michael Jackson titkos családja” címmel. A sztorit valaki a Chandler családból adta el a bulvárlapnak. Evan öccse, Ray Chandler All That Glitters című könyvében June-ra hárítja a felelősséget, azt állítva, hogy June legjobb barátjának a nővére adta el a sztorit.

1993. május 28-30. – Jackson a Memorial napi ünnepségek hétvégéjét Evan Chandler házában tölti Jordannel és Evan családjával. Ray Chandler azt állítja a könyvében, hogy Evan ekkor “kezdte gyanítani”, hogy Jackson szexuálisan molesztálta Jordant.

Annak részleteiről, hogy ezek az úgynevezett “gyanúk” hogyan alakultak ki és a fentiekben leírt események részletezését lásd Evan Chandler “gyanúi” című cikkünkben!

1993. június 9. – Ray Chandler könyve szerint Evan Chandler megosztja azon aggodalmát June-nal, hogy Jordan talán meleg. June azt mondja, hogy nem érdekelné, ha így lenne, amit Evan különös módon interpretál: “Az ő [Evan] fejében June elismerte, hogy a fiuk talán meleg és szexel Michaellel és hogy ez nem nagy ügy. ” [All That Glitters; page 55]

1993. június 13. – Ray Chandler könyve szerint Evan állítólagos aggodalmait a fia és Jackson közötti kapcsolatról megosztja egy ügyvéddel, Barry Rothmannal, aki Evan egyik páciense volt.  A könyv szerint a fogászati kezelésért cserébe Rothman felajánlja neki a segítségét “a kapcsolat befejezésére” vagy úgy, hogy benyújtanak egy távoltartási végzést Jackson ellen vagy egy gyermekelhelyezési keresetet June-nal szemben. Meg kell jegyezni, hogy 1992-ben Rothman képviselt egy ügyfelet egy gyermekelhelyezési perben. Ott a nő a tőle elidegenedett volt élettársát a gyermekük molesztálásával vádolta meg, amit a férfi tagadott. Amikor a nő kirúgta Rothmant az ügyvéd átállt a másik oldalra és elkezdte a férfi cégét képviselni anélkül, hogy erről értesítette volna a korábbi ügyfelét. Ezért az állami ügyvédi kamara fegyelmi eljárás során elmarasztalta Rothmant.

Egy 1993. július 8-án rögzített telefonbeszélgetésben, amely Evan és David Schwartz között zajlott, Evan indoklása arra, hogy miért és hogyan fogadta fel Rothmant, merőben eltér a Chandler-könyvben előadott sztoritól: “ez az ügyvéd, akit találtam… úgy értem, többet meginterjúvoltam és a legszemetebb kurafit választottam, akit csak találtam, és csak annyit akar, hogy mindez kikerüljön a nyilvánosság elé olyan gyorsan amilyen gyorsan csak lehet és olyan nagy legyen, amilyen csak lehet és megalázzon annyi embert amennyit csak tud”.  – mondja Evan a szalagon.

1993. június 20. – Evan követelései ellenére Jordan Chandler nem hajlandó felhívni apját apák napján. [Részletek az Evan Chandler “gyanúi” című cikkünkben.]

1993. július 7. – Miután a fia továbbra sem hajlandó viszonozni Evan Chandler telefonhívásait, a férfi fenyegető üzenetet hagy June Chandler telefonrögzítőjén. [Részletek az Evan Chandler “gyanúi” című cikkünkben].

1993. július 8. – Jordan mostohaapja, David Schwartz rögzít három telefonbeszélgetést, amelyet Evan Chandlerrel folytatott ezen a napon és amelyben Chandler azzal fenyegetőzik, hogy “elpuszítja” Jacksont egy gondosan előkészített terv segítségével és olyan emberekkel, akik csak a telefonhívására várnak ahhoz, hogy mindent mozgásba lendítsen, ha a sztár nem hajlandó kommunikálni vele és megadni neki, amit akar.

A részleteket lásd Titokban felvett telefonbeszélgetések Evan Chandler és David Schwartz között 1993. július 8-án című cikkünkben!

1993. július 9. – David Schwartz és June Chandler lejátssza a felvételt, amelyet Schwartz készített telefonbeszélgetéséről Evan Chandlerrel Jackson magánnyomozójának, Anthony Pellicanónak. Pellicano találkozik Jordannel Jackson Century City-i apartmanjában ugyanazon a napon. Anélkül, hogy Jackson jelen lett volna Pellicano nagyon konkrét kérdéseket tett fel a fiúnak arról, hogy a sztár molesztálta-e vagy valaha is megérintette-e őt bármilyen illetlen módon. A fiú válasza minden egyes kérdésre az, hogy Jackson soha semmi illetlent nem tett vele. Pellicano elmondása szerint Jordan azt is hozzátette, hogy az apja csak pénzt akar.

1993. július 11. – Jordant elküldik az apjához egy egyhetes látogatásra, de a hét végén Evan Chandler nem hajlandó visszavinni a fiút az anyjához.

1993. július 12. – Evan Chandler aláírat ex-feleségével, June-nal egy dokumentumot, amelyet az ügyvédje Barry Rothman készített elő és amely megtiltja neki, hogy elvigye Jordant Los Angeles megyéből, valamint, hogy Jordan találkozzon Michael Jacksonnal. A dokumentumban June azzal is egyetért, hogy elengedi Evan 68 804 dolláros gyerektartás tartozását. June később azt mondta, hogy kényszer hatása alatt írta alá a dokumentumot, mivel Evan azzal fenyegette, hogy sohasem engedi többé, hogy lássa Jordant, ha nem írja alá.

1993. július 14. – Evan Chandler és ügyvédje, Barry Rothman felveszi a kapcsolatot Dr. Mathis Abramsszal, egy Beverly Hills-i pszichiáterrel és felvázolnak neki egy elméleti helyzetet egy gyerekmolesztálásról. Válaszában, anélkül, hogy egyáltalán találkozott volna a gyerekkel vagy a vádlottal, pusztán Evan szavaira alapozva véleményét, Abrams elküldött Rothmannak egy kétoldalas levelet, amelyben azt írta:  “ésszerű gyanú merül fel, hogy talán szexuális molesztálás történhetett”. Evan később ezt a levelet használta fel a June-nal és Michael Jacksonnal folytatott “tárgyalásai” során. Részletek az Evan Chandler “gyanúi” című cikkünkben.

1993. július 16. –A Ray Chandler könyvében található verzió szerint Jordan “bevallja” az apjának, hogy Jackson szexuálisan molesztálta – mindössze egy nappal azelőtt, hogy Evannek a törvény szerint vissza kellett volna vinnie Jordant June-hoz.

Ezen “vallomás” részleteiről (az idézőjel nem véletlen) lásd Hogyan alakultak ki Chandlerék vádjai? című cikkünket!

Néhány forrás szerint Jordannek az apja beadott egy sokat vitatott drogot, a Sodium Amytal-t (amobarbital), amely szuggerálhatóvá teszi az emberi elmét. Erre az elméletre azonban nincs bizonyíték és én kételkedem ebben az állításban az alábbi cikkben részletezett okok miatt: Sodium Amytal használata?

1993. július 20. – June Chandler és David Schwartz találkoznak Evan ügyvédjével, Barry Rothmannal utóbbi irodájában. A találkozó során megmutatják June Chandlernek és David Schwartznak Dr. Mathis Abrams levelét és azt követelik tőlük, hogy írjanak alá egy dokumentumot, amelyben June átadná a Jordan feletti gyámságot  Evannak.

1993. július 27. – Barry Rothman egy titkárnője, Geraldine Hughes által írt könyv szerint (Geraldine Hughes – Redemption: The Truth Behind the Michael Jackson Child Molestation Allegations) Rothman levelet ír Evan Chandlernek amiben arról ad neki tanácsot, hogy hogyan jelentsen állítólagos gyerekmolesztálást a hatóságoknak úgy, hogy később őt ne lehessen hamis vádaskodással megvádolni. (Ennek az a módja, hogy a gyereket el kell vinni egy pszichológushoz és a gyereknek a pszichológus előtt kell megtennie a vádjait. A pszichológusnak aztán hivatalból kötelessége azt jelenteni a hatóságok felé. A szülő így nem lesz perelhető később, ha a vádak hamisnak bizonyulnak.)

1993. augusztus 4. – Egy találkozó zajlik Michael Jackson, magánnyomozója, Anthony Pellicano, Evan Chandler és Jordan Chandler között egy hotelszobában a Los Angeles-i Westwood Marquis Hotelben. Ugyanaznap később Evan Chandler és Barry Rothman találkozik Pellicanóval Rothman irodájában, ahol 20 millió dollárt követelnek Jacksontól azért, hogy ne forduljanak a hatóságokhoz és a nyilvánossághoz a művész elleni gyerekmolesztálási vádakkal.

A részleteket lásd a Chandlerék pénzügyi követelései című cikkünkben!

(* Megjegyzés Pellicanóról: Néhányan – beleértve Ray Chandlert is – megpróbálták Pellicano megkérdőjelezhető karakterét felhasználni Michael Jackson ellen ebben az ügyben. Egy 2002-es ügy során, amihez Jacksonnak semmi köze sem volt, Pellicano börtönbüntetést kapott illegális hangfelvételek készítéséért és illegális fegyverbirtoklásért. De akármilyen is legyen Pellicano karaktere, a mi érveinket mindez nem befolyásolja a Michael Jackson elleni gyerekmolesztálási vádak kapcsán. A legtöbb dolog, amit mondunk itt Pellicanóról, illetve azokról az eseményekről, amelyekben benne volt Chandlerék saját beszámolójából származik vagy pedig bizonyíték van rájuk, így semmilyen lényegbevágó módon nem vitatottak.)

1993. augusztus 16. – June Chandler ügyvédje, Michael Freeman felhívja Barry Rothmant és értesíti arról, hogy másnap meg fognak jelenni a bíróság előtt, hogy végzést kérjenek arról, hogy Evan azonnal vigye vissza Jordant az anyjához. A bírósági meghallgatás után a bíróság valóban arra utasítja Evan Chandlert, hogy vigye vissza a fiút az anyjához, valamint a June által július 12-én aláírt dokumentumot semmissé nyilvánították. Evan kifogást nyújt be a végzés ellen, de ebben semmiféle olyan dolgot nem említ miszerint azt gyanítaná, hogy Michael Jackson szexuálisan molesztálta a fiát.

1993. augusztus 17. – Ezt a határidőt szabta ki a bíróság Evannak arra, hogy visszavigye Jordant June-hoz. Ekkor Jordan már több, mint egy hónapja az apjánál volt miközben Evannak július 16-án vissza kellett volna vinnie az anyjához. (Annak részleteiről, hogy mi történt ezalatt az egy hónap alatt a Chandlerék pénzügyi követelései című cikkünkben olvashatsz.) Válaszként a bírósági végzésre és frusztráltan amiatt, mert Jackson nem volt hajlandó lefizetni őt, Evan elviszi Jordant a pszichiáter Dr. Mathis Abramshoz, ahol a fiú először teszi meg hivatalosan vádjait Jackson ellen. Ez a sztár elleni bűnügyi nyomozáshoz vezet. A vádak eredményeképpen Evannak nem kell visszavinnie Jordant ex-feleségéhez az előző napi bírósági végzés ellenére sem. Mindeközben Michael Jackson nem tartózkodik az Egyesült Államokban, világkörüli turnén van.

1993. augusztus 19. – June Chandler ügyvédje, Michael Freeman találkozik Barry Rothmannal utóbbi irodájában. June átáll Evan oldalára. “Az anya kijelentette, hogy ha Jordie ezt mondta, akkor igaznak kell lennie.” – áll a Gyermekvédelmi Szolgálat 1993. augusztus 19-i jelentésében, noha Ray Chandler könyve szerint June Chandler korábban azt mondta, hogy úgy érzi Evan agymosásban részesítette a fiukat annak érdekében, hogy megvádolja Jacksont.

1993. augusztus 19. – A média azt állította, hogy Jackson szándékosan tartózkodik külföldön, hogy elmeneküljön egy lehetséges letartóztatás elől. Valójában Jackson turnéja hónapok óta meg volt szervezve és letartóztatási parancs sem volt ellene érvényben. Jackson kérelmezte a Dangerous turnéja bizonyos koncertjeinek az elhalasztását vagy lemondását, minden bizonnyal megértve az ellene felhozott vádak komolyságát.

1993. augusztus 21., 22. és 30. – Jackson távollétében házkutatási parancsokat hajtanak végre Jackson ingatlanain – Neverlanden, egy Century City-ben található lakásban – valamint a Las Vegas-i Mirage Hotelben, ahol korábban megszállt Chandlerékkel. 1993. augusztus 27-én a Los Angeles Times azt írta, hogy a házkutatások során semmit sem találtak, amely Jackson bűnösségét bizonyítaná: “A Michael Jackson otthonaiban lefoglalt videószalagok nem keverik gyanúba a szórakoztatóművészt és az állítólagos szexuális molesztálás fizikai bizonyítékának hiánya arra kényszeríti a nyomozókat, hogy megpróbáljanak állításokat kicsikarni potenciális áldozatokból, mondta csütörtökön egy magas rangú rendőrségi forrás. ‘Nincs orvosi bizonyíték, nincs felvett bizonyíték.’ – mondta a forrás. ‘A házkutatás nem hozott semmiféle olyan eredményt, amely alátámasztana egy bűnügyi vádat.'”

1993. augusztus 23. – A média először számol be Chandlerék vádjairól.

1993. augusztus 24. – Evan Chandler, June Chandler, David Schwartz és Michael Freeman három órás tanácskozást tartanak Barry Rothmannal utóbbi irodájában. Rothman titkárnője, Geraldine Hughes azt állítja Redemption című könyvében, hogy hallotta, amint Evan Chandler azt mondja: “Majdnem volt egy 20 millió dolláros üzletem.”

1993. augusztus 25. – Valaki illegálisan kiszivárogtatja Jordan vádjainak részleteit a Hard Copy című bulvár TV műsornak.

1993. augusztus 25-26. és 30. – Jacksonnak le kell mondania két koncertet Bankokban kiszáradás miatt és egy koncertet Szingapurban miután összeesik a színpad mögött.

1993. augusztus 26-27. – Evan és Jordan Chandler az egész napot és éjszakát Rothman irodájában töltik a média elől rejtőzve. Rothman titkárnője, Geraldine Hughes azt állítja a könyvében, hogy hallotta, amint Evan Chandler ezt mondta Rothmannak: “Az én seggem van veszélyben, hogy börtönbe megyek.”

1993. augusztus  vége – Barry Rothman felhagy Chandlerék ügyvédi képviseletével miután Jackson ügyvédei ellene és Evan Chandler ellen is feljelentést tesznek zsarolás vádjával. Geraldine Hughes könyve szerint azonban: “Dr. Chandler és Mr. Rothman továbbra is összedugták a fejüket, amint nagyon gondosan tervezték a következő lépéseiket. Dr. Chandler továbbra is legalább napi öt alkalommal hívta az irodánkat (napközben), hogy beszéljen Mr. Rothmannal, aki továbbra is tanácsokkal látta el Dr. Chandlert minden mozdulatával kapcsolatban.”

1993. augusztus 30. – Jackson magánnyomozója, Anthony Pellicano a média rendelkezésére bocsátja annak a telefonbeszélgetésnek részleteit, amelyet Evan Chandler és David Schwartz folytatott egymással 1993. július 8-án. Két nappal később rendelkezésre bocsát egy titokban felvett beszélgetést önmaga és Barry Rothman között is.

1993. augusztus 30. – Chandlerék felfogadják ügyvédnek Gloria Allredet.

1993. szeptember 2. – Allred sajtótájékoztatót tart, ahol azt mondja, hogy a vádló hajlandó bíróság előtt tanúskodni. Erre reagálva néhány nappal később Chandlerék kirúgják Allredet és helyette a polgári peres ügyvédet, Larry Feldmant fogadják fel, akit Barry Rothman ajánlott nekik. Ray Chandler könyve szerint mindez azért történt, mert a Chandler család az ügyet “egy jól profitáló peren kívüli megállapodás” irányába akarta kormányozni, semmint egy bűnügyi vádemelés és bűnvádi per irányába.

1993. szeptember 8. – Evan Chandler, June Chandler, David Schwartz és ügyvédeik a “jól profitáló peren kívüli megállapodás” kilátásait tárgyalják Larry Feldman irodájában. Evan Chandler és David Schwartz összevitatkoznak azon a pénzen amit reméltek a peren kívüli megállapodásból és amit még meg sem kaptak. Ray Chandler könyve szerint Schwartz négy millió dollárt követelt, miközben Chandlerék nem akarták, hogy részese legyen Jordan keresetének. (Korábban egyébként Schwartz Michael Jacksont is kérte arra, hogy adjon neki egy négymillió dolláros kölcsönt, amit a sztár visszautasított.) A vita során Evan Chandler megütötte Schwartzot. Mary A. Fischer “Was Michael Jackson Framed?” című cikke szerint (GQ magazin, 1994. október) a vita során Schwartz azt mondta: “‘Ez az egész úgyis csak zsarolás’, mire Evan felállt, odament hozzá és elkezdte ütni Dave-et.” Ray Chandler könyve is elismeri, hogy “a szópárbaj hevében Evan felugrott a helyéről és arcon vágta Dave-et. Több ügyvéd közbelépett és elválasztotta a két férfit.”

1993. szeptember – Evan Chandler polgári keresetet nyújt be June Chandler és David Schwartz ellen a magánélet megsértésének, a bűnügyi kód 632-es passzusának megsértésének vádjával, szándékos érzelmi sérülés okozásának és összeesküvés vádjával. A keresetben Chandler arra panaszkodik, hogy David Schwartz felvette a telefonbeszélgetéseiket és átadta azokat egy harmadik félnek (Anthony Pellicanónak) és hogy néhány felvétel a médiához került. David Schwartz erre ellenkeresetet nyújtott be, amelyben ő is a magánélet megsértésével, a bűnügyi kód 632-es passzusának megsértésével és szándékos érzelmi sérülés okozásával vádolja Chandlert.

1993. szeptember 14.  – Larry Feldman Chandlerék nevében 30 millió dolláros polgári keresetet nyújt be Michael Jackson ellen Jordan Chandler állítólagos szexuális molesztálásáért, szándékos érzelmi károkozásért, csalásést és gondatlanságért.

1993. szeptember 21. – A National Enquirer nevű bulvárlap lehoz egy olyan sztorit, amely minden jel szerint Chandleréktől származott. Ez arra utal, hogy Chandlerék kapcsolatban álltak a bulvármédiával és táplálták őket sztorikkal az ügy során.

1993. október 6. – Jordant elviszik Dr. Richard Gardner pszichiáterhez, aki interjút készít vele. Az interjút 2003 februárjában kiszivárogtatták a nyilvánossághoz. Ez a dokumentum tartalmazza Jordan vádjait a legrészletesebben.

Részletek a Chandlerék vádjai című cikkünkben.

1993. október 21. – Jackson, aki ekkor még mindig turnén van, lemondja a chilei koncertjét, aztán még több koncertet lemond a Dangerous turnéjából komoly egészségügyi problémák miatt.

1993. október 28. – Jackson ügyvédje, Bert Fields levelet ír a Los Angeles-i rendőrségnek, amelyben arról panaszkodik, hogy a rendőrség megpróbál manipulációval rávenni gyerekeket arra, hogy tegyenek terhelő vallomást Jackson ellen. A rendőrök 40-60 gyereket interjúvoltak meg (más források szerint csaknem százat) – olyan gyerekeket, akik vagy időt töltöttek el Jacksonnal vagy jártak Neverland nevű birtokán. Egyetlen gyerek sem támasztotta alá a vádló sztoriját. Mind azt mondták a hatóságoknak, hogy a sztár sosem molesztálta őket és soha nem tett velük semmi illetlent.

A részletekről A Vád vadászata más „áldozatokra” című cikkünkben olvashatsz.

Folyt. köv.

4 hozzászólás a(z) Az 1993-as vádak – a Chandler-ügy bejegyzéshez

  1. mjjLoving forever szerint:

    A gyerek porno állítással mi van?
    Szerintem nem igaz mivel olyan dolgokat hallottam pl hogy csak női pornót találtak nála

  2. Visszajelzés: Chandlerék vádjai |

  3. Visszajelzés: A Wade Robson / James Safechuck-ügy |

  4. Visszajelzés: Bevezetés |

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s