Bevezetés

Ez a weboldal a Michael Jackson elleni gyerekmolesztálási vádakkal foglalkozik. Korábban már jó pár cikk felkerült rá, de 2015. januárjában megújultunk az addig megjelenteknél részletesebb, pontosabb és ha lehet ezt mondani profibb anyaggal. A régi cikkek továbbra is elérhetők itt.

Az új szerkezetről és koncepcióról:

Jacksont öt alkalommal vádolták meg gyerekmolesztálással, ami van aki számára elég a „bűnös” ítélet kimondásához a „nem zörög a haraszt” mondása alapján anélkül is, hogy bármi továbbit tudna ezekről a vádakról. Márpedig a vádlók száma önmagában semmit sem jelent, ha nem tudjuk mi van e szám mögött. Néhányan talán hallottak bizonyos információ foszlányokat, bizonyos gyújtó hatású, bulvár állításokat, kontextusukból kiragadott részleteket, de az a tapasztalatunk, hogy az ügy teljes és valós kontextusával csak kevesen vannak tisztában. Kik voltak a vádlók? Tulajdonképpen mit állítottak? Hogyan álltak elő az állításaikkal? Ez az öt ügy és bizonyos szereplőik hogyan kapcsolódnak egymáshoz és hogyan inspirálták egymást?

Küldetésünk, hogy bemutassuk a Jackson elleni vádak TELJES tartalmát és kontextusát. Ehhez bizonyos fő részekre osztottuk a weblapot. Az első Jackson legelső, 1993-as vádlójának, Jordan Chandlernek a vádjaival foglalkozik. Ezzel kezdtem el a megújult weblap feltöltését, fokozatosan haladunk majd előre a történettel és egyre több cikk kerül majd fel. Később folytatom Jackson 2005-ös vádlójával, Gavin Arvizóval és az ehhez kapcsolódó 2005-ös perrel. Az 1993-as szekció tartalmazza majd Jason Francia vádjainak tárgyalását, mivel Francia vádjainak felbukkanása erősen köthető a nyomozók megkérdőjelezhető tevékenységéhez a Chandler-ügyben.

A negyedik és ötödik vádat 2013-ban és 2014-ben tették meg, négy-öt évvel Jackson halála után. A vádlók Wade Robson és James Safechuck. Robsont és Safechuckot ugyanaz az ügyvéd képviseli és mindketten pénzt követelnek Jackson hagyatékkezelőjétől egy hitelezői követelés illetve polgári kereset formájában. Több, mint 20 éven át mindketten tagadták, hogy Jackson valaha is bármilyen helytelen módon megérintette volna őket és annak ellenére sem álltak elő ilyen vádakkal, hogy két nagyon is publikus köre volt a Jackson elleni vádaknak a sztár életében, előbb 1993-ban, majd a 2005-ös per során. Utóbbi idején mind Robson, mind Safechuck már felnőtt emberek voltak, Robson pedig még tanúskodott is a sztár MELLETT a perében a bíróságon. Most, évekkel Jackson halála után és pénzügyi követelések közepette, azt állítják, hogy hirtelen rájöttek, hogy a sztár mégiscsak molesztálta őket szexuálisan. Ezek az ügyek jelenleg is folynak. Per pillanat ezt a bevezetőt ajánlom a részleteihez.

Oldalunknak lesz egy Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) szekciója is olyan kérdésekkel és válaszokkal, amelyek nem feltétlenül köthetők egyik vagy másik vádlóhoz, de gyakran felmerülnek ezekkel a vádakkal kapcsolatban.

Ha valóban meg akarod érteni ezeket a vádakat, akkor egy kis időt rá kell szánnod az olvasásra. Próbáltuk olyan röviddé tenni ezeket a cikkeket, amennyire csak lehetett, de még így is akadnak hosszú olvasmányok, mert az ügy eseményei komplikáltak. Nem lehet öt perc alatt megérteni ezeket az ügyeket a média által kiragadott apró részletekből, kontextusukból kiragadott információkból, szenzációhajhász bulvár cikkekből és internetes pletykákból, akármennyire is csábító lehet ilyenek alapján következtetéseket levonni, ezért ha tényleg érdekel a téma, akkor kérlek olvass és mérlegelj! Arra törekedtünk, hogy tárgyilagosak, tényszerűek legyünk és állításainkat forrásokkal alaposan körbebástyázzuk. Ezeket a forrásokat az egyes cikkek alatt találod meg.

Amennyiben türelmetlenebb vagy és angolul is beszélsz, akkor nem kell feltétlenül megvárnod az itteni fordításokat, ugyanis a (majdnem) teljes anyag angolul már fent van ezen a weboldalon.

Nem kell szeretned Michael Jacksont! De szeresd az igazságot!

Kategória: A 2005-ös per, Az 1993-as ügy, Általános
Címke: , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

34 hozzászólás a(z) Bevezetés bejegyzéshez

  1. mjjLoving forever szerint:

    Tom michael jackson lawyer told that wade was strong in 2005 in the alligation
    And Wade mother told in 2016 over investigation that she took away her soon to grand canyon
    3 yers after she changed her story in the mockumentury that she took away she to grand canyon Yes yes was a lie
    Just the changed suddenly
    And wade is real victim of money
    And want that MJ being a molester in people eyes ( Sorry but culkin brett…. Defense MJ

  2. Heincz Panni szerint:

    Csak most leltem rá a blogra, nem tudtam abbahagyni az olvasást. Gratulálok, minden tényeken alapszik megfelelően alátámasztva és magyarul van, aminek kifejezetten örülök, mert nem tudok angolul. Érdekelne, hogy mostanság írtál -e valamit Michael-ről?
    Üdv: Panni 🙂

  3. Igen! Azt hiszem ez egy tényleg kivételes és nagyon precíz munka. A lelkemben való nyughatatlanságot és az igazság keresés tüzét fokozza, hogy bebizonyosodjon M.J. igaza, Engem még a halálával és az összeesküvés elméletekkel kapcsolatos írások, videók is nagyon érdekelnének, talán azért is mert nem akarom elfogadni a tényt hogy meghalt és szeretném hinni hogy él valahol távol ettől a csúfos világtól , ahol sárba tiporták , megszégyenítették . Kívánok a munkádhoz kitartást, erőt egészséget! Sok sikert a mi legnagyobb örömünkre!

  4. Noncsa szerint:

    Nagyok hasznosnak és igényesnek tartom az oldalt,viszont angolul is viszonylag jól értek és így természetes hogy angol oldalakon is körüljártam a témát. Az előző hozzászóló is említette az mjfacts.com oldalt és én is sajnos ott lyukadtam ki egyik ilyen olvasgatásom során. És nagyon elbizonytalanított most jelen pillanatban a Candler kisfiúval készített pszichológiai beszélgetés ugyanis látok benne pár furcsaságot ami azt mutatja hogy az egész hazugság volt,viszont nem tudok azzal se mit kezdeni hogy olyan hosszú időn és ilyen pontosan képes egy kisfiú hazudni? Mármint nem értem az egészet hogy ennyire messzire hogy képesek menni? És bizony elbizonytalanít.Akkor írtak ezen az oldalon a könyvekről amit találtak meztelen gyerekekkel ami mind legális könyv,és azt állitottak ezen az oldalon hogy valamelyik könyvet már nem emlékszem a címére,a lényeg hogy egy pedofil csinálta.Meg olyat is olvastam hogy még igazából maga Aphrodite Jones is azt mondta bűnös,hogy a könyv csak egy média fogas volt meg hogy a 2005 perben 4 esküdtszéki is azt mondta hogy ő valójában szívében bűnösnek érezte a sztárt. Ezekkel az információkkal nem igazán tudok mit kezdeni mert az agyam a Lisa Marie Presley féle házasságot adja a legnagyobb ténynek az ártatlanságára és hogy ez az oldal egyik bizonyítékaként mondja hogy nem volt nőkkel igazi kapcsolata pedig a LMP félét maga LMP igazolta,és ő egyáltalán nem egy olyan nő aki belement volna egy intimitás nélküli látszatkapcsolatba,és bármi rosszat mondott MJről az interjúk során a gyermekmolesztálást mindvégig cáfolta és valóban: házastársak voltak és együtt laktak,hogyan tudná elkerülni a figyelmét hogy a ferje gyerekeket molesztál?! És egy pedofil nem fog felhagyni beteg szokásával csak úgy egy időre és LMPvel azert ha keves de eppen elég hosszú időre laktak együtt. Szóval mint ahogy látszik nekem megvannak a magam téziseim a dolgokról,de sajnos kicsit a Candler kisfiú vallomása meglepett,így hogy az egészet átolvastam.Nincsenek tapasztalataim azzal hogy kéne viselkednie egy molesztálason átesett gyereknek,nincsen tapasztalatom a témában,viszont úgy képzelném el hogy nem így mint ennek a kisfiúnak. Nem ilyen természetesen beszélni a dolgokról.De mint mondom úgy érzem,és úgy látom hogy ártatlan MJ. De ebben a pár dologban megingatott ez az oldal,ezért úgy éreztem ki kell magamból írni ezt valahol és remélem itt a maradék bizonytalanságomat is elosztlatjàtok,mert bár nem régen lettem az imádottja Michael zenéjének de alapjában véve a zenéhez való hozzáállásomat határozta ő meg. Ő neki köszönhetően találtam meg azt a zenében amit eddig sosem. Ő neki köszönhetően fedeztem fel azokat a zenészeket akik igazán hatnak rám. És ő az első híresség akinek ilyen szintű figyelmet adok.Remélem itt a végső kétséget is el tudjátok oszlatni bennem.

    • jacksonaktak szerint:

      Az MJFacts-ot MJ-t megszállottan gyűlölő emberek írják, akik azzal manipulálnak, hogy bizonyos dolgokat kivesznek a kontextusukból és felnagyítanak, másokat meg elhallgatnak, elferdítenek. Nézzük a kérdéseidet:

      1) “És nagyon elbizonytalanított most jelen pillanatban a Candler kisfiúval készített pszichológiai beszélgetés ugyanis látok benne pár furcsaságot ami azt mutatja hogy az egész hazugság volt,viszont nem tudok azzal se mit kezdeni hogy olyan hosszú időn és ilyen pontosan képes egy kisfiú hazudni?”

      Mit értesz az alatt, hogy “pontosan” hazudott? Egy történetet adott elő, ami érdekes módon tele volt pontosan ugyanolyan kifejezésekkel, gondolatokkal, amiket az apja mondott a Schwartz-féle telefonbeszélgetés során hónapokkal korábban, annak ellenére, hogy Chandlerék saját sztorija szerint Evan és Jordan Chandler sosem beszélgettek egymással az ügyről. Akkor vajon, hogy állt elő ez a gyerek pont ugyanazokkal a kifejezésekkel, mint az apja? Nyilván úgy, hogy igenis beszéltek, sőt az apja tanította be neki ezt a történetet. Itt egy majdnem 14 éves gyerekről beszélünk az már azért nem annyira kisfiú, hogy ne tudjon betanulni egy történetet.

      Erről ajánlom ezt az olvasmányt is: http://michaeljacksonallegations.com/the-chandler-allegations/

      Meg ezt is: http://michaeljacksonallegations.com/how-did-the-allegations-of-the-chandlers-emerge/

      Meg ezt a Schwartz-féle telefonbeszélgetésről: http://michaeljacksonallegations.com/taped-phone-conversations-between-evan-chandler-and-david-schwartz-on-july-8-1993/

      2) “Akkor írtak ezen az oldalon a könyvekről amit találtak meztelen gyerekekkel ami mind legális könyv,és azt állitottak ezen az oldalon hogy valamelyik könyvet már nem emlékszem a címére,a lényeg hogy egy pedofil csinálta.”

      Két vagy három ilyen könyv volt, amit még 1993-ban találtak. Az MJFacts itt megint azzal a manipulatív taktikájával él, hogy kiveszi ezeket a könyveket a kontextusukból és felnagyítja a jelentőségüket, illetve úgy csinál, mintha ezek jellemezték volna MJ könyvtárát. Mert mi a kontextus? Az, hogy MJ megszállottan gyűjtötte a könyveket, s miután nagy rajongója volt a fotózásnak, különösen fotózásról szóló albumokkal volt tele a könyvtára, valamint ritka, régi könyvekkel, amiket szintén gyűjtött. Ez a két vagy három könyv ebbe a mintába illeszkedett, nem pedig valamiféle pedofil gyűjteménybe. Ha MJ-nek 1993-ban pedofil érdeklődés miatt voltak ez a két vagy három művészeti fotó könyve, amiben voltak meztelen gyerekek, akkor miért nem voltak ilyen könyvei 2005-ben és miért nem volt nagyobb az ilyen jellegű gyűjteménye és miért nem találtak nála szexuális jellegű képeket? Egy pedofil nem fog megelégedni két 1960-as évekből származó legális fotóalbummal 10 év leforgása alatt. Ráadásul az egyikbe beleírt ajánlás alapján az egy rajongója ajándéka volt, nem is ő vette, a másikba pedig maga MJ írta a következőt: “Nézd a boldogság és öröm igazi szellemét ezeknek a fiúknak az arcán. Ez a gyerekkor szelleme, egy olyan élet, amiben nekem sosem volt részem és amiről mindig álmodni fogok. Ilyen életet akarok a gyerekeimnek. MJ”. Szerinted ez pedofil érdeklődést tükröz? Nem tudom, hogy pedofil csinálta-e valamelyik könyvet vagy sem, de ha igen, akkor arról MJ-nek miért is kellett volna tudnia? Te minden könyv szerzőjének tudod az életútját, titkait, akinek a könyve megvan a könyvtáradban? Ha ilyen könyvekkel lett volna tele a könyvtára MJ-nek, akkor megérteném az aggodalmat, de egy 10 ezres könyvtárban, aminek egy jelentős része fotóalbumokból és régi könyvekből állt (mint ahogy ezek a könyvek is mindkét kategóriába esnek) nem gondolom, hogy bármit is jelentenének. Mindkét ill. mindhárom könyv egyébként bent van az USA kongresszusának a könyvtárában is, ami szintén jelzi, hogy fotóművészeti szempontból jelentősnek gondolják őket. Gondolod, hogy ha ezek pedofil könyvek lennének, akkor ott lennének az USA kongresszusi könyvtárában?

      Ez a cikk szemlélteti az egésznek a kontextusát – azt, hogy MJ-nek mekkora könyvtára volt és mennyire szerette a fotózást és a fotózással kapcsolatos könyveket: http://michaeljacksonallegations.com/books-magazines-and-internet-material-found-in-michael-jacksons-possession/

      Azt is megnézheted a fenti link alatt, hogy 2005-ben milyen könyveket szedett össze nála a vád. Gyakorlatilag mindent összeszedtek, amiben meztelen ember volt – férfi, nő, mindegy (művészeti fotóalbumokról beszélünk, persze, hogy vannak bennük meztelen férfiak és nők). Szánalmas, hogy egyáltalán ezekkel próbálkoztak, de hát ennyire tellett.

      Az MJ-nél talált összes pornográf anyag legális, heteroszexuális anyag volt. Semmi illegális nem volt közötte. Na ilyen anyagból volt neki sok és ebből találtak olyan helyeken, mint például az éjjeliszekrénye, fürdőszoba, ágy alatt stb. Ebből adódóan szerintem egyértelmű a szexuális érdeklődése. Nem két 1993-ban talált művészi fotóalbum tükrözi azt, ami ráadásul úgy tűnik egy rajongó ajándéka volt (az egyik biztosan a benne lévő dedikálás alapján).

      3) “Meg olyat is olvastam hogy még igazából maga Aphrodite Jones is azt mondta bűnös,hogy a könyv csak egy média fogas volt meg hogy a 2005 perben 4 esküdtszéki is azt mondta hogy ő valójában szívében bűnösnek érezte a sztárt.”

      Aphrodite Jones sosem mondta, hogy médiafogás lett volna a könyve és valójában bűnösnek gondolja MJ-t. Mindig kitartott amellett, hogy a 2005-ös ügyben – amit ő figyelemmel kísért – ártatlannak gondolja. Az 1993-as ügyről tett egyszer egy olyan megjegyzést, hogy nem biztos benne, de azt is hozzátette, hogy arról nem tud sokat. Mivel nem tud sokat róla, így szerintem a véleménye is lényegtelen. Amit ő tanulmányozott az a 2005-ös ügy, abban egyetlen irányba változott a véleménye: az elsődleges “bűnös” véleményéről arra, hogy “nem bűnös”, miután vette a fáradtságot és megvizsgálta a bizonyítékokat, vallomásokat. És hogy is lett volna médiafogás a könyve, amikor 2005 után egyáltalán nem volt nagy divat MJ pártján állni a médiában? Jones-nak ki sem adták a könyvét, hanem saját zsebből finanszírozta a kiadását. Nagy médiafogás, mit mondjak.

      Az esküdtek nem bűnös ítéletet hoztak akkor, amikor számított. Ez az egy a lényeges, mert ha valaki tényleg bűnösnek érezte, akkor miért nem szavazott úgy? Minden más utólagos duma. Tudtommal nem véletlenül változott meg ezeknek az esküdteknek a véleménye. Ajánlatot kaptak a médiától könyvírásra és persze a média olyan könyvet szeretett volna, amiben bűnösnek nyilvánítják MJ-t. Na, ekkor változott meg annak 2-3 esküdtnek a véleménye érdekes módon.

      De ez is, meg Aphrodite Jones véleménye is lényegtelen abból a szempontból, hogy MJ ártatlan-e vagy bűnös. A történteket kell végignézni és az alapján kell dönteni, nem mások véleménye alapján.

      4) Szerintem egyébként az is téves érvelés, hogy a LMP-val való házassága cáfolja, hogy pedofil lett volna. Sok pedofil, aki kisfiúkat molesztál, él házasságban nővel. Ez önmagában semmire nem bizonyíték. Természetesen én is úgy gondolom, hogy MJ házassága LMP-val valódi volt és az is meggyőződésem, hogy MJ nem volt pedofil és hogy a vádak ellene hamisak voltak. De ezt nem a LMP-vel kötött házasságára alapozom, hanem arra, hogy ismerem a tényeket az ügyében. Nemcsak az MJFacts által gondosan kiválogatott, kontextusukból kiragadott, aránytalanul felnagyított, elferdített, kicsavart elemeket, hanem az egész történetet kontextusában. Szerintem ezt kell megismeri folyamatában, kontextusában, nem pedig kiragadott elemeket.

      Ha tudsz angolul, akkor szerintem menj ezeken végig.

      Chandlerék: http://michaeljacksonallegations.com/the-timeline-of-the-1993-allegations-against-michael-jackson/

      Arvizóék: http://michaeljacksonallegations.com/the-2005-allegations/

      Ismerve az egész történetet nekem nincs semmilyen kétségem arról, hogy MJ ártatlan volt.

      Ezeken azért is érdemes végigmenni, mert ha ismered az egész történetet, akkor például az olyan dolgok is kontextusukba kerülnek mint a Jordan Chandler-interjú. Látni fogod, hogy egyáltalán hogyan alakultak ki ezek a vádak. Nem arról volt szó, hogy ez a gyerek előállt magától ezekkel az állításokkal, hanem az apja már azelőtt ezzel vádolta MJ-t mielőtt a fia az ő oldalára állt volna. Mégiscsak furcsa dolog, hogy egy apa kitalál egy történetet, aztán hogy hogy nem, amikor a fia a felügyelete alá kerül, akkor a fia hirtelen ugyanazokkal a vádakkal előáll, amiket az apa már korábban kitalált. A pszichiáterrel készült interjút megelőzően Jordan már hónapok óta az apja felügyelete alatt volt, bőven volt idő felkészíteni arra, hogy miket mondjon. És nem érdekes, hogy pont az apja által korábban használt kifejezéseket, szófordulatokat használja az interjúban, holott állításuk szerint soha nem beszéltek egymással ezekről a vádakról? Csak úgy véletlenül mondják ugyanazokat, teljesen ugyanazokkal a szavakkal?

      Nem tudom pontosan mi okoz számodra problémát ebben az interjúban, de szerintem ha belehelyezed a történet folyamába a pontos helyére, akkor világosabbá válnak a dolgok annak tükrében, hogy mik előzték meg ezt az interjút.

      • Noncsa szerint:

        Nagyon szépen köszönöm ezt a részletes választ,bevallom őszintén megdöbbent a profizmus ami ezen az oldalon van,nem semmi.Már igazából akkor éreztem az mjfacts féle oldalnak a hibáit és furcsaságait,amikor megírtam ezt a hozzászólást,de muszáj voltam leírni mert napok óta ott motoszkált az agyamban,plusz előjött bennem az hogy esetleg naiv vagyok vagy elfogult.És hiába gondoltam hogy eléggé átràgtam magam a témán,de úgy látszik nem végeztem elég alapos tanulmányozást,mert nagyon sok újat mondtál nekem és alig várom hogy legyen időm újra beleásni magam a témába.Bevallom őszintén,így visszanézve minden amit nem értettem kezd összeállni.Lényeges azt is megjegyeznem hogy egyáltalan sosem volt még tapasztalatom ilyen témában és sosem tanulmányoztam ilyet még eddig,mondhatni butának érzem magam látva az alapos munkádat és jártasságodat az ügyben.Az LMP-féle indoklásnak is látom a hibáját,legalább hogy megmutattad a hibáját ezzel nem fogok érvelni. Habár még egy nagy tanulmányozást akarok végezni de ez inkább már csak érdekességképp, mert teljes mértékben meg vagyok mostmár győzödve arról hogy ártatlan volt. Köszönöm a segítségedet ebben,hogy ennyire részletes választ adtál! Nem tudok elég hálás lenni érte!
        Ui: még hogy MJ volt manipulátor…inkább az mjfacts oldal írói azok…(állandoan ezzel érvelnek hogy MJ nagyszerű manipulátor volt)

        • jacksonaktak szerint:

          Örülök, hogy segíthettem. A michaeljacksonallegation-on lévő cikkeket tényleg érdemes kronologikusan elolvasni, hogy összeálljon a kép. Sajnos röviden kiragadott elemekből nem lehet az ügyet teljes egészében megérteni, ezért érdemes egy kis munkát belefektetni (olvasni) annak, akit tényleg érdekel.

  5. JadeMoon szerint:

    Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra, mert bár lassan 30 éve elkötelezett rajongója vagyok MJ-nek, néha én is elbizonytalanodtam az elmúlt években. Utoljára az mjfacts.com nevű szennyoldal részletes beszámolói ingattak még egy kicsit, de szerencsére csak egy napig tartott. Végig az járt az eszemben, hogy jó lenne hasonlóan igényességgel összeállított oldalt olvasni MJ védelmében angolul és akár magyarul is – és nem is gondoltam, hogy valaki nálunk is ilyen lelkiismeretesen elvégzi ezt a munkát. Nagyon nagy szükség van rá, és köszönöm! Az ötéves kislányom most kezd rajongó lenni (sokan azok a családtagjaink és a barátaink közül), és őt is megérinti az MJ-ből sugárzó megfogalmazhatatlan erő, anélkül hogy különösebben magyaráztunk volna neki bármit is. Talán a genetika is szerepet játszik ebben, talán a gyerekek érzékenyebb antennák fogják fel azt, amit egykori háttérénekese, Sheryl Crow mondott róla: “Megváltoztatta a molekulákat, amikor megjelent valahol.” Erre sokan borzalmasan irigyek, hiszen utánozni nem lehet, ilyen karizmát és univerzális szeretetet semmilyen mesterséges eszközzel kicsikarni nem lehet, legfeljebb a fényét tudják utólag homályositani, és a kemény munkával szerzett vagyonából lefaragni maguknak. Hála Istennek, hogy ilyen jó ügyvédje volt, abban az ellenséges környezetben (van egy szívszorító interjú youtube-on arról, hogyan bántak vele a rendőrök), és így ide s tova huszonhárom éve (!) hiába próbálják bűnösnek beállítani, akármennyi tanúval, akármennyi fals bizonyítékkal. Őszintén remélem, hogy az a pedofil médiamogul, vagy csoport, akik a lejárató kampány mögött állnak, le fognak lepleződni (hajrá, Corey Feldman!), Robsonnak és Safechucknak pedig az Isten bocsásson még, mert mi nem fogunk. Neked pedig kitartást kívánok, es csak így tovább!

    • JadeMoon szerint:

      Bocs a hibákért, ez a nyominger autokorrekt kifogott rajtam.
      Utóiratnak még annyit, hogy ismerve az életét (meghallgatva például az 1990-92-es titkos telefonbeszélgetéseket Glendával) az emberben a szomorúság és düh mellett néha az az abszurd gondolat is felmerül, hogy ha pedofil lett volna, legalább valamennyire élvezetes nemi életet élt volna, így viszont még inkább felfoghatatlan ez a tragédia.

    • jacksonaktak szerint:

      Ismerem az MJFacts-ot. Azt MJ-t kifejezetten utáló, gyűlölködő emberek írják (szerintem némelyik kifejezetten az elmebetegség határát is súrolja, ahogy olvasgattam őket a Twitteren). Nagyon sok mindent kifacsarnak, elferdítenek vagy csak bizonyos dolgokat mutatnak be, másokat pedig elhallgatnak. Bulvárlapok állításait tényként kezelik stb. Örülök, hogy ezt magadtól is megláttad bennük.

      Ha angolul keresel valamit akkor ezt tudom ajánlani: http://michaeljacksonallegations.com/

  6. Lázy szerint:

    Nemsokára megjelenik egy remek könyv a témában: https://www.facebook.com/MichaelJacksonOsszeeskuves 🙂

  7. Takács György szerint:

    Gyakorlatilag jo 25 éve Michael rajongója vagyok. De mindig is az emberi oldala érdekelt.Tudod ezek alatt az évek alatt része lett a mindenapjaimnak. A barátikörömet a páromat,s a kislányomat köszönhetem neki.Ennek ellenére is volt hogy meginogtam, nem tagadom.De olyan ember vagyok ,aki kutat utánanéz mindenek.,igy tudtam ártatlan,s boszorkányper az egész.Sosem tudott befolyásolni a bulvár.Köszönet ezért a rengeteg kutatómunkáért.Az oldalt terjesztem, sokaknak megosztottam.Én eddig három forrásbol probáltam összerakni a mozaikdarabkákat.J.Randy Tarraborreli,Andrian Grant , s michael önéletrajzi könyve alapján.Sok sikert bármibe is fogol az életben. Merha ilyen körültekintöen jársz el mindenben nagyon sikeres leszel.Gratula ehez a hiánypotló objekt9v bloghoz.

  8. Füredi Csilla szerint:

    Szia ! A blogodat szóról szóra betüről betüre elolvastam. ! A tények megdöbbentőek de engem nem kellett meggyőznöd! Soha nem hittem a vádaknak egyszerüen Michael nem olyan ember volt …..őrület ami folyt ellene! az ember valahogy zsigerböl megérzi az igazat Vele kapcsolatban.Azért nem ártott ezt igy egyben elolvasni az infrmáciök megdöbbentőek! Várom a folytatást! NAGYON!!!

  9. jacksonaktak szerint:

    Örülök, hogy tetszik nektek a blog. Nem hagytam abba, csak most két másik ügyön is dolgozom egyszerre. Ezek közül az egyik egy olyan blog lesz, amely Michael zenéjére koncentrál. A másik pedig még bővebben és remélhetőleg profibban a vádakról.

    • Helga szerint:

      Ó, nagyon-nagyon várom szeretettel és türelemmel a zenéjével kapcsolatos oldalt. Mindig is a zenére volt a legnagyobb szüksége ennek a világnak, és a ő zenéje, sokkal több, mint zene, szuggesztív üzenet, amely minden korlátot és határt áttör, mindenhol és mindenkor.
      A hiány nem pótolható, hogy nem lesz új dal… de a legenda örökké él!!!

    • Helga szerint:

      Az itt közöltek sokkolnak és egyszerre nagyon mélyen megérintenek, a világ nagyon közömbös és aljas…

    • Helga szerint:

      Újra és újra mindig ugyanaz a kérdés foglalkoztat, mi a valódi oka ennek az egésznek, mert mindennek a lényege elfedve az álokok mögött van, a válasz nem hallható, nem látható, csakis érezhető. A másik oldalt értem. Nagyon régóta foglalkoztat ez az egész…
      Nagyon várom a zenei oldalt!!! (türelemmel és nagy rajongással)

  10. Helga szerint:

    A tény az, hogy bizonyos dolgok Michael miatt, általa örökre és visszavonhatatlanul megváltoztak, olyan örök nyomot hagyott maga után, mely kitörölhetetlen a szívekből, a lelkekből, s a tudatos elméből egyaránt. A legenda örökké él.

  11. Kinga szerint:

    Ez a blog valami fantasztikus! Köszönet érte!
    Nagyon régóta Michael rajongó vagyok és rengeteget olvastam erről a témáról, de nagyon jó, hogy van egy ilyen oldal, ahol ennyi objektív információt lehet olvasni. Biztos vagyok benne, hogy soknak tudsz újat mutatni, ahogy nekem is. Nem engem és a rajongókat kell meggyőzni, hanem azokat az embereket, akik a média által kreált félinformációk alapján “ítéletet” mondtak Michaelra. Sajnos úgy gondolom, hogy ezek az emberek nem fogják venni a fáradságot és nem olvassák el ennek a blognak talán egy cikkét sem, de ha csak pár embernek változtatod meg a véleményét, akkor már megérte. Én, ahol csak tehetem, próbálom védeni Michaelt, de sajnos az emberek nagy többségében él egy előítélet, ami soha nem fog megváltozni. Borzalmas érzés, hogy Michael úgy halt meg, hogy emberek milliói hitték és hiszik el róla ezt a szörnyűséget! Nekem az fáj a legjobban, hogy ez egy olyan emberrel történhetett meg, aki mindent megtett, amit csak tehetett, hogy gyerekek százainak, ezreinek jobb élete legyen. Ott rúgtak belé, ahol a legjobban fájt. Még én sem tudom soha feldolgozni, hát még ő mit érezhetett. Akárhányszor belegondolok, vagy látom a fájdalmat az arcán a tárgyalásos képeken, sírni tudnék. Nyugodj békében, Michael, és ahogy Marlon is mondta “maybe now, Michael, maybe now they’ll leave you alone…” :((((

  12. MorningGlow szerint:

    Bocs, hogy ide írom, de látom az Innocent man dal/vers részlethez 2005 van írva. Nemtom mikor íródott, de itt a Julians auction oldalán az van írva, hogy 1993 környéke. Úgyhogy nemtom, de elképzelhető, hogy már akkor megírta. http://www.julienslive.com/view-auctions/catalog/id/8/lot/1901/

    • Rovó Helga szerint:

      Köszönöm az oldal létrehozójának, hogy a valóság megismerését hiteles tényadatokkal alátámasztva biztosít betekintést a Jackson-ügybe, ezáltal Michael életébe. Mind a mai napig felfoghatatlan, hogy ez az egész megtörtént, s hogy egyáltalán megtörténhetett…
      Tegnap bukkantam az oldalra, de legalább 5 órán keresztül olvastam, nagyon pontos és részletes információkkal lettem gazdagabb.

  13. Rochy Anna szerint:

    Teljes mértékben egyetértek az előttem hozzászólókkal!!! Borzasztóan precíz és objektív munkát végzel és nagyon hasznos ez az oldal!Már több embernek is ajánlottam és szeretném még több emberrel megismertetni! Érdekes dolog…már nagyon régóta olvasom az oldaladat, rengeteg hasznos információt találtam, de csak most írom eme hozzászólásomat le. Miután Michael-ről írom a diploma munkámat, ha lehetséges akkor kérnék tőled egy kis segítséget, egy e-mail címet amire írhatnék neked 1-2 gondolatot.
    Előre is nagyon köszönöm!

    Ui: én is úgy gondolom, hogy Michael hálás volna ezért az oldalért!!!

  14. Eva szerint:

    Csak egy kattintással van lehetőségem arra ,hogy erre a weboldalra ,FŐLEG ,azok az emberek is rátaláljanak , akik igazából nem rajongók csak olvasgatnak . http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=179198402176625&id=100001548000195
    Nagy kár, hogy nem kap kellő reklámot .
    Nagyon hasznos infókat lehet , itt találni . Látszik ,hogy rengeteg munka van benne .
    Nagyon köszönöm …

    Üdv : Eva

  15. maryoconnell szerint:

    Üdv!
    Én csak most találtam rá az oldaladra, de máris rengeteg bejegyzést olvastam el. Hitetlenkedve, szörnyülködve, megdöbbenve. Én sajnos csak Michael halála után találtam rá ismét a zenéjére (kisgyermekkoromban nagyon sokat hallgattam), azóta sokmindent olvastam vele kapcsolatban és próbáltam megérteni őt.
    Gratulálni szeretnék neked, mert a bejegyzéseid nagyon öszeszedettek, nagyon tetszik, hogy mindenütt feltünteted a forrásokat, és nem csak légből kapott információkkal dobálózol, mint mindenki más.Minden témát teljesen körbejársz, minden oldalt próbálsz bemutatni, hogy aztán az olvasók maguk gondolkozhassan el róla, minden információ tudatában. Csak így tovább!
    Michael egy nagyon jó ember volt, zseniális zenész, zseniális táncos, egyedi és utánozhatatlan, akit örökké a szívünkbe zártunk. Nyugodjék békében.

    maryoconnell

  16. actor szerint:

    Én is köszönöm, hogy létrehoztad, megszerkesztetted ezt az oldalt.Nagy munka lehetett, de hidd el, megéri.Engem máris megnyertél az ügynek, még ha későn is…
    Köszönettel

  17. Németh Luca szerint:

    Nagyon-nagyon köszönöm, hogy mindezt leirtad, leforditottad.
    Talán mindez segiti majd az utókort , hogy megalapozatlanul itéljen.
    S ha igy van, legalább azzal vigasztakódhatunk, hogy legalább ennyi értelme volt ennek a gyilkos meghurcoltatásnak.

  18. Köszönöm, hogy megírod ezeket.
    És olyanoknak jársz utána ami után mindenkinek kéne mielőtt elhiszik a sok hülyeséget.
    Nagyon hálás vagyok érte, és öröm olvasni végre valami igazat.Michael büszke lehet rád ott fenn.
    Végre valami ami nem szemét, végre igazság is van =)

    • jacksonaktak szerint:

      Köszönöm az elismerést. Igyekszem minél szélesebb körű információval szolgálni az ügyekről, mert úgy érzem sokszor a hiteles információ hiánya az ami miatt az emberek bűnösnek tartják Michaelt. Ha az ember jobban beleássa magát az ügyekbe és tájékozódik nem tudom hogyan lehet még mindig azt gondolni, hogy bűnös volt. Szerintem sehogyan. Emiatt nincs szükség arra, hogy mentegessük Michaelt. Csak arra van szükség, hogy a tényekkel megismertessük a nagy nyilvánosságot! A tények már magukért beszélnek.

Hozzászólás