Michael Jackson “titkos szobája”?

A művészeti könyvek tartalmának elferdítése és meghamisítása mellett (amiről az elmúlt napokban beszéltem) a média egyéb dolgokkal is manipulál. A Radar Online közölt egy videót MJ 2003-as házkutatásáról, megint “új, soha nem látott” felvételként beállítva azt, holott évek óta szabadon elérhető a YouTube-on, mi több a legtöbb feltöltés rajongóktól származik.  A Radar Online azt állította, hogy a felvételeken látszik az a “titkos szoba” vagy “titkos gardrób” (“secret closet”), amelyben MJ állítólag gyerekeket molesztált. Nos, ezzel megint az a gond, hogy semmi titkos nincs a gardróbban és nem is volt soha, arra pedig végképp nincs semmi bizonyíték, hogy MJ gyereket molesztált volna benne. Sőt, igazából hely sem nagyon van rá, meg aztán miért éppen ebben a lyukban molesztálta volna a gyerekeket, amikor volt egy hatalmas hálószobája, amit egész egyszerűen magára zárhatott volna, ha molesztálni akar?

Íme a “titkos szoba/gardrób”, amiről a média a legsötétebb képet festette, holott egész egyszerűen ruhák, könyvek és emléktárgyak láthatók benne:

secret room1Ez a gardrób olyannyira “titkos”, hogy Jackson egyszer egy Life magazinnak készült fotósorozaton maga pózolt benne:

secret room2Gondolom egy pedofil nem tenné közszemlére a “titkos szexbarlangját”, ahol gyerekeket molesztál.

A média azzal is manipulál, hogy összevágja a házkutatás felvételeit és más szobákban felvett fotókról állítja azt, hogy az a “titkos szoba”. Például az egyik portál azt állította, hogy az alábbi fotó egy olyan “titkos szobáról” készült, ami a fenti “titkos gardróbból” egy “titkos ajtón” át nyílik (mennyi titok!). Nyilvánvaló ütősebb a sztori, ha azt tudják állítani, hogy ágy is volt abban a “titkos szobában”- és minek ágy egy titkos szobába? Hát persze, hogy gyerekeket molesztálni!

A portál azt is állította – meglehetősen nevetséges módon -, hogy ezt a szobát még soha nem látta a rendőrség sem! A rendőrség 2003-ban 70 sheriffel vonult ki a házkutatásra és Neverland minden szegletét átkutatták.

Valójában a fenti szoba nem más, mint MJ saját, egyáltalán nem titkos emeleti hálószobája. A két fotó nem ugyanakkor készült az ágyhuzat alapján, de a falon lévő képekből egyértelmű, hogy ugyanarról a szobáról beszélünk.

room2Természetesen a rendőrség látta ezt a szobát, át is kutatta rendesen és semmi terhelőt nem talált benne. Ez MJ saját, egyáltalán nem titkos hálószobája.

Hogy miért van Pán Péteres párna meg játékok benne? MJ sok mindenben egy nagy gyerek volt, ezt a körülötte lévők nagyban megerősítik. Az egész háza tele volt játékkal. A Vád azt a teóriát gyártotta erről, hogy azért, hogy odavonzza a gyerekeket, hogy molesztálhassa őket, de MJ-t 13-14 éves fiúk molesztálásával vádolták, szerintem őket nem nagyon vonzzák mondjuk a babák. Ahogy mondtam maga MJ volt egy nagy gyerek, aki imádta a játékokat – erről szinte bárki, aki körülötte volt tanúságot tesz. Az agya nyilván nem úgy működött, mint egy átlagemberé, de az nem jelenti azt, hogy pedofil volt.

Egy videó a házkutatásról. Réges-régen fent vannak a YouTube-on ilyen és ehhez hasonló videók (az alábbi videót 2010-ben töltötték fel), semmi új felfedezést nem tett a bulvármédia, csupán a régi anyagokat próbálják kiforgatni a szenzációhajhászás kedvéért.

Ez pedig a bulvármédia által most terjesztett videó. Azon túl, hogy adtak neki egy szenzációhajhászó címet, “Michael Jackson’s Secret Underage Sex Closet” (“Michael Jackson titkos kiskorú szex gardróbja”) és a hatás kedvéért hozzáadták egy horrorfilm zenéjét mit bizonyít ez a korábban már feltöltött videókhoz képest?

A bulvármédia egyébként évtizedek óta megszállottja ennek az általuk kreált “titkos szoba” mítoszának, amiben csak az a furcsa, hogy MJ egyetlen korábbi vádlója sem állította soha, hogy egy “titkos szobában” vagy gardróbban molesztálta volna a sztár. Tehát még magukkal a vádakkal sem vág nagyon össze a sztori. Pontosabban most, MJ legújabb, poszthumusz vádlója, James Safechuck, aki pénzért pereli MJ hagyatékkezelőjét, beleszőtte a sztorijába a média kedvelt “titkos szoba” mítoszát, de ez maximum annyit bizonyít, hogy Safechuck olvasta a bulvársztorikat mielőtt megalkotta a saját sztoriját.

A mostani média hadjáratnak egyébként is úgy tűnik köze van a Robson/Safechuck polgári peres ügyhöz, ahol két férfi rengeteg pénzt követel azzal a váddal, hogy MJ gyerekkorukban molesztálta őket. Ezt a fenti linken hivatkozott cikkben részleteztem. A Radar Online által megjelentetett PDF dokumentumon található kézzel írt jegyzetek és betoldások alapján nagyon úgy tűnik, hogy ennek a jelenlegi koncentrált rágalomhadjáratnak a hátterében Robson és Safechuck ügyvédei állnak (ugyanaz az ügyvédi iroda képviseli őket).

A cél feltehetően az, hogy a rossz publicitással akkora nyomás alá helyezzék Jackson hagyatékkezelőjét, hogy az belemenjen egy peren kívüli megállapodásba velük. Vagy ha ez nem sikerül, akkor legalább már annyira megdolgozzák a közvéleményt, hogy ha és amennyiben bíróságra kerül az ügy akkor szinte lehetetlenné váljon elfogulatlan esküdteket találni, vagy a közvélemény nyomása akkora legyen rajtuk, hogy szinte lehetetlen legyen, hogy ne számukra kedvező ítéletet hozzanak. Rég trükkök ezek, amikor hírességet perel az ember.

Kategória: Média, Robson/Safechuck
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Michael Jackson “titkos szobája”? bejegyzéshez

  1. Sea Miller szerint:

    Nagyon örülök, hogy vannak friss posztok a blogon, és követed az eseményeket. Felháborító, amit művel a bulvársajtó.Csak így tovább, szeretem a blogodat!

  2. Libertiny MariA szerint:

    Ez a kis mocsok penzhajhasz Wade Robson muve lehet!

  3. MoonBerry szerint:

    Már vártam, hogy végre valaki beszéljen arról, kik állnak az egész lejárató kampány mögött. Én is Robsonra és Safechuckra tippelek, de gyanítom, hogy Guiterrez, sőt Murray is benne van. Murray elég kétértelmű célzásokat tett, nyilván a nagyobb pénzszerzési forrásra vadászik. Jó lenne, ha valaki végre a Jackson táborból is készítene valami hatékony anyagot, mielőtt olyan késő lesz, hogy az esküdtszék is ellenük dönt – ahogy írod.

  4. Visszajelzés: Michael Jackson “titkos szobája” | Michael Jackson Zene Blog

Hozzászólás